Дієтичне м’ясо птиці, яке є невід’ємною частиною повсякденного раціону, улюблене багатьма кулінарами за простоту і швидкість приготування. Курка в соєвому соусі на сковороді являє собою апетитне, соковите блюдо з високим вмістом білка і оригінальним смаком, виконати яке зможе кожен.
Смажена курка в соєвому соусі на сковороді
Щоб насолодитися соковитою курочкою вагою в 1,5 кг, достатньо підготувати:
- ½ Головки часнику;
- 60 мл соєвого соусу;
- 100 мл соняшникової олії;
- трохи меленого імбиру;
- інші спеції за бажанням.
Спосіб приготування полягає в наступному:
- Тушка промивається, обсушивается і ділиться на шматочки.
- З соусу, імбиру, подрібненого часнику і ½ масла готується заправка, в якій маринуються підготовлені шматочки.
- Через 2 години курка обсмажується на сковороді з розігрітим маслом до рум’яної скоринки.
Готуємо з курячого філе
Любителі білого м’яса для підготовки ароматного страви з пікантними нотками можуть використовувати 2 філе курки.
Крім основного інгредієнта, будуть потрібні:
- 2 зубчики часнику;
- ½ Стопки оливкової олії;
- трохи куркуми і прованських трав;
- 2 стопки соєвого соусу.
У процесі створення:
- Промите філе ділиться на кілька частин.
- Часник нарізати пластинками.
- На сковороді обсмажують пластинки часнику, до яких викладаються філейні частини, обжаривающиеся за кілька хвилин з двох сторін.
- Через 5 хвилин м’ясо заливається соусом.
- Блюдо приправляється спеціями і гаситься близько 10 хвилин на слабкому вогні.
З додаванням гірчиці
Завдяки гірчично-соєвого маринаду смак м’яса птиці виходить більш насиченим.
При приготуванні використовуються:
- 2 курячих стегенця;
- 1,5 стопки соняшникової олії;
- 2 стопки соєвого соусу;
- 15 г гірчиці;
- 2 головки часнику;
- трохи цукру.
Щоб виконати рецепт:
- Стегенця добре промиваються і діляться навпіл.
- Часник очищається і пропускається через прес.
- Готується заправка з соєвого соусу, гірчиці, часникової кашки і невеликої кількості, розтопленого цукор, який при бажанні можна замінити медом.
- М’ясні шматочки заливаються приготованим соусом і ставимо в холодильник на кілька годин.
- Коли курка промаринується, вона обсмажується на розігрітому маслі на сковороді, де через 10 хвилин заливається залишився маринадом і гаситься близько 25 хвилин під закритою кришкою.
Курка, тушкована в соєвому соусі на сковороді
З-за невисокої ціни курячого м’яса страва з курки в осьовому соусі відрізняється економічністю в поєднанні з чудовим смаком і вишуканим зовнішнім виглядом.
Інгредієнти:
- тушка – 1 шт.;
- соєвий соус – 200 мл;
- часник – ½ головки;
- цукор – 10 г;
- оцет – ½ стопки;
- соняшникова олія – для смаження;
- улюблені спеції – за смаком.
Схема приготування полягає в наступному:
- Тушка промивається і обробляється на порційні шматочки.
- В піалу наливається соус, в який додаються цукровий пісок, оцет, спеції і часник, попередньо пропущений через прес.
- М’ясні шматочки ретельно обмащуються підготовленої заправкою, після чого маринуються в холодильній камері 1-2 години, в залежності від наявності часу.
- На сковороді розігрівається масло, куди викладаються шматочки курочки.
- Обсмажується курка на середньому вогні близько 20 хвилин, по закінченні яких м’ясо продовжує гаситися під кришкою з додаванням залишився маринаду приблизно 10 хвилин.
