Одним з найбільш швидких, низькокалорійних, корисних для здоров’я страв є курка в пакет для запікання в духовці. Для приготування цієї страви не потрібен зайвий жир, а завдяки пакету, м’ясо не висушується, а залишається соковитим, ніжним, добре просочується маринадом. До того ж, курка виходить з рівномірною хрусткою скоринкою і виглядає дуже апетитно.
Правильна підготовка для запікання курки
Для запікання в рукаві найкраще купити домашню курочку або від перевіреного виробника.
Вибирайте молоду і свіжу курку (не заморожену). Вона не повинна мати стороннього запаху.
Перед запіканням курці потрібно зв’язати лапки, щоб вони не стовбурчилися в різні сторони. Так страва буде виглядати більш естетично і апетитно.
Господиням на замітку: перш, ніж приступити до приготування страви, курку треба добре обробити – вищипнути залишилися пір’ячко, ретельно промити і просушити. Мокре куряче м’ясо погано просочується сіллю і не дасть рівномірної рум’яної скоринки. Потім потрібно гострим ножем зрізати кінчик хвоста і зайвий жир на животі.
Секрети й тонкощі приготування курки в рукаві
Багато молоді господині стикаються з проблемою приготування курки. Дуже складно підібрати правильний температурний режим, що б вся тушка пропеклась рівномірно. В цьому випадку краще за все запікати курку в пакеті.
Куряче м’ясо ідеально поєднується з овочами, такими як баклажани або кабачки. Якщо куряча тушка суха і зовсім без жиру, то готуємо її в прованських травах з овочами, результат буде приголомшливим!
Дуже смачна курочка виходить, якщо її запекти з картоплею і цибулею. В цьому випадку краще обійтися без кабачків і помідорів, інакше картопля розкисне.
Якщо у вас не виходить рум’яна кірочка, то в кінці приготування потрібно акуратно розрізати пакет і змастити тушку соєвим соусом з медом. Після чого знову відправити на 15 хвилин у духовку.
Якщо часу на готування залишається зовсім мало, то можна приготувати в пакет для запікання шматочками курку з сиром. М’ясо, порізане шматочками, готується набагато швидше, а сир додасть йому пікантний смак і аромат.
Дуже ніжною, ароматною і м’якою виходить курочка з додаванням яблук і часнику.
Як приготувати курку цілком
На приготування цієї страви йде три години – півтора години для маринаду і трохи більше години на запікання.
Інгредієнти:
- Куряча тушка 1,5 кг.
- Сіль, чорний мелений перець.
- Аджика.
- Мед.
- Соєвий соус.
Приготування:
- Курку добре вимити, зрізати зайвий жир. Просушити.
- Ретельно натерти сіллю, перцем і аджикою.
- Залишити маринуватися на півтори години.
- Пов’язуємо курці лапки і поміщаємо в рукав для запікання таким чином, щоб шов виявився зверху. Залишився маринад також виливаємо в рукав.
- Ретельно зав’язуємо пакет. Сік не повинен витекти, інакше курка вийде сухою.
- Зверху протикаємо пакет в декількох місцях гострої зубочисткою. Це потрібно для того, що б при нагріванні пакет сильно не надувалася.
- Покласти курку на деко і відправляємо в прогріту духовку на середню полицю.
- Випікаємо півтори години. Спочатку виставляємо температуру 200 градусів, а через 15 хвилин зменшуємо до 170.
- В кінці приготування ножицями розрізаємо пакет, змащуємо курочку соєвим соусом і медом і випікаємо ще 15 хвилин. Цукор добре карамелізується і утворює рум’яну, хрустку скоринку.
- Готову дістаємо курочку з пакета, перекладаємо на блюдо і подаємо до столу.
- Залишилася в пакеті рідину можна перелити в баночку і поставити в холодильник. Пізніше курячий жир можна додати в плов або для приготування інших страв.
Як приготувати курку з картоплею
Страва, приготована за цим рецептом, цілком замінить повноцінний вечерю для всієї родини. Курка з картоплею доведеться всім до смаку. При цьому господині не доведеться мити гору брудного посуду і витрачати час на стояння біля плити.
Дуже смачно виходить курка з картоплею в сметанному соусі.
Для цього нам знадобиться:
- 1,5 кг курячого м’яса (окорочки, гомілки або грудки).
- Болгарський перець.
- Шість картоплин.
- Одна морква.
- Одна велика цибулина.
- Триста грам нежирної сметани.
- Сіль, чорний мелений перець, спеції (прованські трави.
- Три зубчики часнику.
Етапи приготування:
- Куряче м’ясо ретельно миємо і просушуємо.
- Для соусу змішуємо сметану, спеції і пропущений через прес часник.
- Нарізаємо овочі тонкими пластинками і змішуємо з частиною соусу.
- Залишилися соусом ретельно змащуємо куряче м’ясо.
- Викладаємо в рукав овочі і курку. Ретельно зав’язуємо пакет. Гострою зубочисткою робимо вгорі три проколи, що б виходив зайвий пар.
- Ставимо пакет на деко і відправляємо в прогріту до 200 градусів духовку на годину.
- Готову страву подають гарячою.
Фарширована курка в рукаві для запікання
Цей нескладний рецепт відмінно підійде для святкового столу і на випадок нежданих гостей. Фарширована птиця готується дуже швидко, а виглядає урочисто і апетитно. Лимон і м’ята додадуть страві свіжість, а кабачок – ніжність.
Для приготування фаршированої курки в рукаві нам знадобиться:
- Велика курка приблизно 2 кг.
- Один середній кабачок.
- Двісті грам сиру пармезану.
- Один лимон.
- Кілька листочків м’яти.
- 50 гр. Солодкого мигдалю.
- Столова ложка гірчиця.
- Чайна ложка солі.
Приготування:
- Курку промити і просушити.
- У блендері подрібнюємо пармезан, мигдаль і м’яту до однорідної крихти.
- Вимитий і висушений кабачок натираємо на крупній тертці.
- На дрібній тертці акуратно натираємо шкірку лимона.
- Змішуємо тертий кабачок з лимонною цедрою і сирної крихтою.
- Приступаємо до фарширування. Для цього за допомогою ножа акуратно піднімаємо шкірку на грудці і заштовхуємо під неї приготовлену суміш. Робити це треба не поспішаючи, щоб шкірка не порвалася.
- Залишився лимон розрізаємо навпіл і викладаємо всередину тушки.
- Пов’язуємо ніжки за допомогою нитки.
- Змащуємо курочку гірчицею, солимо.
- Акуратно засовуємо курку в рукав для запікання, ретельно його зав’язуємо і робимо зверху п’ять тонких проколів.
- Ставимо в прогріту до 200 градусів духовку на півтори години.
- Готову птицю залишаємо у вимкненій духовці ще на півгодини, щоб вона настоялася і просочилася ароматним соком.
Приготована за цим рецептом курочка задовольнить смак навіть найвибагливіших гурманів.