Оригінальний рецепт з фруктами
Куряче м’ясо можна приготувати не тільки з овочами, але і фруктами. Вони надають м’ясу незвичайну солодкість, але це зовсім не псує блюдо. Спробуйте здивувати гостей новим стравою на святковому столі.
Нам знадобляться наступний список продуктів:
- філе курки — 1 кг;
- будь-які фрукти;
- лимонний сік — 0,5 ч. л.;
- цибулина;
- сіль, перець, спеції за смаком.
Процес підготовки страви наступний:
- Ріжемо цибулину і фруктові плоди півкільцями, якщо присутні кісточки — видаляємо, інакше вони дадуть присмак гіркоти.
- Ріжемо курку невеликими брусочками і натираємо сумішшю спецій і солі. Все гарненько розмішуємо руками, заправляємо соком лимона, знову перемішуємо і залишаємо маринуватися на ½ години.
- Блюдо викладаємо шарами в банку: м’ясо, цибуля, фрукти і повторіть шари.
- Запікаємо страву в духовій печі, розігрітій до 180 градусів, протягом 1 ½ годин. Коли приготування підійде до кінця, залишаємо ємність в духовці ще на 15-20 хвилин.
Досить нестандартне поєднання доведеться за смаком завзятим гурманам і любителям екзотики. Підійдуть абсолютно будь-які фрукти, можна підбирати за власним уподобанням і експериментувати з поєднанням.