Курка на банку з пивом
Для приготування страви заздалегідь підготувати:
- курку — 1 кг;
- будь-яке пиво — 0,5 л;
- сметану — 4 ст. л.;
- часник — 2 -4 зубчики;
- картоплю — 3 штуки;
- сіль, перець, приправи за смаком.
Приготування курочки на пиві відбувається наступним чином:
- Очищену картоплю нарізаємо кільцями, в банку наливаємо пиво ставимо її на деко, а навколо банки викладаємо картоплю і приправляємо її.
- Сметану змішати з подрібненим часником, сіллю, перцем. Натираємо заправкою курку в усіх ділянках, не обходячи увагою область під ніжками і крилами.
- Насаджуємо курочку на банку і запікаємо її близько години при 200°С орієнтуючись за кольором скоринки. Періодично проколюйте, якщо сік, що випливає з місця проколу прозорий — курочка готова.
Курочка виходить дуже рум’яної, а завдяки пиву вона набуває приємний аромат.