Куряче філе в кефірі
Компоненти:
- філе курки – 0,45 кг;
- кефір (1% жирності) – 180 мл;
- вівсяні пластівці (не швидкого приготування) – 60 г;
- солодка паприка – 1 ч. л.;
- сіль – 1 – 2 щіпки;
- перець мелений – 1 щіпка;
- суміш сухих трав на свій смак (петрушка, базилік, розмарин тощо) – 1 ч. л.
Приготування:
- М’ясо порізати довгими тонкими пластинами. Посолити, поперчити і повністю залити кефіром.
- Залишити маринуватися в холодному місці протягом 1 – 2 годин.
- Пластівці перемолоти, щоб вони стали дрібної крихтою, але не борошном. Змішати з паприкою і травами, трохи підсолити.
- Обваляти кожен шматочок м’яса в паніровці і викласти на деко.
- Запікати в духовці при температурі 180°с протягом 20 хвилин.
Готуйте курятину в кефірі, не турбуючись про фігуру, адже це дієтичне блюдо, яке цілком можна дозволити собі на щадить дієті.