Готуємо на банці з водою
Цілу тушку можна запекти на банку.
Вона виходить дуже соковитою з легкої золотистої скоринкою:
- куряча тушка — 1,8 кг;
- соєвий соус — 40 мл;
- часник;
- прянощі (перець духмяний, лавровий лист, чебрець, гострий перець, коріандр);
- сіль — за смаком.
Приготування курочки:
- Промиваємо курку, витираємо паперовим рушником від зайвої вологи.
- Підбираємо банку за потрібного діаметру горла, наповнюємо на ¾ водою, закидаємо різні прянощі, часник і солимо.
- Тушку натираємо сумішшю солі і меленого перцю зовні і всередині. Садимо її на банку і обертаємо крильця курки фольгою, щоб уникнути обгорання.
- Готуємо в духовці при 180°С близько години. Періодично заглядаємо і поливаємо соєвим соусом або стікаючим жиром.
- Подаємо з різними соусами або соліннями.
Курка на банці дуже проста у приготуванні, а яка смачна! Досить наповнити банку водою, кинути туди гілочки пряних трав і спецій, щоб наситити її зсередини чудовими ароматами.