Курка в банці в духовці – 7 рецептів

Оригінальний рецепт з фруктами

Куряче м’ясо можна приготувати не тільки з овочами, але і фруктами. Вони надають м’ясу незвичайну солодкість, але це зовсім не псує блюдо. Спробуйте здивувати гостей новим стравою на святковому столі.

Нам знадобляться наступний список продуктів:

  • філе курки — 1 кг;
  • будь-які фрукти;
  • лимонний сік — 0,5 ч. л.;
  • цибулина;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Процес підготовки страви наступний:

  • Ріжемо цибулину і фруктові плоди півкільцями, якщо присутні кісточки — видаляємо, інакше вони дадуть присмак гіркоти.
  • Ріжемо курку невеликими брусочками і натираємо сумішшю спецій і солі. Все гарненько розмішуємо руками, заправляємо соком лимона, знову перемішуємо і залишаємо маринуватися на ½ години.
  • Блюдо викладаємо шарами в банку: м’ясо, цибуля, фрукти і повторіть шари.
  • Запікаємо страву в духовій печі, розігрітій до 180 градусів, протягом 1 ½ годин. Коли приготування підійде до кінця, залишаємо ємність в духовці ще на 15-20 хвилин.

Досить нестандартне поєднання доведеться за смаком завзятим гурманам і любителям екзотики. Підійдуть абсолютно будь-які фрукти, можна підбирати за власним уподобанням і експериментувати з поєднанням.

Дивіться також:  Курячі тефтелі – 7 рецептів, як приготувати в духовці на сковороді і в мультиварці
Прокрутка до верху