Соєвий соус використовується в приготуванні різних страв. Він має великий вплив не тільки на смак готового страви, але і на наше здоров’я. З усього розмаїття рецептів, ми хочемо запропонувати варіації приготування курки в соєвому соусі, яка виходить ніжною, набуває пікантний смак і по праву вважається одним із стовпів здорового харчування.
Курка в соєвому соусі, смажена на сковороді
Не у всіх господинь на кухні є сучасні гаджети для приготування страв, але звичайна сковорідка знайдеться у кожній. У ній ми і будемо готувати курку в соєвому соусі. Вийде дуже яскраво, смачно і апетитно.
Інгредієнти:
- невелика тушка курки;
- п’ять ложок соєвого соусу;
- чотири зубчики часнику;
- ложка гірчиці;
- дві ложки томат-пюре.
Спосіб приготування:
- Кулінари радять маринувати м’ясо перед тим, як піддати його термічній обробці. Але можна додати соус і в процесі готування. Ми виберемо сьогодні другий варіант.
- Курку ріжемо шматочками, викладаємо в розігріте масло і смажимо до рум’яності.
- В піалі розмішуємо соус, гірчицю, томат-пюре і рубані часникові часточки.
- Одержаним складом обмазуємо кожен шматочок м’яса, накриваємо сковороду і тушкуємо її вміст 25 хвилин, час від часу перевертаючи.
Смажена курка відмінно поєднується з гарніром з овочів і рису.
Готуємо в мультиварці
Китайську кухню люблять багато хто з-за незвичайного поєднання різних приправ і спецій. Якщо ви є прихильником подібних страв, то пропонуємо вам приготувати курку в соєвому соусі в мультиварці.
Інгредієнти:
- тушка птиці;
- шість ложок соєвої приправи;
- чотири часникового зубчики;
- ложка меду.
Спосіб приготування:
- У глибоку миску складаємо оброблену тушку курки, заливаємо її соєвого приправою, додаємо дрібно нашатковану часник, а також мед і ложку рослинної олії. Перемішуємо і залишаємо маринуватися на півгодини.
- Потім викладаємо м’ясні шматочки в мультиварку, спочатку кладемо ніжки, стегна і крила, а зверху грудку.
- Виставляємо режим «Випічка» і готуємо 40 хвилин. Після закінчення процесу приготування виймає запашну курятину, а в жирі, що залишився готуємо гарнір. Наприклад, рис або картоплю з апетитною скоринкою.
Покроковий рецепт з овочами
Курка з овочами – чудове поєднання інгредієнтів, які в результаті дарують приголомшливий смак. Їх можна посмажити, запекти і згасити, додати різні спеції та приправи. Відмінним рішенням буде приготувати їх в соєвому соусі.
Інгредієнти:
- м’ясо птиці;
- два різнокольорових болгарських перцю;
- цибулина;
- дві моркви;
- п’ять ложок соєвого соусу;
- ложка олії оливи;
- ложечка цукру.
Спосіб приготування:
- Невелику курку ріжемо на шматочки. Цибулю нарізаємо брусочками, моркву кружечками, а перець соломкою.
- Розігріваємо на сковороді масло і викладаємо шматочки птиці, смажимо кілька хвилин.
- Як тільки м’ясо підрум’яниться, кладемо моркву, потім цибулю і перець, смажимо інгредієнти п’ять хвилин, але не тушкуємо.
- У чашу ллємо соус, всипаємо підсолоджувач і розмішуємо до повного його розчинення. Вливаємо отриману пікантну приправу до інших продуктів і смажимо до повної готовності м’яса і овочів.
Запечена курка в соєвому соусі
Найпростіший спосіб приготування курки – це запікання в духовці. Але щоб м’ясо вийшло дійсно смачним і ароматним, потрібно додати спеції. Наприклад, можна попередньо замаринувати курку в соєвому соусі.
Інгредієнти:
- тушка птиці;
- 240 мл соєвого соусу.
Спосіб приготування:
- Тушку обробляємо на шматочки, складаємо в ємність і заливаємо соєвим приправою. Залишаємо на дві години в прохолодному місці.
- Потім перекладаємо просочені соусом м’ясні шматочки в форму, поливаємо маринадом і готуємо в духовці 40 хвилин (температура – 180 °С).
