Курка в сметані на сковороді – 8 рецептів приготування

Страви з птахи дуже корисні, ситні і ідеально підходять для дієтичного харчування. Щоб порадувати свою сім’ю і гостей смачним обідом, можна приготувати гаряче, смачне частування – курку в сметані на сковороді. Готується вона дуже легко, а всі необхідні інгредієнти можна купити в будь-якому супермаркеті за доступною ціною.

Базовий рецепт курки в сметані на сковороді

М’ясо свійської птиці, тушкована в сметані з різними приправами, виходить дуже ніжним і приємним на смак. Таке блюдо – ідеальний варіант для вечірньої трапези в колі рідних і друзів.

Необхідні продукти:

  • курка – 0,8 кг;
  • сіль – на смак;
  • паприка, чорний перець, хмелі-сунелі – 10 грам;
  • цибулина;
  • три часточки часнику;
  • сметана (20%) – 170 грам;
  • борошно – 50 грам;
  • соняшникова олія – для смаження.

Сметану для подібних страв краще брати базарну, пожирніше. Її смак більш вершковий і не містить характерну для магазинного продукту кислинку.

Готуємо:

  • Птицю вимити і розділити на шматки середнього розміру. Потім засипати сіллю і спеціями.
  • Викласти м’ясо в глибоку сковороду і тушкувати під напівзакритої кришкою, поки сік повністю не випарується. Потім налити трохи олії і обсмажити курячі шматочки до рум’яної скоринки.
  • Після цього додати цибулю, нарізану півкільцями, і борошно. Все розмішати і готувати ще 2 – 3 хвилини.
  • Часник подрібнити, всипати в сметану і помістити в сковороду. Потім долити трохи води, щоб вона злегка покривала курку, і тушкувати 12 хвилин.

Частування рекомендується подавати в гарячому вигляді з вареною картоплею або салатом зі свіжих овочів.

В сметанно-часниковому соусі

Птах, тушкована в сметано-часниковому соусі і приправлена духмяними спеціями, набуває відмінний смак і аромат. Чудове ласощі подарує заряд бадьорості і обов’язково сподобається всім домочадцям під час сімейного обіду.

Необхідні продукти:

  • курка – 1,5 кг;
  • три часточки часнику;
  • сметана – 220 грам;
  • цибулина;
  • сіль – 5 г;
  • спеції (карі, запашний перець, паприка) – 10 грам;
  • рослинна олія – 40 мл

Готуємо:

  • Птицю обробити і розрубати на середні шматки.
  • М’ясо посмажити на сковороді з додаванням масла.
  • Цибулю нарізати півкільцями, додати до курки і готувати ще 8 хвилин.
  • В окрему тарілку покласти сметану, подрібнений часник, спеції, сіль і перемішати.
  • Соус викласти у сковороду, ретельно з’єднати з іншими продуктами, прикрити кришкою і тушкувати страву 5 – 7 хвилин.
Дивіться також:  Мексиканська кухня: особливості і традиції, рецепти найпопулярніших страв

Готову курку зі сметаною і часником розкласти по тарілках і прикрасити листям салату, а в якості гарніру запропонувати пюре з картоплі.

Страва з курячого філе

Любителі гострих страв напевно оцінять цей нескладний і оригінальний рецепт. Ретельно підібрані інгредієнти надають готовому частування чудовий, новий смак.

Необхідні продукти:

  • філе курки – 750 грам;
  • дві цибулини;
  • сіль, спеції (коріандр, перець червоний і чорний, чабер) – на свій розсуд;
  • сметана – 270 грам;
  • три часточки часнику.

Готуємо:

  • Філе промити і нарізати на невеликі брусочки.
  • Цибулю порізати соломкою і обсмажити з м’ясом на маслі 12 хвилин.
  • Часник сильно подрібнити.
  • У сметану покласти сіль, спеції, часник і перемішати.
  • Отриманим соусом залити курку і тушкувати на маленькому вогні ще близько 10 хвилин.

Готове частування викласти на блюдо, посипати рубаною петрушкою і подати на стіл.

Курячі ніжки в сметані на сковороді

З ніжок курки можна отримати поживне і апетитне блюдо, яке згодиться для перекусу на пікніку або вгамує голод під час довгої поїздки.

Щоб надати м’ясу вишуканий аромат, бажано використовувати різноманітні приправи і спеції.

Необхідні продукти:

  • десять курячих ніжок;
  • майонез – 50 грам;
  • гірчиця – 12 грам;
  • сметана – 180 грамів;
  • приправи (часниковий перець, базилік, хмелі-сунелі) і сіль – за смаком;
  • три цибулини.

Готуємо:

  • Ніжки вимити і просушити серветкою.
  • Очистити цибулю і нарізати кільцями.
  • У глибоку тарілку налити сметану, додати майонез, гірчицю, а потім насипати спеції і сіль. Отриманий соус розтерти до однорідності.
  • Цибулю обсмажити на олії 3 – 4 хвилини.
  • Курячі гомілки вмочити в соус і викласти на пательню зі смаженою цибулею.
  • Продукти закрити кришкою і тушкувати, періодично перевертаючи, 50 хвилин.
  • Готового м’яса дати настоятися в гарячій сковороді близько 20 хвилин.
Дивіться також:  М’ясо по-французьки з курки – 7 рецептів

Курячі ніжки в сметані подавати із зеленим горошком, рисом або великими часточками помідорів.

