Курка з грибами у вершковому соусі — 8 рецептів

Курка з грибами у вершковому соусі – ніжне і ситне блюдо, та ще й містить мало калорій. А приготувати його можна самими різними способами.

Курка з грибами у вершковому соусі – базовий рецепт

Курка під вершковим соусом з грибами – прекрасний варіант корисного і смачного обіду або сімейного вечері.

Необхідні продукти:

  • зубок часнику;
  • 0,5 кг курячого філе;
  • спеції за смаком;
  • вершки – 200 мл;
  • 200 грам грибів;
  • одна невелика цибулина.

Процес приготування:

  • Нарізаємо цибулю на шматочки, відправляємо на сковороду і доводимо до красивого рум’яного кольору. Після цього додаємо до нього подрібнене куряче філе, кладемо спеції і тримаємо на вогні ще приблизно сім хвилин.
  • Гриби ріжемо на пластинки і відправляємо до решти інгредієнтів. Готуємо все разом ще пару хвилин і вливаємо вершки.
  • Через п’ять хвилин вимикаємо вогонь, кладемо приправи, роздавлений часник і наполягаємо блюдо деякий час перед подачею.

Рецепт класичного жульєна

Філе курки з грибами це, по суті, жульєн.

Давайте приготуємо це блюдо, використовуючи традиційний рецепт.

Необхідні продукти:

  • 200 мілілітрів вершків;
  • 0,3 кг філе;
  • 20 грам вершкового масла;
  • спеції за смаком;
  • 100 грам сиру;
  • 0,3 кг грибів;
  • велика ложка борошна;
  • цибулина.

Процес приготування:

  • Нарізаємо цибулю на дрібні шматочки, гриби на пластинки, а курку добре промиваємо і перетворюємо в кубики середнього розміру, обсипаємо спеціями.
  • Підготовлені курячі шматочки обсмажуємо на сильному вогні, щоб вони підрум’янилися.
  • Так само чинимо з цибулею і грибами, потім з’єднуємо їх з куркою.
  • У чисту і суху сковороду додаємо борошно, смажимо хвилину, потім викладаємо масло і перемішаємо так, щоб не було грудок.
  • Потім вливаємо вершки, підсолюємо і готуємо, поки маса не стане густою. З’єднуємо її з начинкою.
  • Наповнюємо спеціальні форми для жульєна, покриваємо закуску зверху тертим сиром і ставимо на 15 хвилин у духовку, включивши нагрівання на 200 градусів.
Дивіться також:  Картопляні галушки – 8 смачних рецептів приготування

З білими грибами під вершковим соусом

Курка з білими грибами – шалено соковите і ніжне блюдо.

Необхідні продукти:

  • 40 грам вершкового масла;
  • 0,3 літра вершків;
  • 0,5 кг курячого філе;
  • 0,3 кг білих грибів;
  • спеції на свій смак.

Процес приготування:

  • Гриби наріжте на тонкі скибочки, обсмажте на сковороді — уся рідина повинна випаруватися.
  • Додайте до них вимите і нарізане на кубики філе куряче, присипте спеціями за смаком, добре обсмажте. Курка повинна стати білого кольору.
  • Влийте сюди ж вершки і зменшіть вогонь — вони не повинні доходити до кипіння. Готуйте страву близько семи хвилин до густоти.

А якщо додати ще трохи тертого сиру, то вийде справжній вершково-сирний соус, що надає страві особливу апетитності.

Готуємо з курячого філе з печерицями

Необхідні продукти:

  • 200 грам шампіньйонів;
  • спеції;
  • філе – 500 грам;
  • часник – два зубчики;
  • вершки – маленька упаковка.

Процес приготування:

  • М’ясо добре вимиваємо, прибираємо з нього все зайве. Нарізаємо філе на невеликі кубики і відправляємо в сковороду для обжарювання.
  • Гриби теж подрібнюємо і відразу кладемо до курки.
  • З’єднуємо вершки з вибраними приправами і тиском часником, добре перемішуємо і заливаємо ними курку.
  • Готуємо страву близько 10 хвилин, включивши низький рівень нагріву.

