Тушкована курка з чорносливом і сметаною
Готувати таку страву можна в казані або сотейнику.
З інгредієнтів нам знадобиться:
- 1 тушка курчати;
- сіль і перець;
- 2 столових ложки рослинного масла;
- 1 цибулини;
- 1 морква;
- 20 черносливов;
- щіпка мускатного горіха;
- 2 лаврових листа;
- 7 горошин чорного перцю.
Перед приготуванням тушкованої курки з чорносливом, м’ясо промивають, а потім:
- Розрізаючи на дрібні шматочки, присипають сіллю і перцем.
- Моркву натирають на тертці, цибулю нарізають кільцями. Обидва овоча пасерувати в глибокому посуді, а потім тушкують близько 5 хвилин.
- Курка обсмажується окремо і разом з чорносливом додається в ємність для гасіння.
- На повільному вогні кип’ятять суміш сметани, солі та води. Підливку додають до м’яса, всипають решту інгредієнтів і залишають нудитися хвилин 40.
Тушкована курка з сухофруктами сподобається навіть любителям дієтичного харчування, так як вона готується за всіма правилами здорового раціону.