Курка в соєвому соусі на сковороді – 8 рецептів приготування

Дієтичне м’ясо птиці, яке є невід’ємною частиною повсякденного раціону, улюблене багатьма кулінарами за простоту і швидкість приготування. Курка в соєвому соусі на сковороді являє собою апетитне, соковите блюдо з високим вмістом білка і оригінальним смаком, виконати яке зможе кожен.

Смажена курка в соєвому соусі на сковороді

Щоб насолодитися соковитою курочкою вагою в 1,5 кг, достатньо підготувати:

  • ½ Головки часнику;
  • 60 мл соєвого соусу;
  • 100 мл соняшникової олії;
  • трохи меленого імбиру;
  • інші спеції за бажанням.

Спосіб приготування полягає в наступному:

  • Тушка промивається, обсушивается і ділиться на шматочки.
  • З соусу, імбиру, подрібненого часнику і ½ масла готується заправка, в якій маринуються підготовлені шматочки.
  • Через 2 години курка обсмажується на сковороді з розігрітим маслом до рум’яної скоринки.

Готуємо з курячого філе

Любителі білого м’яса для підготовки ароматного страви з пікантними нотками можуть використовувати 2 філе курки.

Крім основного інгредієнта, будуть потрібні:

  • 2 зубчики часнику;
  • ½ Стопки оливкової олії;
  • трохи куркуми і прованських трав;
  • 2 стопки соєвого соусу.

У процесі створення:

  • Промите філе ділиться на кілька частин.
  • Часник нарізати пластинками.
  • На сковороді обсмажують пластинки часнику, до яких викладаються філейні частини, обжаривающиеся за кілька хвилин з двох сторін.
  • Через 5 хвилин м’ясо заливається соусом.
  • Блюдо приправляється спеціями і гаситься близько 10 хвилин на слабкому вогні.

З додаванням гірчиці

Завдяки гірчично-соєвого маринаду смак м’яса птиці виходить більш насиченим.

При приготуванні використовуються:

  • 2 курячих стегенця;
  • 1,5 стопки соняшникової олії;
  • 2 стопки соєвого соусу;
  • 15 г гірчиці;
  • 2 головки часнику;
  • трохи цукру.

Щоб виконати рецепт:

  • Стегенця добре промиваються і діляться навпіл.
  • Часник очищається і пропускається через прес.
  • Готується заправка з соєвого соусу, гірчиці, часникової кашки і невеликої кількості, розтопленого цукор, який при бажанні можна замінити медом.
  • М’ясні шматочки заливаються приготованим соусом і ставимо в холодильник на кілька годин.
  • Коли курка промаринується, вона обсмажується на розігрітому маслі на сковороді, де через 10 хвилин заливається залишився маринадом і гаситься близько 25 хвилин під закритою кришкою.
Дивіться також:  Як замаринувати печериці в домашніх умовах – 8 рецептів швидкого приготування

Курка, тушкована в соєвому соусі на сковороді

З-за невисокої ціни курячого м’яса страва з курки в осьовому соусі відрізняється економічністю в поєднанні з чудовим смаком і вишуканим зовнішнім виглядом.

Інгредієнти:

  • тушка – 1 шт.;
  • соєвий соус – 200 мл;
  • часник – ½ головки;
  • цукор – 10 г;
  • оцет – ½ стопки;
  • соняшникова олія – для смаження;
  • улюблені спеції – за смаком.

Схема приготування полягає в наступному:

  • Тушка промивається і обробляється на порційні шматочки.
  • В піалу наливається соус, в який додаються цукровий пісок, оцет, спеції і часник, попередньо пропущений через прес.
  • М’ясні шматочки ретельно обмащуються підготовленої заправкою, після чого маринуються в холодильній камері 1-2 години, в залежності від наявності часу.
  • На сковороді розігрівається масло, куди викладаються шматочки курочки.
  • Обсмажується курка на середньому вогні близько 20 хвилин, по закінченні яких м’ясо продовжує гаситися під кришкою з додаванням залишився маринаду приблизно 10 хвилин.

