Курка в сметані – 8 рецептів, як приготувати на сковороді в духовці і мультиварці

Куряче м’ясо присутній на столі практично кожен день, тому часто виникає бажання урізноманітнити повсякденне меню. Курка в сметані з вишуканим смаком і ніжним ароматом допоможе впоратися з цим завданням і подати до столу абсолютно нове страву зі звичайних продуктів.

Курка в сметані на сковороді

Смачне блюдо з курячого м’яса на кожен день дозволить урізноманітнити меню, здивувавши прекрасним поєднанням смакових ноток.

Інгредієнти:

  • 600 г гомілок або філе;
  • цибулина;
  • 150 р сметани;
  • 30 г борошна;
  • олія для смаження;
  • сіль, спеції і кріп.

Спосіб приготування:

  • Курка промивається, натирається приправами і сіллю, а потім викласти на сковороду з розігрітим маслом.
  • Цибуля шинкуется і додається до м’яса, коли воно набуває рум’яну скоринку.
  • Ледь цибуля стане золотистою, вміст сковороди притрушивается борошном і залити 100 мл води.
  • Через 5 – 7 хвилин курка з цибулею покривається сметаною, в якій птах гаситься близько 15 хвилин.
  • За кілька хвилин до готовності страву притрушивается рубаним кропом і накривається кришкою.

Запікаємо в духовці

Курка в сметані в духовці готується з дуже простих інгредієнтів, зберігаючи при цьому прекрасний смак.

Для приготування потрібні:

  • курка – 1 шт.;
  • часник – головка;
  • сметана – 200 г;
  • сіль, спеції – за смаком.

У процесі приготування ситного страви з привабливою скоринкою чинимо так:

  • Часник очищається і ділиться уздовж на кілька пластинок.
  • Попередньо помиті і висушена птах обробляється на порційні шматочки, які натираються сіллю, улюбленими приправами і проколюються.
  • У проколи вставляються часточки часнику.
  • Курка змащують сметаною і укладається у форму для випікання, яка відправляється на 1 годину в духовку, розігріту до 200°C.

Готуємо бефстроганов

Куряче філе, приготована за цим рецептом, володіє особливою ніжністю і соковитістю.

Дивіться також:  Яловичий язик - 10 смачних рецептів приготування

Для виконання рецепта беруться:

  • 500 г філе;
  • цибулина;
  • 200 г сметани;
  • 15 г борошна;
  • ½ Головки часнику;
  • по 30 г вершкового та олії;
  • 250 мл бульйону;
  • сіль, спеції і петрушка.

Готується бефстроганов з курячого м’яса дуже просто:

  • Часник очищається.
  • Філе промивається, обсушивается і нарізається тонкими смужками, які обсмажуються з цілими зубками часнику на суміші масел.
  • Коли м’ясо придбає білий колір, з сковороди витягується часник, а на його місце поміщаються тонкі цибульні кільця.
  • Після придбання інгредієнтами золотавості в сковороду вливається 150 мл бульйону з розведеною в них борошном.
  • В бульйоні, що залишився з’єднуються сіль, спеції і сметана.
  • Сметанною сумішшю страву заливається через 5 хвилин гасіння.
  • Готується бефстроганов на повільному вогні під закритою кришкою до загустіння соусу. Перед подаванням страву притрушивается петрушкою.

Курка, тушкована в сметані в мультиварці

До смачного і ніжного страви в сметанному соусі ніхто не залишиться байдужим.

Щоб подати до столу апетитне м’ясо, використовуються:

  • філе – 800 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • рослинне масло – 20 мл;
  • борошно – 30 г;
  • часник – головка;
  • сметана – 400 г;
  • сіль, спеції – за смаком.

Готується курка, тушкована в сметані в мультиварці, просто:

  • Філе нарізати шматочками, а з очищеної цибулини готуються невеликі кубики.
  • Мультиварка встановлюється в режим «Смаження» на 15 хвилин.
  • Першими в чашу з рослинним маслом відправляються цибульні кубики і пропущений через прес часник, за якими, через 2 хвилини, викладаються шматочки філе.
  • Після завершення програми м’ясо з цибулею заливається сметаною, змішаної з борошном, яка виступає в якості згущувача.
  • Блюдо солиться, перчится і готується протягом години в режимі «Гасіння».

