Курка з ананасами в духовці – 7 рецептів

Курка з ананасами в духовці – справжня знахідка для поціновувачів оригінального поєднання ніжного м’яса і солодкуватою м’якоті екзотичного фрукта. Оригінальне Блюдо і може стати вашим фірмовим блюдом на свята, тим більше що готувати його – одне задоволення.

Рецепт приготування курки з ананасами в духовці

Найкраще м’ясо для запікання – куряча грудка або філе. Воно зберігає соковитість, якщо його приготували правильно, а ще м’ясо по праву вважається дієтичним продуктом. Перший крок приготування – вибір головного інгредієнта, м’яса. Особливих складнощів тут немає, але курка повинна бути ідеально свіжою. Зверніть увагу на колір грудки: вона повинна бути ніжно-рожевою, без білястих прожилок і плям.

З ананасами все набагато простіше: купуйте консервований фрукт, в банках. Колечками або шматочками – не так важливо, але дата виготовлення повинна бути максимально свіжою.

Ось повний перелік інгредієнтів:

  • М’ясо птиці – 800-1000 г;
  • Банку ананасів кільцями або шматочками – 850 г (разом з соком);
  • Твердий сир – 200 г;
  • Майонез – 100 мл;
  • Спеції за смаком (орегано, чебрець, прованські трави) – щіпка;
  • Сіль і перець за смаком.

Для початку промиваємо курку і ріжемо її на шматки, рівні за розміром. Їх потрібно відбити і чим тонше, тим краще – так вони вберуть маринад, і пропечуться швидше. Відбивні натираємо сумішшю приправ, солимо за смаком і залишаємо промаринуватися на 20 хвилин. Можна маринувати в майонезі, додавши туди трохи ананасового соку, а ще деякі господині додають дві столові ложки соєвого соусу. Він додає м’ясу особливого смаку. Але солі в цьому випадку краще додати менше: соєвий соус сам по собі солоний.

Поки м’ясо просочується ароматом спецій, майонезу та соку, підготуємо шматочки ананаса, і розігріємо духовку до 200 градусів, деко змастимо вершковим маслом.

Важливо подивитися – товсті або тонкі шматочки вам дісталися з банки. Колечка занадто великі та м’ясисті? Буде правильно акуратно розрізати їх на 2 тонкі «шайби». Великі шматки фрукта будуть пропікається довше м’яса, і страва протушкується нерівномірно. Верх кулінарної майстерності, коли товщина м’яса і ананаса збігається. Ананаси шматочками нарізаємо на 2 частини і укладаємо, розподіляючи по грудці.

Дивіться також:  Різотто – класичний рецепт і 10 варіантів приготування

Тепер справа за малим: викладаємо шматочки грудки, зверху на м’ясо поміщаємо ананас, і робимо тонку сіточку з майонезу (в принципі, не страшно змастити соусом кулінарної пензликом, але стежте, щоб шар не був занадто товстим). І ще одна порада: між шматочками варто залишити невелику відстань: так вони не «злипнуться» в процесі запікання, плюс це добре позначиться на якості процесу. Під час готування поливайте шматочки соком ананаса – він буде вбиратися в м’ясо, передавати свій запашний, пряний аромат, і курочка вийде чудовою!

Через 20 хвилин, коли шматочки підрум’яняться, настав час посипати страву сиром: намагайтеся це робити акуратно, щоб зверху кожної відбивною виявилася шапочка з тертого сиру. Дайте йому розплавитися, дочекайтеся золотистої скоринки і подавайте страву до столу.

Виникає логічне запитання, який гарнір підходить до цієї страви? Воно самодостатньо! Доповнити його гілочкою зелені, прикрасити чимось легким, наприклад, половинками помідорів чері або маслинами, і можна запрошувати до столу!

Готуємо в мультиварці — покроковий рецепт

Блюдо придбає зовсім новий смак, якщо відійти від класичного рецепту і приготувати його в мультиварці. Тушкована курка з соковитими шматочками ананасів буде чудово поєднуватися з вершковим соусом, який можна їсти самостійно, просто умочуючи в нього шматочки свіжого хліба.

Для нового варіанту страви потрібно:

  • Вершки 10%. – 300 мл;
  • Банку ананасів 850 м (з соком);
  • Шматочки курки з будь-якої частини – 500 г;
  • Рослинна олія – 30 г;
  • Сіль, спеції за смаком.

Готуємо покроково:

  • Наріжемо куряче філе (ніжки, стегна) на шматочки завбільшки з сірникову коробку.
  • М’ясо обсмажимо в мультичаше на рослинному маслі, використовуючи режим «Смаження».
  • Додамо до курки ананаси з соком.
  • Заллємо суміш вершками.
  • Приправимо спеціями, сіллю.
  • Включаємо режим «Гасіння».
  • Чекаємо сигналу закінчення роботи пристрою.
  • Вершкові, тануть у роті шматочки курочки з ледь відчутним присмаком і легким солодким смаком ананаса можна подавати з розсипчастим рисом: вони поєднуються ідеально. Подавати блюдо добре з підігрітим цибульним хлібом або чіабаттою.