Печериці — не самі ароматні гриби. Тому додавання декількох заздалегідь вимочених і відварених лісових грибів додасть страві особливий, грибний запах.

В сметанно-вершковому соусі з грибами

Необхідні продукти:

  • 0,6 кг будь-яких курячих частин;
  • приправи за смаком;
  • гриби – 0,3 кг;
  • цибулина;
  • маленька баночка сметани.
  • 200 мілілітрів вершків.

Процес приготування:

  • Вибрані курячі частини вимиваємо, кладемо в сковороду і на сильному вогні обсмажуємо кілька хвилин, щоб м’ясо стало рум’яним.
  • В іншу сковороду кладемо нарізану на кубики цибулю і подрібнені гриби, доводимо до готовності – повинна піти вся рідина. Потім цю суміш додаємо до курки.
  • Змішуємо сметану з вершками, приправляємо спеціями, заливаємо цим соусом курку. Після того, як піде процес кипіння, зменшуємо вогонь і продовжуємо тушкувати страву ще близько 15 хвилин.
Дивіться також:  Як солити ікру форелі в домашніх умовах – 6 рецептів

Як приготувати страву в мультиварці?

Необхідні продукти:

  • 0,4 кг грибів;
  • приправи за смаком;
  • м’ясо курки – 0,5 кг;
  • цибулина;
  • 0,2 літра вершків.

Процес приготування:

  • Нарізаємо цибулину на кубики, а гриби на невеликі тонкі скибочки. Викладаємо овочі в чашу мультиварки і включаємо її в режим «Випічка» на 35 хвилин.
  • Коли продукти дійдуть до потрібного стану, кладемо до них подрібнену на шматочки курку і чекаємо завершення програми.
  • Додаємо до інгредієнтів вершки, кладемо сіль, перець та інші спеції за своїм бажанням, перемішуємо і перемикаємо прилад в режим «Гасіння» на 30 хвилин.

Курка з грибами, запечена в духовці під вершковим соусом

Необхідні продукти:

  • 0,1 літра вершків;
  • 0,7 кг курки;
  • спеції на свій смак;
  • 300 грам грибів;
  • одна невелика цибулина;
  • сир твердий – 50 грам.

Процес приготування:

  • Цибулю нарізаємо на невеликі квадратики, а гриби на тонкі скибочки. Доводимо продукти до рум’яності на гарячій сковороді.
  • Курятину ретельно натираємо спеціями, даємо постояти в них хоча б 10 хвилин, щоб вона просочилася. Потім викладаємо м’ясо у форму для запікання.
  • Зверху покриваємо заготовки обсмаженими овочами, тертим сиром і заливаємо все вершками, розведеними невеликою кількістю води.
  • Готуємо 30 хвилин, заздалегідь прогрів духовку до 190 градусів.

Варіант з додаванням часнику

Необхідні інгредієнти:

  • 0,4 кг грибів;
  • три зубки часнику;
  • 0,6 кг курки;
  • цибулина;
  • 0,2 літра вершків;
  • приправи.

Процес приготування:

  • На сковороду з олією спочатку кладемо порізану на шматочки часник, трохи обсмажуємо його і прибираємо. Туди ж викладаємо подрібнену цибулю і гриби пластинками. Тримаємо на вогні, поки вони не стануть рум’яного кольору.
  • Додаємо курятину, кладемо приправи і обсмажуємо м’ясо — воно повинно зарум’янитися.
  • Заливаємо вміст вершками і чекаємо, коли почнеться процес кипіння. Зменшуємо рівень нагріву і продовжуємо тушкувати ще близько 15 хвилин.
Дивіться також:  Фетучіні (фетучине) з грибами – 6 рецептів приготування

Перед подачею краще всього дати страві трохи настоятися.

Приготовану курку з грибами в соусі можна подавати як самостійне блюдо або з гарніром. Вона відмінно підійде до пасти, картопляного пюре або рісу.

Прокрутка до верху