Рецепт з овочами
Чудове самостійне блюдо готується з:
- курячої грудки;
- 100 г солодкого червоного перцю;
- 200 г солодкого зеленого перцю;
- великої цибулини;
- невеликий моркви;
- 100 мл соєвого соусу;
- 5 г цукрового піску;
- невеликої кількості оливкової олії.
Спосіб створення:
- Куряча грудка ріжеться невеликими брусочками.
- Моркву нарізати кружальцями, цибулю – невеликими шматочками, перець – соломкою.
- В піалі перемішується соєвий соус з цукром до повного розчинення останнього.
- На сковороді розігрівається масло, після чого викладаються курячі брусочки і обсмажуються 3 хвилини, безперервно помешиваясь.
- Далі почергово з інтервалом в 2-3 хвилини до м’яса відправляються коренеплід, цибулю і смужки перцю.
- Овочі з м’ясом при постійному помішуванні заливаються підготовленої заправкою і продовжують обсмажуватися не більше 3 хвилин.
З кунжутним насінням
Азіатська кухня відрізняється від європейської пріоритетним використанням пряних спецій і соусів, які надають повсякденної їжі неперевершений смак, збуджуючи апетит і стимулюючи процеси травлення.
Щоб приготувати страву з курки в азійської традиції, необхідні:
- ½ Кг філе;
- стопка соєвого соусу;
- шматочок кореня імбиру;
- 15 г насіння кунжуту;
- соняшникова олія.
Етапи створення страви з неповторними гастрономічними якостями полягає у виконанні наступних дій:
- З промитої і обсушенной філейної частини готуються невеликі шматочки.
- Корінь імбиру натирається на дрібній тертці для отримання однорідної кашки.
- У невеликій піалі змішуються підготовлений імбир, соєвий соус, кунжут і стопка рослинного масла.
- Курячі шматочки в глибокій посуді перемазуються заправкою, після чого ємність відправляється в холод, де витримується протягом ночі.
- Добре промариновані шматочки обсмажують до золотистого кольору на сковороді з товстим дном.
- Традиційно страва подається з розсипчастим рисом та порцією свіжого салату.
До сметано-соєвому соусі на сковороді
Особливої ніжності білого м’яса в кількості ½ кг надає 150 г сметани.
Крім зазначених продуктів, також будуть потрібні:
- цибулина;
- ½ Стопки соєвого соусу;
- 15 г вершкового масла;
- аналогічну кількість соняшникової олії.
Основні кроки приготування:
- Цибуля шинкуется.
- З філе готуються невеликі шматочки.
- На сковороді, де розігріваються вершкове масло і соняшникову олію, пассеруются тонкі півкільця до золотистого кольору цибулі.
- До цибульним шматочках відправляються філейні.
- Через 3-4 хвилини вміст сковороди поливається соусом.
- Після випаровування всієї рідини блюдо заправляється сметаною і гаситься під кришкою близько 20 хвилин.
Як зробити з медом
Завдяки додаванню гострої приправи курка в медово-соєвому соусі з яскравими смаковими нотками особливо припаде до смаку любителям азіатської кухні.
Для виконання рецепта знадобиться:
- пучок цибулі-порею;
- 2 головки часнику;
- ½ Кг філе;
- 2 стопки соєвого соусу;
- 15 мл оливкової олії;
- в 2 рази більше меду;
- гостра приправа.
Етапи підготовки:
- З соєвого соусу, часникової кашки, подрібненої цибулі, меду і гострої приправи готується заправка.
- Філе ділиться на невеликі шматочки, які заливаються маринадом і відправляються в холод.
- Через півгодини м’ясо викласти на сковороду, де обсмажується до готовності.
- За 2 хвилини до завершення приготування м’ясні шматочки поливаються заправкою, в якому маринувалося філе.
Таким чином, з доступних продуктів, які є практично в кожному холодильнику, можна приготувати вишукану страву в стилі азіатської кухні і урізноманітнити традиційний смак курятини яскравими, насиченими нотками.