Пряна курка в сметані
Будь-вершковий соус ідеально поєднується з шматочками курки. Пряна курка в сметаною заливці – відмінно поєднується з пастою, гречкою і навіть простий перловкою. Але найбільше гріє душу, що готується вона дуже швидко і просто.
Птицю ріжемо на дрібні шматочки, присипаємо борошном, приправляємо спеціями (краще всього підходить карі, хмелі-сунелі), заливаємо сметаною будь-якої жирності. Залишилося тільки помістити все в рукав, щільно зав’язати його і готувати 40-50 хвилин на 180 градусах.
Сильний вогонь перекалит соус і, можливо, сметана згорнеться; в даному випадку курка повинна нудитися.
Запікання в рукаві – бюджетний, але при цьому вельми гідний рецепт для сімейної скарбнички. Дивно, що м’ясо птиці смачно в холодному вигляді і його легко брати з собою як перекус в дорогу або готувати з них холодні сендвічі. При бажанні птицю можна додавати в салати, або приготувати заздалегідь, а потім подати до столу як холодну закуску, полив будь-яким соусом. Пробуйте, експериментуйте, балуйте домочадців смачною, здоровою їжею, як можна частіше.