Курка з чорносливом — 5 рецептів смачних страв

Тушкована курка з чорносливом і сметаною

Готувати таку страву можна в казані або сотейнику.

З інгредієнтів нам знадобиться:

  • 1 тушка курчати;
  • сіль і перець;
  • 2 столових ложки рослинного масла;
  • 1 цибулини;
  • 1 морква;
  • 20 черносливов;
  • щіпка мускатного горіха;
  • 2 лаврових листа;
  • 7 горошин чорного перцю.

Перед приготуванням тушкованої курки з чорносливом, м’ясо промивають, а потім:

  • Розрізаючи на дрібні шматочки, присипають сіллю і перцем.
  • Моркву натирають на тертці, цибулю нарізають кільцями. Обидва овоча пасерувати в глибокому посуді, а потім тушкують близько 5 хвилин.
  • Курка обсмажується окремо і разом з чорносливом додається в ємність для гасіння.
  • На повільному вогні кип’ятять суміш сметани, солі та води. Підливку додають до м’яса, всипають решту інгредієнтів і залишають нудитися хвилин 40.

Тушкована курка з сухофруктами сподобається навіть любителям дієтичного харчування, так як вона готується за всіма правилами здорового раціону.

Дивіться також:  Кебе – що це таке? Рецепт національної страви Кебе
Прокрутка до верху