Курка у вершковому соусі на сковороді – 8 рецептів

Курятина – це універсальний продукт, з якого можна приготувати найрізноманітніші страви. Як правило, дієтичне м’ясо виходить сухуватим, але от курка у вершковому соусі на сковороді виходить дуже ніжною і ароматною, завдяки соковитості вершків і правильно підібраним спеціям.

Класична курка у вершковому соусі на сковороді

Соус – це незамінний помічник на кухні, адже з його допомогою можна змінити звичний смак страви. Рецептів приготування заправок багато, але найбільш універсальним щодо курячого м’яса є вершковий соус. За основу його приготування беруться вершки. Чим вони жирніше, тим насиченішим вийде заправка.

Інгредієнти:

  • 600 г курятини;
  • 150 мл вершків;
  • цибулина;
  • томат;
  • дві ложки олії;
  • два солодких перцю;
  • спеції (перець, сіль, сушений кріп або базилік).

Спосіб приготування:

  • Для приготування страви можна використовувати будь-які частини курки, але ми візьмемо м’ясо з курячих грудок. Його промиваємо, обсушуємо й ріжемо брусочками.
  • Цибуля, томати і перець шаткуємо півкільцями.
  • На сковороді починаємо обсмажувати цибулю з додаванням рослинного і невеликої кількості вершкового масла.
  • Як тільки цибуля злегка підрум’яниться, закладаємо до нього шматочки курки, збільшуємо вогонь і смажимо м’ясо до золотистого відтінку.
  • Тепер додаємо інші овочі, приправляємо блюдо спеціями, тушкуємо на невеликому вогні 5 хвилин і вливаємо вершки.
  • Як тільки соус почне кипіти, зменшуємо вогонь і тушкуємо страву ще 5 хвилин.

Рецепт приготування з грибами

Буває, у приготуванні страв з птиці відбуваються неприємні ситуації, коли м’ясо виходить прісним і сухим. Особливо часто таке зустрічається, якщо використовують заморожену курку. Щоб уникнути переживань, краще готувати птицю в соусі. Особливо ніжним виходить м’ясо в вершковою заливці з додаванням грибів.

Інгредієнти:

  • ½ Кг курячого м’яса;
  • 220 г печериць;
  • дві ложки вершкового масла;
  • дві ч. л. борошна;
  • дві цибулини;
  • 150 мл вершків;
  • 100 мл курячого бульйону;
  • спеції.

Спосіб приготування:

  • Куряче м’ясо нарізаємо брусочками, цибулю і гриби – соломкою. Якщо ви використовуєте сухі гриби, то їх потрібно попередньо замочити в холодній воді і тільки потім зварити.
  • Обсмажуємо курячі брусочки до рум’яної скоринки, викладаємо в миску, а в сковороду засипаємо цибулю і смажимо його до напівготовності.
  • Потім до цибулі додаємо гриби і готуємо до тих пір, поки не випарується вся волога.
  • Тепер змішуємо гриби з цибулею і куркою і вливаємо вершки, які потрібно попередньо ретельно перемішати з борошном.
  • Додаємо будь-які спеції і пряні трави, перемішуємо і готуємо м’ясо в вершково-грибному соусі до загустіння останнього.
Дивіться також:  Страви в мультиварці – 8 рецептів приготування

У вершково-часниковому соусі

Приготувати ніжну і водночас гостреньку курку можна з додаванням вершків і часнику. На гарнір до такої страви ідеально підходить рис або гречка.

Інгредієнти:

  • ½ Кг курячого м’яса;
  • 180 мл вершків;
  • п’ять зубчиків часнику;
  • 1 ч. л. борошна;
  • олія, сіль, спеції.

Спосіб приготування:

  • М’ясо курки ріжемо на великі шматочки, приправляємо спеціями і обсмажуємо на середньому вогні 10 – 15 хвилин.
  • У вершки додаємо подрібнений часник, борошно і будь-які на ваш вибір ароматні трави. Ретельно все перемішуємо, щоб не було грудочок.
  • Додаємо до курки соус, доводимо його до кипіння, а потім тушкуємо м’ясо на маленькому вогні 5 – 7 хвилин.

Готуємо з курячого філе

Куряче філе готують по-різному. Його запікають, гасять і використовують у приготуванні інших страв. Але найунікальнішим і смачним є куряче філе у вершковому соусі на сковороді. Якщо приготувати до нього гарнір, то у вас вийде повноцінний апетитний обід.

Інгредієнти:

  • 500 г курячого філе;
  • цибулина;
  • 1 ч. л. борошна;
  • склянка вершків;
  • спеції.

Спосіб приготування:

  • Філе курки нарізаємо соломкою і обсмажуємо до золотистого кольору на рослинній олії.
  • Окремо пасеруємо цибулю до напівготовності, потім з’єднуємо його з рум’яними м’ясними шматочками.
  • Вершки змішуємо з борошном, спеціями і зеленню, додаємо до м’яса з цибулею. Перемішуємо склад, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо блюдо 10 хвилин.