    Пам’ятайте: у середній банку ананасів «вихід» фрукта становить 490 гр. інший обсяг займає сік. Але для нашого страви – це ідеальний баланс, адже ми будемо використовувати всі без залишку.

    Дивіться також:  Французька гірчиця: застосування в кулінарії – чотири рецепта

    З ананасом та сиром

    Якщо ви освоїли страва – саме час вносити в нього свої корективи, наприклад, спробувати змінити сорт сиру. Кращий сир для запікання в духовці – твердий. Але і з сирним сиром, начебто Філадельфії, страва виходить напрочуд смачним, ніжним і в міру жирним.

     

    Готуємо курку з базовим рецептом, але тушкуємо не 20 хвилин, а 15. Потім викладаємо на кожну порцію по столовій ложці м’якого сирного сиру, розрівнюючи по всьому медальйону. Готуємо ще 10-15 хвилин, поки не з’явиться апетитна золотава скоринка. Подаємо з салатом з пекінської капусти і свіжого огірка, притрушеного кунжутним насінням.

    З додаванням картоплі

    Курка під ананасом з картоплею буде дуже незвичайною, якщо надати їй легкий азіатський колорит, приправивши блюдо імбиром і базиліком.

    Для приготування підготуйте:

    • Ананас (можна взяти свіжий) – банку;
    • Курку (краще філе) – 800 г;
    • Імбир, базилік, паприка – за смаком;
    • Майонез;
    • Часник;
    • Сіль, перець;
    • Твердий сир – 150 р.

    Картоплю відварюємо до напівготовності і ріжемо на невеликі кругляшки. Курку промиваємо, відбиваємо і укладаємо на деко. Посипаємо спеціями, а потім додаємо зверху кожного шматка «шайбу» ананаса (або шматочки). Покриваємо всі тонкою сіточкою майонезу. Випікаємо 30 хвилин при 180 градусах, періодично поливаючи ананасовим соком. У самому кінці додаємо сир, даємо йому розплавитися. Гарячим подаємо до столу! Страва добре поєднується зі свіжими овочами та зеленню.

    Чому не можна класти сиру картоплю? Справа в тому, що в ананасовому соку присутній кислота, яка не дасть картоплі стати м’яким, розсипчастим. Деякі сорти «бульби» і зовсім залишаються полусырыми, навіть після тривалого приготування.

    Курка під ананасом, помідорами, цибулею і сиром

    Завжди можна ускладнити рецепт, якщо додати в блюдо нові інгредієнти. Ви не знали, що ананаси і помідори доповнюють один одного? Саме час переконатися в цьому, відкривши для себе новий смак.



     

    Курку можна готувати за базовим рецептом. Тільки в нашому випадку на неї ми спочатку викладаємо цибулю, який ріжемо півкільцями (достатньо буде 1 великої головки на цілий деко). Далі формуємо шар ананасів, які щедро перекладаємо з тонкими скибочками свіжих томатів. Зверху покриваємо блюдо шаром майонезу і відправляємо запікатися на 30 хвилин в духовку при температурі 180 градусів. Сир за традицією додаємо в саму останню чергу, інакше він засохне і втратить свою принадність.

    Дивіться також:  Горохове пюре – 8 рецептів приготування

    Рецепт курячих стегон з ананасами

    Є господині, які не люблять грудку, вважаючи м’ясо сухуватим. У цьому випадку спробуйте рецепт з курячими стегенцями. Воно вийде ніжним, соковитим, але при цьому нежирним, якщо зняти з шматочків шкірку.

    Замаринувати птицю можна в суміші соку ананаса, апельсина, соєвого соусу і солі. Бажано потримати її в маринаді всю ніч, тоді волокна стануть дуже м’якими. Стегенця укладаються на деко, а далі можна діяти, дотримуючись базового рецепта. Сиром присипається кожен шматочок окремо: розплавляючись, він рівномірно покриває кожен шматок і той буквально тане в роті.

    Для страви краще вибирати, так зване філе стегон, коли виробник сам обробляє стегна, залишаючи всередині одну невелику кісточку. Шматочки злегка відбивають, а потім присипаються будь-якими спеціями.

    З додаванням грибів

    Курка під ананасом буде ще пахучіше, якщо додати в блюдо гриби. Лісові шукати не варто, набагато краще сюди підходять печериці, які розрізають на тонкі часточки і укладаються поверх шматочків м’яса.

    Готується курка точно так само як в класичному рецепті, але тут важливо не переборщити з соком: гриби теж виділяють рідину при гасінні, і, якщо перелити ананасовий сік, страва «попливе». Гриби готуються швидко, так що загальний час приготування залишається таким же – 30 хвилин.

    Як бачите, курка з ананасом та сиром у духовці готується дуже швидко, а клопоти – мінімальні. До речі, у неї є і ще один великий плюс – невелика вартість. Однієї невеликої банки ананасів, курячої грудки, краплі сиру і майонезу буває достатньо, щоб нагодувати компанію друзів. І ми впевнені – гості обов’язково оцінять ваші старання і повернутися скуштувати страву знову.

    Прокрутка до верху