Курка, приготована в мікрохвильовій печі, може прикрасити будь-який захід. Завдяки мікрохвильовій печі на поверхні птиці утворюється апетитна скоринка бронзового відтінку, при цьому виключається підгорання м’яса. Середній час приготування страви – 40 хвилин.
Курка в мікрохвильовці в пакет для запікання
Потрібні продукти:
- курка – 1,5 кг;
- зубчики часнику – 4 шт.;
- сіль – 1 ч. л.;
- базилік;
- куркума;
- чебрець;
- майоран;
- подрібнений білий перець.
Процес приготування курки в пакет для запікання:
- Курку слід промити і очистити від шкіри, жир також потрібно прибрати. Щоб видалити залишки пір’я необхідно обпалити птаха над вогнем.
- Прибрати зайву вологу з курки можна з допомогою серветок з паперу.
- Спеціями і сіллю, змішаними в одній ємності, натерти тушку. Залишити м’ясо на півгодини.
- Очистити від лушпиння часникові зубки, пройтися по ним лезом ножа, щоб пустився сік. Помістити часник всередину птиці.
- У пакет, призначений для запікання, викласти м’ясо так, щоб спинка курки перебувала вгорі. Зав’язати пакет на сайт або зафіксувати міцною ниткою.
- Пакет проткнути виделкою. Це необхідно, щоб не накопичувався повітря, і він не лопнув.
- На деко перекласти курку і відправити в мікрохвильову піч. Запікати страву 30 хвилин при 800 Вт.
- За 7 хвилин до повного приготування розірвати пакет, щоб м’ясо підрум’янилося.
Для додання більш насиченого смаку і аромату, рекомендується доповнити блюдо з маринадом. Його можна приготувати з кетчупу, гірчиці, сметани, різних спецій і овочів.
Як смачно запекти цілком птицю
Інгредієнти:
- тушка — 1 кг;
- майонез — 1 ст. л.;
- паприка — 1 ч. л.;
- часник — 4 зубки;
- спеції, сіль, перець, подрібнений.
Як запекти курку цілком:
- Від пір’я і пуху очистити тушку і видалити нутрощі.
- Промити птицю і натерти її зсередини і зовні спеціями.
- Щоб приготована курка покрилася скоринкою яскравого апетитного кольору необхідно обмазати птицю паприкою, яку слід змішати з майонезом.
- Очистити і порубати на дрібні шматочки часник, помістити його всередину курки.
- У посуд для приготування страв у МІКРОХВИЛЬОВІЙ печі перекласти підготовлену птицю.
- Встановити максимальну потужність і готувати м’ясо півгодини.
- Через зазначений проміжок часу перевернути курку іншою стороною, полити утворився соком і готувати ще 25 хвилин.
Щоб страва була смачніше й пахучіше рекомендується всередину курки разом з часником класти порізаний болгарський перець, томати, морква.
В скляному посуді
Потрібні компоненти рецепту:
- окіст – 500 г;
- аджика.
Як приготувати курку:
- Ретельно обмазати аджикою тушку. Спеція має бути не рідкою.
- Обмащений аджикою птицю на 10 хвилин залишити маринуватися при кімнатній температурі.
- Перекласти окіст в скляний посуд.
- Встановити максимальну потужність СВЧ печі і помістити в неї страву на 20 хвилин.
Із-за того що моделі мікрохвильових печей можуть відрізнятися максимальною потужністю, через 10 хвилин необхідно відкрити дверцята і подивитися на блюдо. Якщо немає золотистого відтінку, потрібно збільшити час приготування.
Курка-гриль в мікрохвильовій печі з грилем
Складові:
- курча-бройлер — 850 м;
- сіль — 3 ч. л.;
- мелений перець;
- головка часнику;
- гірчичні зерна — 1 ст. л.;
- солодка подрібнена паприка — 7 г;
- куркума — ½ ч. л.
Як готується курка гриль:
- Птицю добре промити під проточною водою і обтерти сухим паперовими рушниками від зайвої вологи.
- Перцем і морською сіллю натерти суху тушку.
- В одній мисці змішати наступні інгредієнти: паприку (солодку), куркуму і гірчицю в зернах. Натерти птицю сумішшю спецій.
- Від лушпиння часник очистити і розділити на 2 частини. Одну — подрібнити з допомогою чеснокодавкі, а другу – порізати ножем. Часником, пропущеним через прес, натерти шкірку птиці, а нарізаним — нашпигувати її.
- Щоб добре просочилося м’ясо, йому буде потрібно 45 хвилин.
- На решітку гриль животом вниз укласти курку. Під гратами необхідно помістити піддон для стікання жиру.
