Страви з м’яса птахи — найбільш частий і бажаний гість на святковому столі і в нашому повсякденному раціоні. Особливо популярна курка з грибами, доставляє задоволення не тільки вишуканими букетами різноманітних смаків, але і невичерпними можливостями чудового оформлення.
Курка, запечена з грибами в духовці
Необхідні продукти:
- курячі грудки без кісток — 4 шт.;
- натуральне масло вершкове — 100 г;
- яйця — 4 шт.;
- бульйон (вода) — 100 мл;
- сухарі панірувальні;
- свіжі печериці — 500 г;
- сир («Моцарелла» або інший сорт) — 250 г;
- перець, сіль.
Спосіб приготування:
- Збиваємо в глибокій чаші яйця. На окремій тарілці змішуємо з перцем і сіллю панірувальні сухарі.
- Кожну курячу грудку занурюємо в яєчний склад, потім обвалюємо в паніровці, викладаємо в сковороду з нагрітою олією і підсмажуємо до коричневої скоринки.
- Моєму і просушуємо гриби. Не залишаємо їх надовго в воді, інакше вони швидко вбере рідину і втратять свій чудовий вигляд і смак. Нарізаємо печериці великими пластинами, половину складу викладаємо на дно форми.
- Поверх грибів розміщуємо курячі стегенця, потім маємо залишилися печериці. Останній шар виготовляємо з нарізаного пластами сиру «Моцарелла». Вливаємо до 100 мл бульйону (води), запікаємо 35 хвилин при t 175°C.
Чудовий аромат приготованої страви спокусить найвибагливішого гурмана!
Як загасити птицю в вершково-грибному соусі
Набір продуктів:
- борошно — 20 г;
- філе куряче — 3 шт.;
- часник — 2 зубки;
- печериці — 300 г;
- свіжі вершки — 250 мл;
- перець, сіль;
- масло вершкове — 30 р.
Спосіб приготування курки з грибами у вершковому соусі:
- З курячих грудок видаляємо шкіру, зрізаємо м’ясо з кісток, ділимо м’якоть на половинки. Обсмажуємо до напівготовності в маслі, підрум’янюючи шматочки.
- Дістаємо грудки з ємності. Викладаємо нарізаний часник, трохи обсмажуємо і потім додаємо нарізані товстими пластинами гриби.
- Коли википить рідина, виділена печерицями, висипаємо борошно і смажимо ще хвилину. Приправляємо сіллю, перцем і свіжими вершками. Добре заважаємо продукти, поки суміш не загусне.
- Викладаємо курку у форму, заливаємо вершково-грибним соусом, запікаємо в печі півгодини (200°C).
Це страва традиційно подаємо на рисовому «подушці», підкреслюючи виключно білі відтінки приготованого блюда.
Класичний жульєн з куркою і грибами
Необхідні продукти:
- гливи (печериці або інші гриби) — 400 г;
- ріпчаста цибулина;
- домашня сметана — 300 г;
- борошно — 80 г;
- курячі стегенця — 500 г;
- сир (будь-який твердий сорт) — 150 г;
- олія оливок;
- сіль, спеції, приправи;
- кокотниці або тарталетки.
Готуємо жульєн:
- Дрібно нарізаємо гриби, обсмажуємо в сковороді з маслом до повного випаровування всієї рідини.
- Відварюємо стегенця до готовності в підсоленому бульйоні. Остигле м’ясо нарізаємо тонкою соломкою.
- Шаткуємо цибулю пасеруємо 5 хвилин, з’єднуємо з куркою і підсмаженими вешенками.
- Заправляємо страву сіллю і свіжою сметаною, розкладаємо по кокотницях або тарталеткам і посипаємо кожну порцію дрібно тертим сиром. Запікаємо жульєн до 10 хвилин в духовці при t 200°C.
Страва з чудовою скоринкою виглядає спокусливо, як пінка на топленном в печі молоці.