З грибами

Курка в сметанному соусі з грибною добавкою вразить вишуканим смаком.

Дивіться також:  Червона цибуля – 8 рецептів приготування

Для створення страви по цьому рецепту знадобиться:

  • 500 г філе;
  • 400 г печериць;
  • цибулина;
  • 200 г сметани;
  • 15 г борошна;
  • сіль, спеції і петрушка.

Основні етапи створення апетитного страви полягають у виконанні наступних кроків:

  • Промите філе нарізати шматочками, які подсаливаются, перчатся і присипаються борошном.
  • Поки м’ясо просолюється, цибулю і гриби подрібнюються.
  • Отримані шматочки обсмажуються на олії до золотистої скоринки.
  • Коли вміст буде майже готове, в сковороду викладаються шматочки м’яса.
  • Все залити сметаною і гаситься 15 хвилин під закритою кришкою.

З додаванням часнику

Нижче ви знайдете опис приготування швидкого і простого страви з дієтичного м’яса птиці, яке доведеться до речі до легкого вечері.

При втіленні рецепта в життя готуються:

  • курка – 1 кг;
  • часник – головка;
  • сметана – 250 г;
  • сіль, спеції – за смаком.

Етапи приготування:

  • Курка промивається і обсушивается паперовими серветками, після чого обробляється на шматочки, які укладаються у високу сковороду і заливаються водою таким чином, щоб вона злегка покривала птицю.
  • Після закипання в сковороду вливається сметана і додаються лавровий лист, подрібнений часник, трохи солі і спецій.

Гедлибже – курка в сметані по-кабардински

Національне блюдо, яке прийшло в наше меню з Кабардино-Балкарії, готується в одній лише сковороді і чудово поєднується з різними гарнірами.

Інгредієнти досить прості:

  • курка вагою в 1,3 – 1,5 кг;
  • 2 цибулини;
  • 300 г сметани;
  • 100 г борошна;
  • 1,5 головки часнику;
  • шматочок вершкового масла;
  • 500 мл води;
  • сіль, спеції і петрушка.

Готується блюдо за наступним алгоритмом:

  • Курка обробляється на порційні шматочки і заливають у високій сковороді підсоленою водою. Готується м’ясо практично до готовності близько 30 – 40 хвилин.
  • Цибулю нарізати кубиками.
  • Коли курка практично готова, з сковороди зливається бульйон, а потім кілька хвилин його залишки випаровуються зі сковороди.
  • До курки викладається масло і подрібнену цибулю. Продукти пассеруются до золотистого відтінку цибулі, після чого заливаються сметаною і бульйоном.
  • Підсолювати страву, перчится і гаситься на повільному вогні.
  • Перед закінченням процесу приготування соус загущується за допомогою борошна. У фіналі блюдо притрушивается рубаною петрушкою, після чого курка в сметані по-кабардински готова до подачі.
Дивіться також:  Тісто для сосисок у тісті – 9 рецептів намешивания

З картоплею в духовці

Перед вами ситне блюдо, для приготування якого використовуються такі продукти:

  • курка – 1 кг;
  • картопля – 1 кг;
  • сметана – 250 г;
  • соняшникова олія – для смаження;
  • сіль, спеції – за смаком.

Схема підготовки проста:

  • Картопля очищається і нарізається тонкими пластинками.
  • Курка обробляється на шматки, які натираються сіллю і спеціями.
  • По листу, змащеного маслом, розподіляється картопля, який солиться і приправляється.
  • Зверху на картопляні пластинки викладаються шматки м’яса.
  • Вміст дека заливають сметанною, розведеним в невеликій кількості води.
  • Випікається блюдо в заздалегідь прогрітій духовці протягом 45 хвилин при 180°C.

Таким чином, із стандартного продуктового набору, який практично завжди є в холодильнику, можна дуже швидко приготувати смачне і соковите блюдо з чудовим ароматом. Спробуйте і ви!

Прокрутка до верху