Курка в банці в духовці – 7 рецептів

Курка на банку з пивом

Для приготування страви заздалегідь підготувати:

  • курку — 1 кг;
  • будь-яке пиво — 0,5 л;
  • сметану — 4 ст. л.;
  • часник — 2 -4 зубчики;
  • картоплю — 3 штуки;
  • сіль, перець, приправи за смаком.

Приготування курочки на пиві відбувається наступним чином:

  • Очищену картоплю нарізаємо кільцями, в банку наливаємо пиво ставимо її на деко, а навколо банки викладаємо картоплю і приправляємо її.
  • Сметану змішати з подрібненим часником, сіллю, перцем. Натираємо заправкою курку в усіх ділянках, не обходячи увагою область під ніжками і крилами.
  • Насаджуємо курочку на банку і запікаємо її близько години при 200°С орієнтуючись за кольором скоринки. Періодично проколюйте, якщо сік, що випливає з місця проколу прозорий — курочка готова.

Курочка виходить дуже рум’яної, а завдяки пиву вона набуває приємний аромат.

Дивіться також:  Як солити ікру форелі в домашніх умовах – 6 рецептів
Прокрутка до верху