Курка в кефірі – 7 смачних і корисних рецептів

Куряче філе в кефірі

Компоненти:

  • філе курки – 0,45 кг;
  • кефір (1% жирності) – 180 мл;
  • вівсяні пластівці (не швидкого приготування) – 60 г;
  • солодка паприка – 1 ч. л.;
  • сіль – 1 – 2 щіпки;
  • перець мелений – 1 щіпка;
  • суміш сухих трав на свій смак (петрушка, базилік, розмарин тощо) – 1 ч. л.

Приготування:

  • М’ясо порізати довгими тонкими пластинами. Посолити, поперчити і повністю залити кефіром.
  • Залишити маринуватися в холодному місці протягом 1 – 2 годин.
  • Пластівці перемолоти, щоб вони стали дрібної крихтою, але не борошном. Змішати з паприкою і травами, трохи підсолити.
  • Обваляти кожен шматочок м’яса в паніровці і викласти на деко.
  • Запікати в духовці при температурі 180°с протягом 20 хвилин.

Готуйте курятину в кефірі, не турбуючись про фігуру, адже це дієтичне блюдо, яке цілком можна дозволити собі на щадить дієті.

Дивіться також:  Картопля в фользі в духовці – 8 рецептів запікання