Курка в паніровці – 7 смачних рецептів приготування

Складно сказати, чого більше існує на світі пернатих ципочек, або створених з них страв, кількість яких перерахувати практично неможливо. Курка в паніровці — найбільш частий гість на повсякденному або святковому столі, адже в цьому страву присутній і ніжне м’ясо, і чудово хрустка скоринка, і красиве оформлення.

Курка в паніровці з борошна та яєць на сковороді

Почнемо, мабуть, з такого популярного і простого блюда, як курка в паніровці на сковороді.

Склад продуктів:

  • масло пісне;
  • філе птиці — 500 г;
  • борошно — 100 г;
  • яйця — 3 шт.;
  • сухарі панірувальні — 100 г;
  • гілочка розмарину, спеції.

Спосіб приготування:

  • Ретельно промиваємо свіже м’ясо птиці, промокаємо серветками, розрізаємо на невеликі шматочки, приправляємо сіллю і перцем.
  • Поділяємо яйця на складові. Жовтки покласти в чашу, перемішуємо виделкою. Збиваємо білки до твердих піків. З’єднуємо обидва складу, додаємо за своїм смакам кількість спецій і прянощів.
  • Нагріваємо в сковороді ароматне масло, кидаємо гілочку розмарину. Нам не потрібно сама рослина, а тільки його запашні ефірні олії.
  • Паніруємо кожну частину курячого філе борошном, занурюємо в яєчну суміш, потім обвалюють у панірувальних сухарях. Відразу викладаємо шматки в гарячий жир.
  • Обсмажуємо підготовлене м’ясо до отримання повітряної двосторонньої скоринки. Щоб позбавити страва від зайвих калорій, розміщуємо апетитні порції на паперові рушники.

Подаємо страву в гарячому вигляді, сервіруємо свіжими овочами.

Як запекти в духовці

Такий «смачний» рецепт заснований на самому корисному способі теплової обробки м’яса птиці – у печі.

Список продуктів:

  • зубки часнику — 6 шт.;
  • масло оливи — 230 мл;
  • курка в цілому вигляді;
  • яєчні білки — 4 шт.;
  • сухарі панірувальні — 100 г;
  • базилік, петрушка, орегано — рослини сушені;
  • крохмаль кукурудзяний — 60 г;
  • сіль, перець, часниковий порошок.

Порядок приготування:

  • Обробляємо тушку птиці над вогнем конфорки, потрошимо, видаляємо з хвостика жировик. Ретельно промиваємо курку, поділяємо на 8 частин.
  • Поміщаємо в просторий посуд очищені від лушпиння зубки часнику, додаємо трохи солі і перцю, по дві десертні ложки сушеного базиліка і масло оливи.
  • Викладаємо отриману суміш шматочки м’яса, ретельно все перемішуємо, залишаємо на дві години в холодильнику.
  • З’єднуємо в чаші крохмаль і білки, в іншу ємність поміщаємо сухарі панірувальні, сушені прянощі, сіль, перець і часниковий порошок.
  • Дістаємо курятину з холоду, злегка промокаємо залишки маринаду. Занурюємо м’ясні шматки в яєчний склад, потім паніруємо духмяними прянощами і сухарями.
  • Викладаємо підготовлені частини птиці на решітку і трохи скроплюємо маслом оливи. Запікаємо продукт близько години в духовій шафі, нагрітій до 190 °C.
Дивіться також:  Тефтелі з індички – 7 смачних рецептів приготування

Подаємо куряче м’ясо в апетитною паніровці разом з гарніром і овочами.

Домашні нагетси з курячого філе

Незважаючи на іноземне назва представленого страви, таке страву з філе курки давно включено в список улюблених росіянами страв.

Перелік компонентів:

  • масло пісне — від 200 мл;
  • яйця — 2 шт.;
  • мука в/с — від 70 г;
  • куряче філе — 500 г;
  • сир (бажано м’яких сортів) — 300 г;
  • сіль, перець.

Процес приготування:

  • Обробляємо м’ясо птиці, добре промокає. Щоб отримана паніровка перетворилася в апетитну рожеву шкірку і залишилася на шматочках тушки, просушуємо її як можна краще.
  • Куряче філе нарізаємо тонкими пластами. Робимо це неодмінно поперек волокон.
  • Кладемо в чашу стружку тертого сиру. В окремій піалі збиваємо яйця. Сіль змішуємо з просіяним борошном.
  • М’ясні частини по черзі обвалюємо в сипучому складі, занурюємо яйце, паніруємо сирної стружкою, після чого викладаємо в заздалегідь розігріту з жиром сковороду.

Обсмажуємо продукт на середній висоті полум’я конфорки. Подаємо з нагетси в гарячому стані.

Смачна курка в паніровці, як KFC

Що ж це таке — паніровка для курки як kfc? KFC означає скорочену абревіатуру американської компанії, яка виробляє фірмові страви із м’яса птиці, приготованого в особливій скоринці.

Необхідні продукти:

  • масло пісне;
  • яйця — 4 шт.;
  • пластівці кукурудзяні — 500 г;
  • крильця курячі — від 15 шт.;
  • спеції, прянощі.

