Французький кіш з куркою і печерицями
Інгредієнти страви:
- яйце;
- свіжі печериці — 500 г;
- пісне масло — 20 г;
- вершки (35%) — 200 г;
- борошно — 250 г;
- сир — 100 г;
- філе курки — 350 г;
- натуральне масло вершкове — 200 г;
- перо цибулі, петрушка, сіль.
Поетапне приготування:
- Масло і борошно рубаємо ножем, з’єднуємо з яйцем і замішуємо тісто.
- Нарізаємо філе маленькими шматочками і обсмажуємо на соняшниковій олії. Додаємо розділені на пластини гриби, солимо, перчимо і тушкуємо продукти до готовності.
- Викладаємо тісто на дно форми, виделкою робимо кілька проколів і 10 хв. запікаємо в печі (200°C).
- Розміщуємо на підсушеної здобі шар начинки, заливаємо продукти соусом зі збитих з вершками яєць. Верхню частину страви посипаємо стружкою тертого сиру і нарубаною зеленню. Повертаємо заготовку на півгодини в духовку і готуємо при тій же температурі.
Подаємо французький кіш в теплому вигляді.