Куряче м’ясо присутній на столі практично кожен день, тому часто виникає бажання урізноманітнити повсякденне меню. Курка в сметані з вишуканим смаком і ніжним ароматом допоможе впоратися з цим завданням і подати до столу абсолютно нове страву зі звичайних продуктів.
Курка в сметані на сковороді
Смачне блюдо з курячого м’яса на кожен день дозволить урізноманітнити меню, здивувавши прекрасним поєднанням смакових ноток.
Інгредієнти:
- 600 г гомілок або філе;
- цибулина;
- 150 р сметани;
- 30 г борошна;
- олія для смаження;
- сіль, спеції і кріп.
Спосіб приготування:
- Курка промивається, натирається приправами і сіллю, а потім викласти на сковороду з розігрітим маслом.
- Цибуля шинкуется і додається до м’яса, коли воно набуває рум’яну скоринку.
- Ледь цибуля стане золотистою, вміст сковороди притрушивается борошном і залити 100 мл води.
- Через 5 – 7 хвилин курка з цибулею покривається сметаною, в якій птах гаситься близько 15 хвилин.
- За кілька хвилин до готовності страву притрушивается рубаним кропом і накривається кришкою.
Запікаємо в духовці
Курка в сметані в духовці готується з дуже простих інгредієнтів, зберігаючи при цьому прекрасний смак.
Для приготування потрібні:
- курка – 1 шт.;
- часник – головка;
- сметана – 200 г;
- сіль, спеції – за смаком.
У процесі приготування ситного страви з привабливою скоринкою чинимо так:
- Часник очищається і ділиться уздовж на кілька пластинок.
- Попередньо помиті і висушена птах обробляється на порційні шматочки, які натираються сіллю, улюбленими приправами і проколюються.
- У проколи вставляються часточки часнику.
- Курка змащують сметаною і укладається у форму для випікання, яка відправляється на 1 годину в духовку, розігріту до 200°C.
Готуємо бефстроганов
Куряче філе, приготована за цим рецептом, володіє особливою ніжністю і соковитістю.
Для виконання рецепта беруться:
- 500 г філе;
- цибулина;
- 200 г сметани;
- 15 г борошна;
- ½ Головки часнику;
- по 30 г вершкового та олії;
- 250 мл бульйону;
- сіль, спеції і петрушка.
Готується бефстроганов з курячого м’яса дуже просто:
- Часник очищається.
- Філе промивається, обсушивается і нарізається тонкими смужками, які обсмажуються з цілими зубками часнику на суміші масел.
- Коли м’ясо придбає білий колір, з сковороди витягується часник, а на його місце поміщаються тонкі цибульні кільця.
- Після придбання інгредієнтами золотавості в сковороду вливається 150 мл бульйону з розведеною в них борошном.
- В бульйоні, що залишився з’єднуються сіль, спеції і сметана.
- Сметанною сумішшю страву заливається через 5 хвилин гасіння.
- Готується бефстроганов на повільному вогні під закритою кришкою до загустіння соусу. Перед подаванням страву притрушивается петрушкою.
Курка, тушкована в сметані в мультиварці
До смачного і ніжного страви в сметанному соусі ніхто не залишиться байдужим.
Щоб подати до столу апетитне м’ясо, використовуються:
- філе – 800 г;
- цибуля – 1 шт.;
- рослинне масло – 20 мл;
- борошно – 30 г;
- часник – головка;
- сметана – 400 г;
- сіль, спеції – за смаком.
Готується курка, тушкована в сметані в мультиварці, просто:
- Філе нарізати шматочками, а з очищеної цибулини готуються невеликі кубики.
- Мультиварка встановлюється в режим «Смаження» на 15 хвилин.
- Першими в чашу з рослинним маслом відправляються цибульні кубики і пропущений через прес часник, за якими, через 2 хвилини, викладаються шматочки філе.
- Після завершення програми м’ясо з цибулею заливається сметаною, змішаної з борошном, яка виступає в якості згущувача.
- Блюдо солиться, перчится і готується протягом години в режимі «Гасіння».
З грибами
Курка в сметанному соусі з грибною добавкою вразить вишуканим смаком.
Для створення страви по цьому рецепту знадобиться:
- 500 г філе;
- 400 г печериць;
- цибулина;
- 200 г сметани;
- 15 г борошна;
- сіль, спеції і петрушка.
Основні етапи створення апетитного страви полягають у виконанні наступних кроків:
- Промите філе нарізати шматочками, які подсаливаются, перчатся і присипаються борошном.
- Поки м’ясо просолюється, цибулю і гриби подрібнюються.
- Отримані шматочки обсмажуються на олії до золотистої скоринки.
- Коли вміст буде майже готове, в сковороду викладаються шматочки м’яса.
- Все залити сметаною і гаситься 15 хвилин під закритою кришкою.
З додаванням часнику
Нижче ви знайдете опис приготування швидкого і простого страви з дієтичного м’яса птиці, яке доведеться до речі до легкого вечері.
При втіленні рецепта в життя готуються:
- курка – 1 кг;
- часник – головка;
- сметана – 250 г;
- сіль, спеції – за смаком.
Етапи приготування:
- Курка промивається і обсушивается паперовими серветками, після чого обробляється на шматочки, які укладаються у високу сковороду і заливаються водою таким чином, щоб вона злегка покривала птицю.
- Після закипання в сковороду вливається сметана і додаються лавровий лист, подрібнений часник, трохи солі і спецій.
Гедлибже – курка в сметані по-кабардински
Національне блюдо, яке прийшло в наше меню з Кабардино-Балкарії, готується в одній лише сковороді і чудово поєднується з різними гарнірами.
Інгредієнти досить прості:
- курка вагою в 1,3 – 1,5 кг;
- 2 цибулини;
- 300 г сметани;
- 100 г борошна;
- 1,5 головки часнику;
- шматочок вершкового масла;
- 500 мл води;
- сіль, спеції і петрушка.
Готується блюдо за наступним алгоритмом:
- Курка обробляється на порційні шматочки і заливають у високій сковороді підсоленою водою. Готується м’ясо практично до готовності близько 30 – 40 хвилин.
- Цибулю нарізати кубиками.
- Коли курка практично готова, з сковороди зливається бульйон, а потім кілька хвилин його залишки випаровуються зі сковороди.
- До курки викладається масло і подрібнену цибулю. Продукти пассеруются до золотистого відтінку цибулі, після чого заливаються сметаною і бульйоном.
- Підсолювати страву, перчится і гаситься на повільному вогні.
- Перед закінченням процесу приготування соус загущується за допомогою борошна. У фіналі блюдо притрушивается рубаною петрушкою, після чого курка в сметані по-кабардински готова до подачі.
З картоплею в духовці
Перед вами ситне блюдо, для приготування якого використовуються такі продукти:
- курка – 1 кг;
- картопля – 1 кг;
- сметана – 250 г;
- соняшникова олія – для смаження;
- сіль, спеції – за смаком.
Схема підготовки проста:
- Картопля очищається і нарізається тонкими пластинками.
- Курка обробляється на шматки, які натираються сіллю і спеціями.
- По листу, змащеного маслом, розподіляється картопля, який солиться і приправляється.
- Зверху на картопляні пластинки викладаються шматки м’яса.
- Вміст дека заливають сметанною, розведеним в невеликій кількості води.
- Випікається блюдо в заздалегідь прогрітій духовці протягом 45 хвилин при 180°C.
Таким чином, із стандартного продуктового набору, який практично завжди є в холодильнику, можна дуже швидко приготувати смачне і соковите блюдо з чудовим ароматом. Спробуйте і ви!