Курячі рулетики з печерицями та сиром
Інгредієнти страви:
- цибуля-ріпка — 2 шт.;
- курячі грудки — 4 шт.;
- шампіньйони — 600 г;
- кріп, сіль, перець;
- сир (вибираємо твердий сорт) — 150 г;
- пісне (топлене) масло.
Спосіб приготування:
- Відокремлюємо від кісток м’ясо, курячі грудки нарізаємо скибочками і акуратно відбиваємо, намагаючись не перетворювати ніжний продукт «діряве решето». Нам потрібні цілі шматочки!
- Гриби нарізаємо кубиками. Нашатковану цибулю обсмажуємо в олії разом з печерицями. В кінці приєднуємо нарізаний кріп. Викладаємо всю масу в миску, додаємо дрібно тертий сир.
- Відбиті пласти м’яса трохи солимо і перчимо, викладаємо на кожен шматок трохи грибної начинки. Звертаємо м’ясо рулетами, скріплюємо шпажками (після приготування видаляємо) і обсмажуємо в сковороді з маслом.
Подаємо золотисті, тануть у роті рулетики в гарячому вигляді.
Курка з грибами в сметанному соусі
Склад продуктів:
- відварені опеньки — 600 г;
- курячі ніжки (можна і крильця) — 8 шт.;
- яловичий бульйон — 500 мл;
- нежирна сметана — 300 мл;
- ріпчаста цибуля — 2 шт.;
- часник — 4 зубки;
- мелений карі, сіль і перець.
Процес приготування:
- Викладаємо ніжки птиці в миску, додаємо карі, 20 г масла (оливкової або соняшникової), щіпку солі, 2 зубки часнику. Залишаємо курку на півгодини в маринаді.
- Свіжі гриби очистити від сміття і поміщаємо на 5 хвилин в підсолену рідина. Закінчуємо «водні процедури» ополіскуванням під краном.
- Зрізаємо нижню частину ніжок опеньків або повністю їх видаляємо з причини певної жорсткості. Не будемо ризикувати смаком страви!
- Мариноване м’ясо обсмажуємо до рум’яної скоринки, перекладаємо на тарілку. Місце ніжок займаємо нашаткованою півкільцями цибулею і грибами.
- Смажимо продукти чверть години, потім додаємо бульйон і сметану. Перемішуємо компоненти, приєднуємо курячі ніжки і тушкуємо до 25 хвилин.
Приготовану страву подаємо з обраним гарніром, прикрашаємо улюбленої зеленню.
Курка з овочами в сметанному соусі
Інгредієнти:
- квасоля стручкова — 10 шт.;
- пісне масло;
- кабачки — 2 шт.;
- зрілі помідори — 5 шт.;
- курячі гомілки (інші частини птиці) — 6 шт.;
- свіжа сметана — 400 г;
- цибуля-ріпка — 2 шт.;
- майонез — 30 г;
- часник — 4 зубки.
Поетапне приготування:
- Овочі миємо. Крупно шаткуємо цибулю, очистити кабачки від шкірки, розрізаємо плоди на невеликі кубики.
- Вливаємо в сковороду олію, обсмажуємо гомілки птиці на сильному вогні. Прибираємо курку, на її місце поміщаємо нашатковану цибулю, стручки квасолі, кубики кабачків і смажимо 10 хвилин.
- Викладаємо овочі в форму, зверху розміщуємо курочку і прикриваємо її розрізаними на чверті томатами.
- У глибокій піалі змішуємо сметану з майонезом, заправляємо сумішшю перців. Заливаємо продукти соусом і відправляємо їх на 20 хвилин у піч (180°C).
Ось який смачний шедевр можна отримати в результаті невеликий, але майстерно влаштованої кулінарної комбінації з простими продуктами.
