Курка з чорносливом — 5 рецептів смачних страв

Курка з чорносливом — це цікаве рішення для повсякденного або урочистого меню. Солодко-солоний поєднання не залишить байдужим навіть найвибагливіших гостей за столом. Існує 6 найбільш смачних рецептів приготування курки з чорносливом, про які повинна знати кожна господиня.

Курка з чорносливом, запечена в духовці

Це оригінальне блюдо вимагає чимало часу на приготування. Але насичений смак і аромат курки з чорносливом в духовці безумовно того варті.

Для приготування знадобиться:

  • 8 курячих гомілок;
  • 1 столова ложка меду;
  • 7-9 черносливов;
  • 1 столова ложка орегано;
  • половина склянки білого сухого вина;
  • 3 столових ложки винного оцту;
  • 100 грам оливок;
  • 2 лаврових листа;
  • 4-6 зубчиків часнику в залежності від їх розміру;
  • 60 грам каперсів.

Підготувавши все необхідне, можна приступати до приготування страви:

  • У керамічну, пластикову або скляну ємність поміщають всі інгредієнти, крім вина і меду, ретельно змішують їх між собою.
  • Посуд з продуктами накривають харчовою плівкою і ставлять у холодильник на пару годин. Все це час інгредієнти періодично перемішують між собою для рівномірного маринування.
  • Духовку розігрівають до 180 градусів.
  • На деко викладають мариновану курку, і заливають її сумішшю вина і меду.
  • Блюдо поміщають в духовку на 50 хвилин, періодично змащуючи маринадом.

Курка з чорносливом по даному рецепту буде чудово виглядати на святковому столі в якості головної страви.

Смачні курячі рулетики

Таке блюдо відмінно підійде для фуршету або як доповнення до гарячого.

Для його приготування знадобиться:

  • 700 грам курячого філе;
  • 200 грам чорносливу;
  • 140-160 грам бекону;
  • 2 склянки червоного вина.

Перед приготуванням смачних курячих рулетиків потрібно розрізати м’ясо на шматки, відбити і приправити спеціями за смаком.

  • Чорнослив розрізають на дві частини і обертають їх спочатку м’ясом птиці, а потім беконом.
  • Напівфабрикат фіксують шпажками і занурюють у червоне вино на ніч.
  • Після того, як заготовки промариновались, їх запікають в розігрітій до 190 градусів духовці півгодини.
Дивіться також:  М’ясо з айвою – 7 рецептів приготування в духовці, в казані і мультиварці

Подавати рулетики краще на плоскому блюді, прикрашеному зеленню.

Готуємо в мультиварці

Це блюдо прийшло до нас з екзотичних країн і відрізняється своїм незвичайним смаком.

Для його приготування потрібні:

  • 30 грам каррі;
  • 2 сушених бутони гвоздикового дерева;
  • половина чайної ложки куркуми;
  • 8 курячих гомілок;
  • 8-10 черносливов;
  • половина склянки води;
  • 2 зірочки анісу;
  • 3 столових ложки соєвого соусу;
  • 30 грам цукрового піску.

Спосіб приготування:

  • Куряче м’ясо натираємо сіллю і куркумою.
  • Поки гомілки маринуються, у блендері збиваємо всі інші інгредієнти страви.
  • Потім м’ясо підрум’янюємо в мультиварці, встановивши режим «Випічка». Якщо на мультиварці немає функції випічки, то можна використовувати режим «Смаження», періодично перемішуючи шматочки курки.
  • Через деякий час, в чашу з м’ясом додаємо суміш з блендера і встановлюємо режим «Гасіння».
  • Курку з чорносливом готуємо в мультиварці всього півгодини до моменту подачі.

Тушкована курка з чорносливом і сметаною

Готувати таку страву можна в казані або сотейнику.

З інгредієнтів нам знадобиться:

  • 1 тушка курчати;
  • сіль і перець;
  • 2 столових ложки рослинного масла;
  • 1 цибулини;
  • 1 морква;
  • 20 черносливов;
  • щіпка мускатного горіха;
  • 2 лаврових листа;
  • 7 горошин чорного перцю.

Перед приготуванням тушкованої курки з чорносливом, м’ясо промивають, а потім:

  • Розрізаючи на дрібні шматочки, присипають сіллю і перцем.
  • Моркву натирають на тертці, цибулю нарізають кільцями. Обидва овоча пасерувати в глибокому посуді, а потім тушкують близько 5 хвилин.
  • Курка обсмажується окремо і разом з чорносливом додається в ємність для гасіння.
  • На повільному вогні кип’ятять суміш сметани, солі та води. Підливку додають до м’яса, всипають решту інгредієнтів і залишають нудитися хвилин 40.

Тушкована курка з сухофруктами сподобається навіть любителям дієтичного харчування, так як вона готується за всіма правилами здорового раціону.

Салат «Ніжність» з м’ясом птиці і сухофруктами

Це ресторанну страву тільки виглядає складним. Насправді приготувати салат з куркою і чорносливом зможе навіть початківець кулінар.

Дивіться також:  Котлети з баранини – 7 рецептів, як приготувати соковиті і смачні котлети швидко і смачно

Для цього потрібні:

  • 60 грам волоських горіхів;
  • 6 курячих яєць;
  • стакан майонезу;
  • 150 грам вареної курки;
  • 2 огірка;
  • 200 грам черносливов;
  • зелень на розсуд кухаря.

Спосіб приготування:

  • Чорнослив заздалегідь відмочити в окропі і подрібнити.
  • Яйця відварити і відокремити білки від жовтків.
  • Волоські горіхи подрібнити.
  • Огірки очистити від шкірки і нарізати соломкою.
  • Відварену курку нарізати соломкою.
  • У салатник з плоским дном викладати шарами курку, чорнослив, огірки, подрібнені білки, горіхи і дрібно нарізані жовтки. Кожен інгредієнт необхідно змащувати майонезом.
  • Прикрашають салат «Ніжність» гілочками кропу або петрушки.

Цей рецепт нагадує салат «Берізка». Головна відмінність полягає у відсутності консервованих огірків і грибів.

Прокрутка до верху