Курка в банці в духовці – 7 рецептів

Готуємо на банці з водою

Цілу тушку можна запекти на банку.

Вона виходить дуже соковитою з легкої золотистої скоринкою:

  • куряча тушка — 1,8 кг;
  • соєвий соус — 40 мл;
  • часник;
  • прянощі (перець духмяний, лавровий лист, чебрець, гострий перець, коріандр);
  • сіль — за смаком.

Приготування курочки:

  • Промиваємо курку, витираємо паперовим рушником від зайвої вологи.
  • Підбираємо банку за потрібного діаметру горла, наповнюємо на ¾ водою, закидаємо різні прянощі, часник і солимо.
  • Тушку натираємо сумішшю солі і меленого перцю зовні і всередині. Садимо її на банку і обертаємо крильця курки фольгою, щоб уникнути обгорання.
  • Готуємо в духовці при 180°С близько години. Періодично заглядаємо і поливаємо соєвим соусом або стікаючим жиром.
  • Подаємо з різними соусами або соліннями.

Курка на банці дуже проста у приготуванні, а яка смачна! Досить наповнити банку водою, кинути туди гілочки пряних трав і спецій, щоб наситити її зсередини чудовими ароматами.

Дивіться також:  Картопля фрі в духовці – 7 рецептів в домашніх умовах
Прокрутка до верху