Готуємо смажене куряче філе з грибами
Необхідні продукти:
- червоний лук -1 шт.;
- печериці (бажано різних видів) — 400 г;
- філе курки — 3 шт.;
- зубки часнику — 3 шт.;
- соус соєвий — 4 г;
- корінь імбиру;
- паста каррі (зелена) — 50 р;
- пучок петрушки;
- пісне масло.
Спосіб приготування:
- Для отримання насиченого смаку їжі використовуємо сковороду вок. Приготовлена в такій ємності їжа не потребує великої кількості масла і зберігає вітаміни.
- Обсмажуємо в олії куряче філе до коричневого відтінку. Звільняємо сковороду від м’яса, поміщаємо в неї нарізану слайсами червоний лук, нарізаний імбир і подрібнений часник, смажимо 5 хв.
- Остигле м’ясо поділяємо руками на волокна, повертаємо в сковороду, з’єднуємо з пастою каррі і соєвим соусом. Заважаємо компоненти, обсмажуємо до двох хвилин, потім додаємо нарізані кубиками гриби. Через 3 хв. інтенсивного нагрівання закінчуємо приготування.
Прикрашаємо блюдо нарубаної зеленню, подаємо з запалі з жару!
Курка, тушкована в томатно-грибному соусі
Необхідні продукти:
- помідори — 3 шт.;
- цибуля-ріпка — 2 шт.;
- курка (частини птиці на вибір) — 250 г;
- вода або м’ясний бульйон — 150 мл;
- олія оливок — 30 г;
- борошно — 30 г;
- зубки часнику — 2 шт.;
- свіжі гриби (сорт вибираємо по смакам) — 100 г;
- томат-паста — 50 р.
Поетапне приготування:
- Обсмажуємо в сковороді з маслом дрібно нарізану цибулю.
- Підготовлену курку (частини птиці) поділяємо на невеликі порційні шматочки, приєднуємо до цибулі і смажимо не більше 5 хвилин до золотистої скоринки.
- Додаємо подрібнений часник м нарізані пластинами гриби, добре перемішуємо продукти, обсмажуємо ще 2 хв. Потім викладаємо борошно, томат-пасту і кубики свіжих помідорів. Не забуваємо про солі і суміші перців.
- Знову заважаємо компоненти страви, вливаємо бульйон або воду, зменшуємо вогонь і тушкуємо блюдо 15 хв. в закритому вигляді.
Відбивні з курки з грибами
Необхідні продукти:
- цибуля-ріпка — 2 шт.;
- сир — 300 г;
- грудки курячі — 4 шт.;
- печериці — 500 г;
- майонез — 120 г;
- помідори — 2 шт.;
- пісне масло;
- перець, сіль, пряні трави.
Готуємо страву:
- Обсмажуємо нарізані кубиками гриби в олії разом з дрібно нашаткованим цибулею до золотистого кольору. В кінці солимо і перчимо продукти.
- Відокремлюємо від кісток філе курки, відбиваємо м’ясо м викладаємо в оброблену маслом форму. Посипаємо спеціями, запашними травами і крупною сіллю.
- Розміщуємо на відбивних грибний склад, кружечки нарізаних томатів і стружку тертого сиру. Запікаємо в духовці 30 хв. (180°C).
Прекрасне другу страву в будь-який час доби!
Курник з млинців
Склад інгредієнтів:
- печериці — 300 г;
- приготовлені млинці — 12 шт.;
- сир твердих сортів — 100 г;
- відварене куряче філе — 300 г;
- цибуля-ріпка — 2 шт.;
- яйця — 4 шт.;
- пісне масло;
- свіжа сметана (жирні вершки) — 300 г;
- сіль, кріп, спеції.
Як приготувати курник:
- Спочатку випікаємо млинці. Для цього вливаємо в миску півлітра молока, викладаємо 2 яйця, ст. ложку погашеної соди, 50 г цукру-піску, щіпку солі і 20 г олії. Заважаємо склад, додаючи просіяне борошно. Отримуємо тісто досить густої консистенції. Випікаємо млинці на розпеченій сухій сковороді.