Курячі тефтелі в вершковому соусі на сковороді

Рум’яні тюфтельки з ніжним соусом і улюбленим гарніром – хіба не краще блюдо для сімейного вечері? Тефтелі з курячого м’яса легко засвоюються організмом, тому їх можна готувати, як дітям, так і людям похилого віку.

Інгредієнти:

  • 500 г курячого м’яса;
  • цибулина;
  • морква;
  • яйце;
  • два зубчики часнику;
  • стакан молока;
  • склянка вершків;
  • дві ложки борошна;
  • сіль, перець, зелень.
Дивіться також:  Печеня в горщиках – 12 рецептів приготування в духовці

Спосіб приготування:

  • Пропускаємо Через м’ясорубку куряче м’ясо разом з цибулею і морквою. Додаємо яйце, подрібнений часник і спеції, перемішуємо.
  • З фаршу робимо кульки, присипаємо їх борошном і обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору.
  • Вершки з’єднайте з молоком і борошном і виливаємо до тефтелі. Накриваємо заготовки кришкою і тушкуємо на малому вогні 10 хвилин.

З додаванням сиру

Якщо ви вирішили приготувати смачну страву з мінімальними витратами, то обов’язково спробуйте наш рецепт. Соковите куряче м’ясо в сирно-вершковому соусі вам обов’язково сподобається.

Інгредієнти:

  • курка;
  • ½ Л вершків;
  • 120 г сиру;
  • цибулина;
  • часник;
  • спеції, олія, зелень.

Спосіб приготування:

  • Невелику курку вимиваємо, видаляємо шкірку, обсушуємо і нарізаємо на порційні шматки.
  • Приправляємо їх спеціями і ставимо в холодильник на 15 хвилин.
  • У глибокій сковороді подрібнену цибулю обсмажуємо до напівготовності і потім додаємо до нього курятину. Готуємо 7 – 8 хвилин.
  • У вершки додаємо сіль, перець, а також пряні трави (наприклад, кмин, естрагон або каррі). Перемішуємо склад і вливаємо його в сковороду.
  • Беремо сир (краще твердих сортів, таких як Чеддер або Пармезан), трьом його на крупній тертці і відправляємо до решти інгредієнтів разом з подрібненим часником. Для більшого аромату можна додати зелень петрушки або кропу.
  • Накриваємо блюдо кришкою і тушкуємо на малому вогні 30 хвилин.

В томатно-вершковою заливці

Куряче м’ясо можна приготувати різними способами, але цей рецепт обов’язково займе своє гідне місце у вашій кулінарній книзі. Фантастичний смак і аромат приготованої страви швидко збере ваших близьких за столом.

Інгредієнти:

  • 700 г курячого м’яса;
  • дві цибулини;
  • склянка вершків;
  • часточка часнику;
  • три великих помідора;
  • свіжий базилік, пісне масло (без аромату).
Дивіться також:  Паста з сьомгою у вершковому соусі – 8 рецептів приготування

Спосіб приготування:

  • Підготовлене м’ясо птиці нарізаємо брусочками і на добре прогрітому маслі обсмажуємо до рум’яного кольору. Перекладаємо м’ясні заготовки в більш глибоку сковороду.
  • Цибулю шаткуємо півкільцями, часник подрібнюємо, з томатів знімаємо шкірку і нарізаємо їх дрібними кубиками.
  • Спочатку обсмажуємо цибулю, а як тільки він набуде бурштиновий відтінок, додаємо до нього томати з часником. Додаємо спеції і тушкуємо 2 – 3 хвилини.
  • Потім вливаємо вершки і готуємо вершково-томатний соус до загусання. Після цього переливаємо його до курки, додаємо подрібнений базилік, спеції за смаком і тушкуємо страву під закритою кришкою 20 – 25 хвилин.

Курячі ніжки в вершковому соусі на сковороді

Навіть якщо ви не шанувальник курячого м’яса, то вам обов’язково варто спробувати «вершкові» курячі ніжки. Їх обожнюють все! Особливо, якщо приготувати їх з хрусткою скоринкою і ароматним соусом.

Інгредієнти:

  • 1 кг курячих ніжок;
  • дві цибулини;
  • сіль, суміш перців, базилік;
  • три часточки часнику;
  • склянка вершків;
  • масло, зелень.

Спосіб приготування:

  • Курячі ніжки промиваємо і маринуємо 20 хвилин в олії зі спеціями.
  • Замариновані заготовки обсмажуємо до рум’яної скоринки.
  • Цибулю ріжемо півкільцями і додаємо його до ніжок. Як тільки він стане прозорим, додаємо подрібнений часник, наливаємо склянку води і тушкуємо 20 хвилин. Якщо ви не дуже любите часник, то хоча б додайте в маринад сушену приправу – буде дуже смачно.
  • Через третину години вливаємо вершки. Якщо вони не дуже жирні, то змішайте з ложкою борошна. Тушкуємо страву до готовності 8 – 10 хвилин, потім присипаємо зеленню. Курячі ніжки в ніжному соусі готові.

Для приготування курячого м’яса на сковороді не варто додавати більше 200 мл вершків. В іншому випадку у вас вийде не вершковою, а молочний соус. В іншому, курятина в вершках – страва, дуже проста у виконанні. Зате вельми приваблива на смак.

Прокрутка до верху