Рецепт з овочами

Чудове самостійне блюдо готується з:

  • курячої грудки;
  • 100 г солодкого червоного перцю;
  • 200 г солодкого зеленого перцю;
  • великої цибулини;
  • невеликий моркви;
  • 100 мл соєвого соусу;
  • 5 г цукрового піску;
  • невеликої кількості оливкової олії.

Спосіб створення:

  • Куряча грудка ріжеться невеликими брусочками.
  • Моркву нарізати кружальцями, цибулю – невеликими шматочками, перець – соломкою.
  • В піалі перемішується соєвий соус з цукром до повного розчинення останнього.
  • На сковороді розігрівається масло, після чого викладаються курячі брусочки і обсмажуються 3 хвилини, безперервно помешиваясь.
  • Далі почергово з інтервалом в 2-3 хвилини до м’яса відправляються коренеплід, цибулю і смужки перцю.
  • Овочі з м’ясом при постійному помішуванні заливаються підготовленої заправкою і продовжують обсмажуватися не більше 3 хвилин.

З кунжутним насінням

Азіатська кухня відрізняється від європейської пріоритетним використанням пряних спецій і соусів, які надають повсякденної їжі неперевершений смак, збуджуючи апетит і стимулюючи процеси травлення.

Дивіться також:  Сухарики в духовці з чорного хліба – 8 рецептів приготування

Щоб приготувати страву з курки в азійської традиції, необхідні:

  • ½ Кг філе;
  • стопка соєвого соусу;
  • шматочок кореня імбиру;
  • 15 г насіння кунжуту;
  • соняшникова олія.

Етапи створення страви з неповторними гастрономічними якостями полягає у виконанні наступних дій:

  • З промитої і обсушенной філейної частини готуються невеликі шматочки.
  • Корінь імбиру натирається на дрібній тертці для отримання однорідної кашки.
  • У невеликій піалі змішуються підготовлений імбир, соєвий соус, кунжут і стопка рослинного масла.
  • Курячі шматочки в глибокій посуді перемазуються заправкою, після чого ємність відправляється в холод, де витримується протягом ночі.
  • Добре промариновані шматочки обсмажують до золотистого кольору на сковороді з товстим дном.
  • Традиційно страва подається з розсипчастим рисом та порцією свіжого салату.

До сметано-соєвому соусі на сковороді

Особливої ніжності білого м’яса в кількості ½ кг надає 150 г сметани.

Крім зазначених продуктів, також будуть потрібні:

  • цибулина;
  • ½ Стопки соєвого соусу;
  • 15 г вершкового масла;
  • аналогічну кількість соняшникової олії.

Основні кроки приготування:

  • Цибуля шинкуется.
  • З філе готуються невеликі шматочки.
  • На сковороді, де розігріваються вершкове масло і соняшникову олію, пассеруются тонкі півкільця до золотистого кольору цибулі.
  • До цибульним шматочках відправляються філейні.
  • Через 3-4 хвилини вміст сковороди поливається соусом.
  • Після випаровування всієї рідини блюдо заправляється сметаною і гаситься під кришкою близько 20 хвилин.

Як зробити з медом

Завдяки додаванню гострої приправи курка в медово-соєвому соусі з яскравими смаковими нотками особливо припаде до смаку любителям азіатської кухні.

Для виконання рецепта знадобиться:

  • пучок цибулі-порею;
  • 2 головки часнику;
  • ½ Кг філе;
  • 2 стопки соєвого соусу;
  • 15 мл оливкової олії;
  • в 2 рази більше меду;
  • гостра приправа.

Етапи підготовки:

  • З соєвого соусу, часникової кашки, подрібненої цибулі, меду і гострої приправи готується заправка.
  • Філе ділиться на невеликі шматочки, які заливаються маринадом і відправляються в холод.
  • Через півгодини м’ясо викласти на сковороду, де обсмажується до готовності.
  • За 2 хвилини до завершення приготування м’ясні шматочки поливаються заправкою, в якому маринувалося філе.
Дивіться також:  Домашня шаурма з куркою в лаваші – 3 рецепта

Таким чином, з доступних продуктів, які є практично в кожному холодильнику, можна приготувати вишукану страву в стилі азіатської кухні і урізноманітнити традиційний смак курятини яскравими, насиченими нотками.

Прокрутка до верху