Методика дій:

  • Проводимо «ревізію» м’ясного продукту на предмет наявності та видалення пір’я. Промиваємо крильця, промокаємо одноразовими рушниками.
  • Поділяємо заготовки з фалангами, поміщаємо в просторий посуд, приправляємо спеціями і прянощами. Частина запашного складу зберігаємо для панірування. Залишаємо крила на годину в такому вигляді.
  • Всипаємо в пакет пластівці, «проходимся» за ним качалкою, перетворюючи в однорідну крихту. При бажанні проробляємо цю процедуру за допомогою блендера. Додаємо сухарі і залишену частину запашної суміші (сушені трави, сіль, перець), щоб паніровка не вийшла позбавленою смаку.
  • Збиваємо в піалі яйця, приєднуємо до складу трохи спецій, потім просіваємо борошно. Замішуємо тісто однорідної консистенції (трохи більш рідке, ніж на оладки).
  • Вливаємо невелику по діаметру каструлю свіже масло, добре нагріваємо. Опускаємо частини крилець в кляр, потім обвалюємо кукурудзяної паніровкою і обсмажуємо в гарячому олії до рум’яності. Обов’язково залишаємо готову страву на серветках. Нехай вони, а не наші шлунки, вбирають зайві калорії.
Дивіться також:  Деруни з фаршем – 6 рецептів

Ось така вийшла курка в паніровці – точно як у KFC! Домашнє блюдо ні смаком, ні запахом, ні зовнішнім виглядом нітрохи не поступається своєму заокеанського «побратиму»!

Готуємо у фритюрі

Вибрати таке обольстительное страву або відмовитися від ситного задоволення — вирішуйте самі. Так, дієтичним це страва назвати складно, а ось смачним — безумовно!

Набір продуктів:

  • масло пісне для фритюру;
  • яйця — 4 шт.;
  • гомілки курячі — 12 шт.;
  • мука в/с — 400 г;
  • якісний кефір — 500 мл;
  • гірчиця, чебрець, орегано, паприка, гранули часнику — все в молотом вигляді.
  • сіль, перець.

Послідовність приготування:

  • Вбиваємо в простору чашу свіжі яйця, вливаємо кефір, ретельно збовтуємо суміш віночком.
  • Добре промиваємо курячі гомілки, промокаємо рушниками, занурюємо в кисломолочний складу. Залишаємо продукт хоча б на дві години (краще на ніч).
  • З’єднуємо борошно з прянощами, сіллю і перцем, рівномірно змішуючи всі компоненти.
  • Витягаємо гомілки з маринаду, злегка просушуємо рушниками, добре обвалюємо в пряної борошні. Щоб скоринка вийшла щільною, залишаємо на 10 хвилин оброблені частини курки на дошці. Даємо продукту трохи просохнути.
  • Повторюємо процес панірування, потім відразу опускаємо ніжки у вже киплячу олію. Обсмажуємо шматки у фритюрі на невисокому вогні до отримання розкішної скоринки.

Ну як тут відмовитися від такої неймовірно смачної їжі?!

В паніровці з чіпсів

При всьому «повазі» до попередніх апетитним варіантів приготування м’яса птиці, смажена курка в паніровці з чіпсів — ідеальне блюдо для ситного сніданку або званого вечора.

Необхідні компоненти:

  • олія соняшникова;
  • яйця — 2 шт.;
  • курячі грудки — 1,5 кг;
  • чіпси картопляні — 300 г;
  • гірчиця столова — 20 г;
  • мука в/с (бажано пшеничне) — 60 г;
  • плоди болгарського перцю — 2 шт.;
  • сметана домашня;
  • спеції.
Дивіться також:  Філе міньйон — 8 рецептів приготування стейка

Процес приготування:

  • Зрізаємо з курячих грудок філейні частини, промиваємо і просушуємо м’ясо, поділяємо невеликими порціями.
  • З’єднуємо гірчицю з перцем, ложкою олії і сіллю. Вливаємо отриману суміш до курятини, ретельно все перемішуємо, залишаємо в ароматному складі на півгодини.
  • Збовтуємо в чаші яйця, додаємо до них чіпси, подрібнені до стану крихти.
  • Занурюємо шматочки курячого філе в яєчну суміш, обвалюємо в апетитною паніровці і відправляємо в попередньо розпечений на сковороді жир. Готуємо до отримання чудовою скоринки.
  • Тим часом дрібно рубаємо звільнені від насіння солодкі плоди, з’єднуємо нарізку зі сметаною, приправляємо перцем і прянощами.

Подаємо курку в паніровці з чіпсів разом з запашним сметанним соусом.

Курка в сирній паніровці

Завершуємо наш короткий екскурс по самим смачним рецептами приготування м’яса птиці ще одним прекрасним варіантом — смаженою куркою в сирній паніровці.

Використовувані інгредієнти:

  • масло пісне;
  • яйця — 2 шт.;
  • філе куряче — 4 шт.;
  • сир твердого сорту — 100 г;
  • товчені сухарі — 50 г;
  • молоко незбиране — 20 мл;
  • сіль, перець, приправа для м’яса птиці.

Приготування страви:

  • Дрібно натираємо сир, покласти в зручну посуд, приєднуємо крихту сухарів і обрану приправу. Можна додати нарізаний шавлія. Ретельно перемішуємо складу.
  • Поділяємо оброблене філе на порційні частини.
  • Збиваємо в піалі молоко з яйцями, приправляємо невеликою кількістю перцю і солі.
  • Занурюємо м’ясні шматочки в рідкий склад, обробляємо в сирній паніровці і смажимо на розжареній олії до симпатичної скоринки.

Подаємо страву в гарячому вигляді зі свіжими овочами.

Курка в паніровці гарна своєю універсальністю. Можна приготувати проста й ситна страва на сніданок, обід або вечерю. А доклавши трохи більше зусиль і власної фантазії, отримуємо чудово оформлену закуску для будь-якого урочистого застілля.

Прокрутка до верху