- Обсмажуємо нарізане кубиками філе і дрібно нашатковану цибулину. Солимо і перчимо продукти.
- Змішуємо нарізаний кріп і терті яйця, зварені круто.
- Розділені на пластини смажимо гриби з другої нарізаною головкою цибулі.
- Викладаємо на оброблену маслом форму кілька млинців, повністю покриваючи дно ємності. Змащуємо вироби сметаною, розміщуємо шар грибної начинки, трохи суміші з яєць і кропу. Далі викладаємо млинці, присмачую їх сметаною і продовжуємо формування курника прошарком з курячого складу.
- Таким способом використовуємо всі компоненти, чергуючи млинці і начинку. Завершуємо наше споруда, звичайно, млинцями. Випікаємо в духовці 30 хв. при t 200°C.
Блюдо вийшло, без зайвої скромності, царський!
Проста піца з куркою і грибами
Необхідні продукти:
- банку маринованих грибів;
- курячі грудки — 300 г;
- сир напівтвердий — 250 г;
- борошно просеянная — 400 г;
- незбиране молоко — 250 мл;
- олія оливок — 20 г;
- пакетик дріжджів — 25 г;
- томат-паста (кетчуп) — 30 г;
- йогурт натуральний — 60 г;
- часник, спеції, прянощі підбираємо виключно з особистих переваг.
Поетапне приготування:
- Просіюємо в миску борошно і сіль, в середині утворимо лунку, куди вливаємо тепле молоко. Злегка заважаємо склад, додаємо дріжджі. Чекаємо хвилин 10 активізації живих бактерій, потім замішуємо еластичне тісто. Залишаємо продукт для підйому, а поки нагріваємо духовку до t 250°C.
- З’єднуємо в піалі томат-пасту зі спеціями, йогуртом, прянощами і приправами.
- Відбиваємо куряче філе, ріжемо соломкою або кубиками, злегка обсмажуємо.
- Тісто вже «відпочило». Розтягуємо його руками або розкочуємо тонким коржем. Змащуємо її томатним соусом, красиво маємо шматочки курячої грудки і печериці, щедро посипаємо стружкою тертого сиру. Відправляємо заготовку на 10 хвилин у спекотні «обійми» печі.
Проста піца з грибами і куркою чудова. Звання справжніх піца-мейкерів нам забезпечено!
Пиріг з куркою і грибами
Інгредієнти начинки:
- печериці (інші гриби) — 500 г;
- філе куряче — 350 г;
- ріпчаста цибулина.
Продукти для тіста:
- яйце;
- борошно просеянная — 130 г;
- вода крижана — 50 мл;
- маргарин — 70 г;
- сіль — 5 р.
Компоненти соусу:
- свіжі вершки — 180 г;
- яйця — 2 шт.;
- сир — 160 г;
- спеції, приправи.
Готуємо пиріг:
- Вбиваємо в чашу яйце, виделкою з’єднуємо його з розм’якшеним маргарином і сіллю. Вливаємо крижану воду, просіваємо борошно, вимішуємо м’яке, приємне для рук тісто. Відправляємо продукт на годину в холод, загорнувши в плівку.
- Відварюємо філе, охолоджене м’ясо нарізаємо не дуже великою соломкою.
- Нарубані кубиками гриби обсмажуємо в олії разом з нашаткованим цибулею. В кінці додаємо сіль, перець, спеції та приправи, подрібнений кріп. Потім з’єднуємо готовий склад з м’ясом.
- Збиваємо міксером вершки з яйцями, приправляємо спеціями, перемішуємо з дрібно тертим сиром.
- Розкачуємо тісто, формуємо невеликі бортики, викладаємо на нього рівний шар грибної начинки (неодмінно постигла) і заливаємо яєчним соусом. Запікаємо 40 хв. при t 190°C.
