Курка в рукаві в духовці – 7 смачних рецептів запікання

З овочами

Дуже ефектною виходить курка з овочами. Запечена в рукаві в духовці вона стає одночасно основною стравою і гарніром. Принадність страви в тому, що з ним легко використовувати будь-які сезонні овочі: томати, перці, баклажани, кабачки, гарбуз, картопля, морква і цибуля. Словом, що душі завгодно. Але є один невеликий секрет. Овочі дрібно різати не можна, щоб вони не перетворилися на кашу. Вчимося готувати саме правильно страва з курки і овочів.

Покроковий рецепт виглядає так:

  • Курку обмиваємо, ріжемо на великі шматки.
  • Овочі миємо, очищаємо від шкірки (особливо, якщо плоди зрілі), ріжемо на великі шматки по 5-7 див.
  • У пакет складаємо овочі, м’ясо, спеції.
  • Солимо і присмачую всі спеціями.
  • Пакет закриваємо і тушкуємо все в духовці від 30 до 45 хвилин.
  • Готове блюдо викладаємо в широке і глибоке блюдо, рясно поливаючи соками, які виділялися при гасінні.

    Ситна страва, дуже смачне, а аромат видає фантастичний! Можна істотно знизити його калорійність, якщо попередньо зняти з курки шкіру, зрізати увесь жир, або використовувати одне куряче філе. Подають страву зеленню і нежирною сметаною. Добре присипати м’ясо і овочі кедровими горішками або насінням кунжуту.

    Дивіться також:  Картопля в духовці – 19 рецептів приготування в домашніх умовах
    Прокрутка до верху