Готуємо з грибами

Курятина добре поєднується з грибами – вони надають страві апетитний запах і роблять його смак набагато яскравіше.

Смажена птиця, приготована за цим рецептом, допоможе урізноманітнити щоденне меню і відмінно підійде для святкового столу.

Необхідні продукти:

  • курка (краще філе) – 600 гам;
  • сіль – 5 г;
  • спеції (суміш перців, коріандр, карі) – 7 грам;
  • сметана – 150 грам;
  • п’ять печериць невеликого розміру;
  • цибуля – 2 шт.;
  • вершковий сир – 100 грам.

Готуємо:

  • Курку промити і нарізати на маленькі шматочки. Потім відправити в сковороду і тушкувати до напівготовності.
  • Печериці вимити, очистити, порізати пластинами, а цибулю – кубиками. Продукти з’єднати з м’ясом і смажити протягом 8 – 10 хвилин.
  • Вміст сковороди посолити, додати спеції, сметану і ретельно перемішати.
  • М’ясо з грибами готувати на невеликому вогні ще 15 хвилин.
  • Перед закінченням смаження засипати м’ясо з печерицями тертим сиром, закрити кришкою і залишити на 3 хвилини. Потім вимкнути вогонь.

Ароматна курка з грибами готова. Її потрібно розкласти по тарілках, засипати рубаною зеленню і подати до столу. Просто приголомшливий смак!

З додаванням соєвого соусу

Соєвий соус чудово поєднується з тушкованою птахом, роблячи її смак своєрідним і пікантним. А приготувати таку страву під силу навіть початківцю кухареві.

Необхідні продукти:

  • куряче м’ясо (без кісток) – 800 грам;
  • сметана – 90 грам;
  • соєвий соус – 60 мл;
  • сіль, приправи – 7 грам.

Готуємо:

  • Куряче м’ясо промити і розділити на квадратні шматочки.
  • У чашку налити соєвий соус, додати приправи, спеції, сіль і перемішати.
  • Птицю залити отриманою сумішшю і залишити на 1 годину.
  • Відправити м’ясо в сковороду з маслом і смажити протягом 30 хвилин, не забуваючи періодично помішувати.
  • Коли курка буде готова, покласти сметану.

Чудова закуска буде добре поєднуватися з гарніром з макаронів, кетчупом або аджикою.

Тушкована курка в сметані з овочами

Птах, приготована з овочами на сковороді, – дуже корисне і легке блюдо. А його насичений смак і чарівний аромат зберуть всю родину за столом ще задовго до того, як страва буде готове.

Дивіться також:  Курячі шлунки – 8 рецептів приготування на сковороді, в мультиварці

Необхідні продукти:

  • курка – 0,3 кг;
  • баклажан;
  • помідор;
  • морква;
  • картопля – 2 шт.;
  • цибулина;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • сметана – 200 грам;
  • кінза, кріп, петрушка – 100 грам;
  • приправи, сіль.

Готуємо:

  • Курку помити і розрізати на порційні шматки.
  • Овочі нарізати соломкою, часник – дрібними кубиками.
  • М’ясо підсмажити на сковороді з маслом близько 25 хвилин, потім відправити до нього овочі. Спочатку треба покласти цибулю, баклажан і картопля, помідори, перець і моркву – через 7 – 10 хвилин.
  • Овочі з куркою тушкувати під кришкою 20 хвилин.
  • Зелень дрібно порізати і разом з часником додати в сметану.
  • Продукти на сковороді полити заправкою з сметани і тушкувати ще 5 хвилин, потім вимкнути піч.

Страва з куркою і овочами готове, залишилося засипати його подрібненою зеленню і частування можна пробувати.

Курячі сердечка в сметані

Це незвичайне і смачне частування, яке готується досить швидко і просто, тому виручить будь-яку господарку при раптовому візит гостей. Сердечка, смажені в сметані, виходять дуже ароматними, з ніжним і соковитим смаком.

Необхідні продукти:

  • сердечка курячі – 300 грам;
  • сметана (25%) – 120 грам;
  • цибуля – 110 грам;
  • чиста вода – 200 мл;
  • соняшникова олія – 25 мл;
  • сіль, приправи – на свій смак.

Готуємо:

  • Сердечка очистити від плівок і зайвого жиру, потім добре промити.
  • Покласти субпродукт у розпечену сковороду і посмажити на рослинному маслі протягом 8 хвилин.
  • Цибулю почистити, нарізати брусками і відправити до субпродуктів.
  • Обсмажити все до утворення коричневої скоринки.
  • Тепер до тушкованим продуктам додати сметану, добре перемішати і готувати ще 7 хвилин.
  • Потім сердечка залити водою, насипати сіль і перець зі спеціями.
  • Накрити кришкою і томити близько 18 – 20 хвилин.

Курні сердечка в сметані чудово поєднуються з будь-яким гарніром – макаронами, крупами, картоплею, а також свіжими або консервованими овочами. Приємного апетиту!

Прокрутка до верху