Курка в духовці – 10 кращих рецептів

Курка – гриль

Смачну курку з хрусткою скоринкою можна приготувати, навіть якщо у вас немає гриля. Підійде звичайна духовка.

Необхідні інгредієнти:

  • цілісна тушка курки;
  • кілька ложок оливкової олії;
  • сіль, перець, паприка і орегано;

Процес приготування:

  • Поки ви займаєтеся підготовкою тушки потрібно включити духовку на 230 градусів, щоб вона встигла розігрітися.
  • Курку промийте під холодною водою, обітріть паперовими рушниками.
  • Покладіть м’ясо в форму, яку будете використовувати для готування. Натріть її з усіх сторін сіллю і перцем. І окремо змішайте інші приправи з оливковою олією і так само натріть цією сумішшю м’ясо.
  • Готуйте тушку на високій температурі приблизно 20 хвилин, а за цей час знизьте її до 200 градусів і запікайте ще хвилин сорок. Після закінчення часу дістаньте м’ясо і дайте йому настоятися близько 15 хвилин.
Дивіться також:  Котлети по-албанськи – 7 рецептів приготування