Насолоджуємося чудовим смаком домашньої випічки!
Грибний суп на курячому бульйоні
Необхідні продукти:
- картопля — 2 шт.;
- курячі стегенця — 2 шт.;
- печериці — 300 г;
- цибуля-ріпка;
- морквина;
- масло вершкове — 50 г;
- сіль, перець, кріп.
Приготування супу:
- Відварюємо курку в 2 л очищеної води.
- Відокремлюємо від грибних капелюшків ніжки, нарізаємо їх кільцями, обсмажуємо у вершковому жирі разом з нашаткованою півкільцями цибулею. В кінці поміщаємо в заправку нарізаний кріп. Наситившись олією, він довше збереже в супі пахучі властивості.
- Витягаємо готове м’ясо з бульйону, викладаємо очищені і нарізані кубиками коренеплоди, терту соломкою моркву, сіль і перець.
- Відварюємо продукти до готовності, потім опускаємо в бульйон розділені на шматочки капелюшки печериць і заправку з грибів. Продовжуємо приготування не більше 3 хв. від початку кипіння. Переварені печериці стануть жорсткими, як гума. Не забуваймо про це!
Подаємо ароматний суп, приправляючи домашньою сметаною.
Салат з куркою і грибами, і сухариками
Компоненти закуски:
- томати черрі — 150 г;
- відварене і охолоджене куряче філе;
- листочки салату;
- сир «Пармезан» — 70 г;
- часник — 3 зубки;
- сіль і перець;
- батон — ½ хліба;
- готова гірчиця — 20 р;
- сік лимона;
- олія оливок — 100 г;
Приготування:
- Нарізаємо батон маленькими кубиками, обсмажуємо в олії зі спеціями оливок до апетитного хрускоту. В кінці додаємо подрібнений часник.
- Сир і філе ділимо на шматочки, томати — на половинки. Ніжні листочки салату розриваємо руками.
- Збиваємо в чаші яйця, сік лимона і гірчицю.
- У красивому блюді змішуємо всі компоненти, посипаємо сухарями і поллємо приготованим соусом.
Французький кіш з куркою і печерицями
Інгредієнти страви:
- яйце;
- свіжі печериці — 500 г;
- пісне масло — 20 г;
- вершки (35%) — 200 г;
- борошно — 250 г;
- сир — 100 г;
- філе курки — 350 г;
- натуральне масло вершкове — 200 г;
- перо цибулі, петрушка, сіль.
Поетапне приготування:
- Масло і борошно рубаємо ножем, з’єднуємо з яйцем і замішуємо тісто.
- Нарізаємо філе маленькими шматочками і обсмажуємо на соняшниковій олії. Додаємо розділені на пластини гриби, солимо, перчимо і тушкуємо продукти до готовності.
- Викладаємо тісто на дно форми, виделкою робимо кілька проколів і 10 хв. запікаємо в печі (200°C).
- Розміщуємо на підсушеної здобі шар начинки, заливаємо продукти соусом зі збитих з вершками яєць. Верхню частину страви посипаємо стружкою тертого сиру і нарубаною зеленню. Повертаємо заготовку на півгодини в духовку і готуємо при тій же температурі.
Подаємо французький кіш в теплому вигляді.
Салат з копченою куркою і грибами
Склад продуктів:
- відварені яйця — 5 шт.;
- свіжі огірки — 3 шт.;
- цибуля-ріпка;
- банку маринованих печериць (інших грибів);
- копчена курка (грудки або стегенця) — 400 г;
- майонез або сметана;
- пісне масло;
- зелень, сіль «екстра».
Спосіб приготування:
- Дістаємо гриби з маринаду, дрібно нарізаємо, обсмажуємо в олії разом з нарубаним цибулею.
