Курка з грибами — 21 рецепт приготування в домашніх умовах

Як загасити птицю в вершково-грибному соусі

Набір продуктів:

  • борошно — 20 г;
  • філе куряче — 3 шт.;
  • часник — 2 зубки;
  • печериці — 300 г;
  • свіжі вершки — 250 мл;
  • перець, сіль;
  • масло вершкове — 30 р.

Спосіб приготування курки з грибами у вершковому соусі:

  • З курячих грудок видаляємо шкіру, зрізаємо м’ясо з кісток, ділимо м’якоть на половинки. Обсмажуємо до напівготовності в маслі, підрум’янюючи шматочки.
  • Дістаємо грудки з ємності. Викладаємо нарізаний часник, трохи обсмажуємо і потім додаємо нарізані товстими пластинами гриби.
  • Коли википить рідина, виділена печерицями, висипаємо борошно і смажимо ще хвилину. Приправляємо сіллю, перцем і свіжими вершками. Добре заважаємо продукти, поки суміш не загусне.
  • Викладаємо курку у форму, заливаємо вершково-грибним соусом, запікаємо в печі півгодини (200°C).

Це страва традиційно подаємо на рисовому «подушці», підкреслюючи виключно білі відтінки приготованого блюда.

Дивіться також:  Лазанья з лаваша з фаршем – 5 рецептів приготування