З картоплею
Курка в рукаві в духовці з картоплею – універсальний варіант ситного теплого вечері в холодну пору року. Господині всього-то й треба мати під рукою кілька бульб картоплі, цибулину і морквину.
Можна зробити блюдо густий юшкою, якщо долити прямо в рукав склянку кип’яченої води.
Птицю можна запекти цілком чи шматочками, а в рукав покласти картоплю, морквину, яку ріжуть на кілька великих кілець, і цибулину. Далі все запікається разом від 40 до 50 хвилин: картопля просочується м’ясними соками, перетворюється в ароматне рагу. Така картопля гарна навіть в холодному вигляді. Приправляють юшечку сметаною, їдять зі свіжим хлібом, вмочуючи корочку в свіжий ароматний бульйон.