- Копчене м’ясо шаткуємо соломкою, викладаємо на блюдо, зверху розміщуємо частину дрібно тертих яєць, розділені на часточки свіжі огірки і остиглий грибний склад. Далі знову йдуть яйця, що залишилися, і тонкі пластини огірків.
- Всі шари присмачую сметаною або майонезом, приправляємо сіллю і перцем.
Подаємо салат після годинної просочення в холодильнику.
Рецепт приготування різотто
Набір продуктів:
- рис з сортів Нано, Арборіо або Віалоне — 200 г;
- відварене філе курки — 2 шт.;
- гриби, підберезники (білі) — 250 г;
- сік лимона — 10 г;
- олія оливок — 20 г;
- ріпчаста цибулина;
- топлене масло — 15 г;
- бульйон курячий — 500 мл;
- сир «Пармезан» або «Пекоріно» — 150 г;
- петрушка;
- зубець часнику.
Приготування різотто:
- Обсмажуємо в олії дрібно нашатковану цибулю, подрібнений часник і нарізані гриби. В кінці додаємо шматочки готового філе. Трохи прогріваємо курку разом з іншими продуктами.
- Добре моєму рис і смажимо в олії оливок. Додаємо 100 мл бульйону і продовжуємо приготування. Періодично підливаємо рідина у міру вбирання її білою крупою.
- Приєднуємо до рису сіль, сік лимона і перець. Через 10 хв. поміщаємо грибний склад, а ще через чверть години — тертий сир, змішаний з топленим маслом, і нарубану петрушку.
- Вимикаємо вогонь і залишаємо блюдо на кілька хвилин у закритому вигляді.
Італійці такий спосіб приготування назвали «з хвилею». Образно, але досить точно!
Смачна лазанья з куркою і грибами
Компоненти страви:
- цибуля-ріпка — 2 шт.;
- відварені грудки курки — 2 шт.;
- незбиране молоко — 700 мл;
- шампіньйони — 600 г;
- упаковка листів лазаньї;
- натуральне масло вершкове — 120 г;
- сир — 500 г;
- борошно — 120 г;
- рослинний жир, приправи, сіль, перець.
Приготування лазаньї:
- Обсмажуємо в маслі нарізані пластинами гриби і дрібно нашатковану цибулю. Коли овочі «позолотеют», додаємо розділену на шматочки курку.
- У сотейнику розтоплюємо масло, просіваємо борошно і обсмажуємо 2 хвилини, постійно заважаючи складу. Далі вливаємо незбиране молоко, продовжуємо нагрівання, поки суміш не загусне. Приєднуємо сіль і пряні трави. Ось так просто ми приготували французький делікатес — соус «Бешамель».
- Відбираємо половину його складу і змішуємо з куркою.
- Якщо на упаковці лазаньї виробник передбачив варіння продукту, робимо згідно з рекомендаціями.
- Збираємо блюдо. Поміщаємо на дно форми п’яту частину соусу, потім тонкі листи, перекладаючи їх начинкою з курки з грибами і тертим сиром. Рівномірно використовуємо всі підготовлені продукти, «споруджуючи» не менше 5 шарів.
- Останній шар поливаємо соусом і посипаємо сирної стружкою. Відправляємо страву на 50 хвилин в духову шафу (190°C).
Подаємо лазанью у гарячому вигляді, готуємо страву свіжою зеленню.
Куряча запіканка з грибами
Необхідні продукти:
- сир плавлений (будь-який м’який сорт) — 170 г;
- печериці — 300 г;
- куряче філе — 600 г;
- пучок пір’я цибулі;
- майонез — 160 г;
- домашня сметана — 160 г;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- сіль, перець.
Поетапне приготування:
- Філе курки поділяємо на скибочки шириною до 1,5 см, злегка отбивам, викладаємо щільним шаром на оброблений маслом деко.
- В окрему чашу поміщаємо цибулину, нарізану тонкими слайсами. Додаємо пучок нарубаного зеленого пера, майонез, сметану і крупно тертий сир.
