Курка з чорносливом — це цікаве рішення для повсякденного або урочистого меню. Солодко-солоний поєднання не залишить байдужим навіть найвибагливіших гостей за столом. Існує 6 найбільш смачних рецептів приготування курки з чорносливом, про які повинна знати кожна господиня.
Курка з чорносливом, запечена в духовці
Це оригінальне блюдо вимагає чимало часу на приготування. Але насичений смак і аромат курки з чорносливом в духовці безумовно того варті.
Для приготування знадобиться:
- 8 курячих гомілок;
- 1 столова ложка меду;
- 7-9 черносливов;
- 1 столова ложка орегано;
- половина склянки білого сухого вина;
- 3 столових ложки винного оцту;
- 100 грам оливок;
- 2 лаврових листа;
- 4-6 зубчиків часнику в залежності від їх розміру;
- 60 грам каперсів.
Підготувавши все необхідне, можна приступати до приготування страви:
- У керамічну, пластикову або скляну ємність поміщають всі інгредієнти, крім вина і меду, ретельно змішують їх між собою.
- Посуд з продуктами накривають харчовою плівкою і ставлять у холодильник на пару годин. Все це час інгредієнти періодично перемішують між собою для рівномірного маринування.
- Духовку розігрівають до 180 градусів.
- На деко викладають мариновану курку, і заливають її сумішшю вина і меду.
- Блюдо поміщають в духовку на 50 хвилин, періодично змащуючи маринадом.
Курка з чорносливом по даному рецепту буде чудово виглядати на святковому столі в якості головної страви.
Смачні курячі рулетики
Таке блюдо відмінно підійде для фуршету або як доповнення до гарячого.
Для його приготування знадобиться:
- 700 грам курячого філе;
- 200 грам чорносливу;
- 140-160 грам бекону;
- 2 склянки червоного вина.
Перед приготуванням смачних курячих рулетиків потрібно розрізати м’ясо на шматки, відбити і приправити спеціями за смаком.
- Чорнослив розрізають на дві частини і обертають їх спочатку м’ясом птиці, а потім беконом.
- Напівфабрикат фіксують шпажками і занурюють у червоне вино на ніч.
- Після того, як заготовки промариновались, їх запікають в розігрітій до 190 градусів духовці півгодини.
Подавати рулетики краще на плоскому блюді, прикрашеному зеленню.
Готуємо в мультиварці
Це блюдо прийшло до нас з екзотичних країн і відрізняється своїм незвичайним смаком.
Для його приготування потрібні:
- 30 грам каррі;
- 2 сушених бутони гвоздикового дерева;
- половина чайної ложки куркуми;
- 8 курячих гомілок;
- 8-10 черносливов;
- половина склянки води;
- 2 зірочки анісу;
- 3 столових ложки соєвого соусу;
- 30 грам цукрового піску.
Спосіб приготування:
- Куряче м’ясо натираємо сіллю і куркумою.
- Поки гомілки маринуються, у блендері збиваємо всі інші інгредієнти страви.
- Потім м’ясо підрум’янюємо в мультиварці, встановивши режим «Випічка». Якщо на мультиварці немає функції випічки, то можна використовувати режим «Смаження», періодично перемішуючи шматочки курки.
- Через деякий час, в чашу з м’ясом додаємо суміш з блендера і встановлюємо режим «Гасіння».
- Курку з чорносливом готуємо в мультиварці всього півгодини до моменту подачі.
Тушкована курка з чорносливом і сметаною
Готувати таку страву можна в казані або сотейнику.
З інгредієнтів нам знадобиться:
- 1 тушка курчати;
- сіль і перець;
- 2 столових ложки рослинного масла;
- 1 цибулини;
- 1 морква;
- 20 черносливов;
- щіпка мускатного горіха;
- 2 лаврових листа;
- 7 горошин чорного перцю.
Перед приготуванням тушкованої курки з чорносливом, м’ясо промивають, а потім:
- Розрізаючи на дрібні шматочки, присипають сіллю і перцем.
- Моркву натирають на тертці, цибулю нарізають кільцями. Обидва овоча пасерувати в глибокому посуді, а потім тушкують близько 5 хвилин.
- Курка обсмажується окремо і разом з чорносливом додається в ємність для гасіння.
- На повільному вогні кип’ятять суміш сметани, солі та води. Підливку додають до м’яса, всипають решту інгредієнтів і залишають нудитися хвилин 40.
Тушкована курка з сухофруктами сподобається навіть любителям дієтичного харчування, так як вона готується за всіма правилами здорового раціону.
Салат «Ніжність» з м’ясом птиці і сухофруктами
Це ресторанну страву тільки виглядає складним. Насправді приготувати салат з куркою і чорносливом зможе навіть початківець кулінар.
Для цього потрібні:
- 60 грам волоських горіхів;
- 6 курячих яєць;
- стакан майонезу;
- 150 грам вареної курки;
- 2 огірка;
- 200 грам черносливов;
- зелень на розсуд кухаря.
Спосіб приготування:
- Чорнослив заздалегідь відмочити в окропі і подрібнити.
- Яйця відварити і відокремити білки від жовтків.
- Волоські горіхи подрібнити.
- Огірки очистити від шкірки і нарізати соломкою.
- Відварену курку нарізати соломкою.
- У салатник з плоским дном викладати шарами курку, чорнослив, огірки, подрібнені білки, горіхи і дрібно нарізані жовтки. Кожен інгредієнт необхідно змащувати майонезом.
- Прикрашають салат «Ніжність» гілочками кропу або петрушки.
Цей рецепт нагадує салат «Берізка». Головна відмінність полягає у відсутності консервованих огірків і грибів.