Як загасити птицю в вершково-грибному соусі
Набір продуктів:
- борошно — 20 г;
- філе куряче — 3 шт.;
- часник — 2 зубки;
- печериці — 300 г;
- свіжі вершки — 250 мл;
- перець, сіль;
- масло вершкове — 30 р.
Спосіб приготування курки з грибами у вершковому соусі:
- З курячих грудок видаляємо шкіру, зрізаємо м’ясо з кісток, ділимо м’якоть на половинки. Обсмажуємо до напівготовності в маслі, підрум’янюючи шматочки.
- Дістаємо грудки з ємності. Викладаємо нарізаний часник, трохи обсмажуємо і потім додаємо нарізані товстими пластинами гриби.
- Коли википить рідина, виділена печерицями, висипаємо борошно і смажимо ще хвилину. Приправляємо сіллю, перцем і свіжими вершками. Добре заважаємо продукти, поки суміш не загусне.
- Викладаємо курку у форму, заливаємо вершково-грибним соусом, запікаємо в печі півгодини (200°C).
Це страва традиційно подаємо на рисовому «подушці», підкреслюючи виключно білі відтінки приготованого блюда.