- Сполучені продукти солимо за своїм уподобанням, ретельно перемішуємо і розміщуємо на курячому філе. Відправляємо страву на 40 хвилин у духовку (190°C).
Подаємо курячу запіканку з грибами в якості самостійного блюда.
Паста з підливою з курки та грибів
Склад продуктів:
- незбиране молоко або вершки (35%) — 200 г;
- гриби (печериці або будь-які інші) — 400 г;
- куряче філе — 350 г;
- щіпка мускатного горіха;
- сир вершковий — 100 г;
- цибуля-ріпка — 2 шт.;
- паста (макаронні вироби на власний смак) — 400 г;
- масло (вершкове або соняшникова);
- зелень, сіль, перець.
Спосіб приготування пасти з куркою і грибами:
- Відварюємо пасту за рекомендаціями, зазначеним на упаковці виробника. Зливаємо воду, змішуємо вироби з невеликою кількістю натурального масла.
- Куряче м’ясо (філе або філе) нарізаємо шматочками. Шаткуємо цибулю. Печериці поділяємо на кубики.
- Обсмажуємо в сотейнику шматочки птиці до рожевого кольору. Додаємо цибулю і продовжуємо нагрівання, поки овочі не стануть м’якими і прозорими.
- Викладаємо в сковороду гриби, сіль, перець, тертий горіх і перемішуємо складу. Смажимо до випаровування рідини, потім вливаємо вершки. Коли маса трохи загусне, викладаємо сир. На очах він розтане, обволікаючи страва своїм ніжним вершковим смаком.
Подаємо готову пасту, перемішавши макарони з підливою з курки та грибів. Ароматне блюдо готове!
Фрікасе з курки з грибами
Склад продуктів:
- печериці — 400 г;
- ріпчаста цибулина;
- масло вершкове — 50 г;
- куряче філе — 800 г;
- свіжі печериці — 400 г;
- селера — 1 стебло;
- бульйон курячий (вода) — 100 мл;
- жменя борошна;
- морквина;
- яєчні жовтки — 3 шт.;
- олія оливок — 30 г;
- вершки (35%) — 50 р;
- вино (сухе біле) — 50 мл;
- букет гарни (суміш пряних трав), сіль, перець.
Поетапне приготування фрікасе:
- Втираємо в куряче філе, нарізане невеликими шматочками, сіль і перець. Посипаємо м’ясо дрібкою прованських трав і залишаємо на чверть години.
- Нагріваємо в сковороді олію, викладаємо мариноване м’ясо і тушкуємо до 10 хв., не допускаючи появи підсмаженої кірочки.
- Витягаємо філе з ємності. Поміщаємо в неї нарізані кубиками цибулину і моркву, тонкі кружечки селери. Додаємо масло оливок і смажимо продукти на тихому вогні. Потім викладаємо нарізані тонкими пластинами гриби.
- Через 7 хв. посипаємо блюдо жменею борошна, перемішуємо склад і тушкуємо страву ще 3 хв, після чого вливаємо бульйон і вино. Збільшуємо вогонь, готуємо продукти кілька хвилин в киплячому стані.
- Повертаємо шматочки білого м’яса в сковороду і відправляємо її на півгодини у піч (t 170°C). Тепер витягуємо філе з ємності, на його місце викладаємо букет гарни, тушкуємо страва до 7 хвилин і видаляємо трави.
- Збиваємо в чаші жовтки і вершки. Не припиняючи роботу віночком, вливаємо суміш в овочі з соусом і залишаємо все на 5 хв. в духовці, щоб маса загусла.
Додаємо в сковороду куряче філе і подаємо фрікасе прямо в ній або розподіляємо м’ясо на порції, підливаючи готовий соус.
Курка з грибами — універсальна страва. Незначні доповнення компонентів рецепта тягнуть створення нового, не менш цікавого і смачного страви. Все в наших руках і бажаннях!