- Готувати в мікрохвильовці в режимі «Гриль» 20 хвилин. Після цього перевернути курчати іншою стороною вниз спиною) і запікати ще 25 хвилин.
- Перекласти птицю у велику тарілку і подати до столу. Сік, який виділився з м’яса при запіканні, використовується як основа для соусу.
Додати страві пікантності допоможуть свіжі кабачки і помідори, приготовані у пароварці. Ними можна прикрасити курку перед подачею на стіл. Також рекомендується поверхню птиці полити соєвим соусом.
З картоплею
З чого готувати:
- картопля — 1 кг;
- філе курки — 270 г;
- цибулина — 1 шт.;
- масло рослинне — 3 ст. л.;
- сметана 30% — 3 ст. л.;
- майонез — 2 ст. л.;
- зубчик часнику — 1 шт.;
- спеції для картоплі, курки;
- сіль;
- вода — 160 мл
Як готувати:
- Очистити від шкірки картоплю і порізати його на середні за розміром шматки. Перекласти измельчений овоч в ємність, призначену для СВЧ печей.
- Внести сіль і спеції для картоплі, додати масло соняшнику. Все перемішати.
- Очищений цибулю нарізати і додати до картоплі.
- Порізати невеликими шматками філе курки, посолити, приправити спеціями.
- М’ясо з’єднати зі сметаною, дрібно нарізаним часником та майонезом.
- Добре перемішати м’ясо і покласти його зверху картоплі з цибулею.
- Влити воду, прикрити каструлю кришкою і поставити в піч. Для повного приготування буде потрібно 45 хвилин. Потужність має становити 700 Вт.
Важливо перед приготуванням страви правильно вибрати картоплю. Він повинен бути таких сортів, щоб при варінні в мікрохвильовці не розварився. Рекомендується подавати страву в гарячому вигляді зі свіжими або солоними овочами.
Куряче філе під сирною скоринкою
Які інгредієнти потрібні:
- грудка куряча — 1 шт.;
- яйця курячі — 2 шт.;
- сир твердий — 160 г;
- майонез — 80 г;
- сіль.
Етапи приготування:
- Щоб легше було натирати сир, його слід підморозити в холодильнику. Якщо м’ясо заморожене, розморозити до кімнатної температури.
- Грудину необхідно різати по поперечної кістки. Після цього відокремити м’ясо від кісточки руками і нарізати уздовж. Притиснути поверхню грудки долонею і знову подрібнити на шматочки, посипати сіллю.
- У сковороді обсмажити шматочки. Важливо не пересмажувати м’ясо, з нього повинен виділятися сік.
- Поки шматочки обсмажуються, готуємо сирну суміш. Для цього змішати в одній ємності курячі яйця, майонез і тертий на дрібній тертці сир. Перемішати масу блендером.
- Кожен шматок підсмаженого м’яса порізати вздовж і викласти на тарілку.
- Залити сумішшю з сиру філе.
- Відправити блюдо в мікрохвильову піч на 3 хвилини, встановивши потужність 800 Вт.
Для отримання золотистої скоринки необхідно використовувати такі сорти твердого сиру: Бофор, Чеддер, Гауда, Пармезан, Емменталь, Російський.
Варимо курку
Інгредієнти:
- тушка курки – 1 шт.;
- вода;
- курячі приправи;
- сіль.
Технологія:
- Щоб м’ясо рівномірно проварилося, курку брати масою близько 1,5 кг. Заморожену тушку слід розморозити, видалити нутрощі і ретельно промити птицю проточною водою. Щоб отримати дієтичне блюдо з курки необхідно зняти шкіру.
- До тушки прив’язати ноги і крила, зафіксувати їх довгими зубочистками. Птиця повинна прийняти форму овалу. Якщо не планується варити курку цілком, її треба порізати на шматки, після чого присипати сіллю і приправити спеціями за смаком.
- Підготовлене м’ясо перекласти в миску, призначену для використання в мікрохвильовці. Якщо туша ціла, її укласти грудиною вниз.
- На вогонь поставити ємність з водою і довести до кипіння.
- Киплячу воду влити в миску, де знаходиться курка. Вона повинна повністю покривати птицю, однак необхідно залишити місце для кипіння.
- Накрити блюдо куполоподібної кришкою з отвором для пари.
- Встановити на мікрохвильовці потужність 1000 Вт, помістити в неї ємність з куркою на 5 хвилин, поки не закипить вода.
Щоб перевірити готовність м’яса, курку потрібно в декількох місцях проткнути зубочисткою. Якщо з птиці виділяється прозорий, а не рожевий сік – страва готова. Відразу м’ясо з бульйону не виймати, воно повинне постояти до охолодження.