З додаванням гірчиці
Курка – доступний для багатьох за ціною продукт, тому її часто готують для сімейного або святкового вечора. Якщо ви шукаєте рецепт оригінального приготування страви, то запечіть м’ясо в духовці гірчично-соєвому соусі.
Інгредієнти:
- тушка курки;
- по три ложки соєвої приправи і олії рафінованої;
- дві ложки гірчиці;
- ложка сметани;
- дві щіпки сушеного базиліка;
- трохи сушеного часнику.
Спосіб приготування:
- В піалу вливаємо соус, додаємо гірчицю, сметану, а також сушені прянощі.
- Приготовленим маринадом ретельно обмазуємо тушку птиці і ставимо в холодильник. Чим більше курка буде маринуватися, тим соковитіше і смачніше вийде готову страву.
- Потім кладемо м’ясо в кулінарний пакет, і ставимо в духовку на 50 хвилин (температура – 200 °С). За 15 хвилин до готовності пакет розрізаємо, щоб тушка підрум’янилася.
З болгарським перцем
Китайські кухарі готують безліч смачних страв з м’яса, але неймовірно ніжною і ароматною у них виходить маринована курка з болгарським перцем.
Солодка паприка надає страві легкість, а спеції – якусь загадковість і неймовірний смак.
Інгредієнти:
- ½ Кг курячого м’яса;
- соковитий плід солодкого перцю;
- пучок зеленої цибулі;
- два часникового зубчики;
- трохи тертого імбиру;
- пара пучок насіння кунжуту;
- три ложки приправи з бобів сої;
- дві ложки олії рафінованої;
- щіпка чилі;
- півсклянки м’ясного бульйону.
Спосіб приготування:
- Для такої страви, звичайно, можна взяти будь-які частини туші курки, але краще віддати перевагу філе.
- М’ясо ріжемо тонкими смужками, перчимо й залишаємо на 20 хвилин.
- В підігрітому маслі обсмажуємо тертий часник і імбир, через п’ять хвилин викладаємо м’ясо і протягом ще п’яти хвилин обсмажуємо на середньому вогні.
- Зелену цибулю дрібно рубаємо, перець нарізаємо соломкою і викладаємо овочі до решти інгредієнтів. Поливаємо все соєвого приправою, додаємо насіння кунжуту і готуємо страву ще хвилин десять.
Курка в медово-соєвому соусі
Курка, приготована в медово-соєвому соусі, виходить неймовірно смачною і ароматною. Таким блюдом ви точно здивуйте своїх гостей.
Інгредієнти:
- ціла курка;
- по ложці вершкового і рафінованої олії;
- три ложки меду;
- чотири зубчики часнику;
- по дрібці каррі і імбиру;
- шість ложок соєвого соусу.
Спосіб приготування:
- Тушку птиці натираємо будь-якими спеціями на ваш вибір, можна просто обсипати його сіллю і чорним перцем.
- Для маринаду розтоплюємо вершкове масло, змішати з соусом з бобів сої, подрібненим часником, медом, каррі і імбиром.
- Залишаємо на годину м’ясо просочуватися маринадом.
- Форму промасливаем, кладемо курку і ставимо в духовку на 40 хвилин. У процесі приготування кілька разів поливаємо тушку соком, що виділився.
Незвичайний варіант з імбиром
Курка – це недорого, корисно і смачно. Таке м’ясо відмінно поєднується з будь-якими овочами, спеціями і приправами. Зараз ми розповімо, як приготувати куряче м’ясо з імбиром, який надає страві пікантний смак і допомагає боротися із зайвими кілограмами.
Інгредієнти:
- ціла курка;
- п’ять часникових зубчиків;
- п’ять ложок соєвої приправи;
- три ложки води;
- дві щіпки меленого перцю;
- по три ложки олії рафінованої та кунжутної;
- три ложки тертого свіжого імбиру.
Спосіб приготування:
- Курку ріжемо на шматочки, обсмажуємо в олії з кунжуту, вливаємо соус і залишаємо на 20 хвилин.
- У сотейник ллємо олію й обсмажуємо в ньому подрібнений імбир разом з тоненькими пластинами часнику.
- Відправляємо ароматну піджарку до м’яса, перемішуємо, вливаємо воду і готуємо ще 25 хвилин.
У приготуванні страв використовуйте соєвий соус високої якості, адже тільки такий продукт принесе користь, а не шкоду організму. Купуйте його в скляній тарі і уважно читайте склад, в якому не повинно бути ніяких добавок з літерою «Е».