Курка з грибами — 21 рецепт приготування в домашніх умовах

Французький кіш з куркою і печерицями

Інгредієнти страви:

  • яйце;
  • свіжі печериці — 500 г;
  • пісне масло — 20 г;
  • вершки (35%) — 200 г;
  • борошно — 250 г;
  • сир — 100 г;
  • філе курки — 350 г;
  • натуральне масло вершкове — 200 г;
  • перо цибулі, петрушка, сіль.

Поетапне приготування:

  • Масло і борошно рубаємо ножем, з’єднуємо з яйцем і замішуємо тісто.
  • Нарізаємо філе маленькими шматочками і обсмажуємо на соняшниковій олії. Додаємо розділені на пластини гриби, солимо, перчимо і тушкуємо продукти до готовності.
  • Викладаємо тісто на дно форми, виделкою робимо кілька проколів і 10 хв. запікаємо в печі (200°C).
  • Розміщуємо на підсушеної здобі шар начинки, заливаємо продукти соусом зі збитих з вершками яєць. Верхню частину страви посипаємо стружкою тертого сиру і нарубаною зеленню. Повертаємо заготовку на півгодини в духовку і готуємо при тій же температурі.

Подаємо французький кіш в теплому вигляді.

Дивіться також:  Яловичина з грибами – 8 рецептів приготування