Курка тушкована з грибами має надзвичайно приємний смак. Сметанний соус робить страву ніжним, задовольнить навіть найприскіпливіших гурманів. Ця стаття — 9 грамотно представлених варіантів приготування страви, які неодмінно сподобаються.
Курка з грибами в сметанному соусі — базовий рецепт
Базовий рецепт приготування курки з грибами в сметанному соусі є досить простим. З ним може впоратися навіть новачок в кулінарному мистецтві.
Компоненти:
- 1 кг курячого філе;
- 0,3 л сметани;
- 0,4 кг печериць;
- 2 цибулини;
- 2 зубці часнику;
- спеції;
- зелень;
- соняшникова олія.
Технологія приготування:
- М’ясо нарізаємо кубиками, шампіньйони чистимо, ріжемо скибочками.
- Нарізану цибулю смажимо на олії, додаємо м’ясо. Коли кубики стануть рум’яними, кидаємо печериці.Води додавати не потрібно, достатньо накрити кришкою, включити маленький вогонь. М’ясо вбере сік і буде неймовірно ніжним.
- Через 15 хвилин наливаємо сметану, заправляємо спеціями, вичавленим часником, тушкуємо ще чверть години.
- Приготовану страву слід подавати до основного, з порізаною зеленню.
Рецепт жульєна до сметано-вершковому соусі
Жульєн досить поширений у Франції. Часто господині лякаються цього страви, помилково вважаючи, що його важко приготувати. Насправді, воно справді вишукане, неймовірно смачне, а готувати його зовсім не складно.
Компоненти:
- 0,3 кг печериць;
- 0,4 кг курячого філе;
- 1 цибулина;
- 0,1 л сметани;
- 0,1 л вершків;
- 1 ч. л борошна;
- 0,2 кг твердого сиру;
- спеції;
- соняшникова олія.
Технологія приготування:
- Почищені шампіньйони ріжемо пластинками, цибулю кружальцями, маленькими кубиками варену курку.
- На сковороді смажимо цибулю, доки не стане прозорим, кидаємо печериці.
- Коли рідина випарується, додати курку, заправити спеціями, обсмажимо в борошні.
- Заливаємо все вершково-сметанною сумішшю і тушкуємо 15 хвилин.
- Ще гарячий жульєн посипаємо натертим сиром.
Якщо їжа охолола, можна жульєн розлити по порціях, затерти сиром і поставити в розігріту духовку на 5 хвилин. Коли сир розплавиться – можна подавати.
З білими грибами під сметанним соусом
Курка з білими грибами – дивовижне поєднання, яке обов’язково вразить гостей.
Компоненти:
- 0,7 кг курячого філе;
- 0,4 кг білих грибів;
- 0,1 л сметани;
- 0,1 кг моцарели;
- 3 зубці часнику;
- спеції;
- пучок зеленої цибулі;
- оливкова олія.
Технологія приготування:
- Підготуємо інгредієнти. Гриби нарізати пластинками, курку соломкою, цибулю подрібнюємо, моцарелу натираємо, видавлюємо часник.
- Обсмажуємо білі гриби з зеленою цибулею на рослинному маслі, кидаємо м’ясо.
- По закінченню 10 хвилин приправляємо спеціями, вливаємо сметану, тушкуємо ще стільки ж.
- Останній етап — даємо часник і посипаємо моцарелою.
Готуємо з курячого філе з печерицями
Таке блюдо можна готувати як до святкового столу, так і до буднему.
Компоненти:
- 0,3 кг печериць;
- 0,5 кг курячого філе;
- 0,2 л сметани;
- 1 цибулина;
- соняшникова олія;
- спеції.
Технологія приготування:
- М’ясо нарізати кубиками, очищені печериці подрібнити пластинками.
- Поріжемо цибулю півкільцями, обсмажимо на маслі, додамо м’ясо. Коли воно стане золотистим, можна додавати печериці.
- Наливаємо сметану, додаємо приправи, тушкуємо 15 хв.
- Приготовану страву подаємо із зеленню.
Як приготувати страву в мультиварці
Приготувати страву в мультиварці дуже просто. Ця кухонна машина просто знахідка для господинь, полегшує процес приготування.
Компоненти:
- 0,4 кг курячого філе;
- 0,3 кг грибів;
- 1 цибулина;
- 0,2 л сметани;
- спеції;
- соняшникова олія.
Технологія приготування:
- Очищені печериці нарізати пластинками, цибулю півкільцями, відварне м’ясо кубиками малого розміру.
- У чашу мультиварки обсмажуємо цибулю до прозорості, кидаємо печериці, а потім курку.
- Насипати приправи, заливаємо сметану і тушкуємо в мультиварці на режимі «Гасіння» 45 хвилин. Страва буде ніжним і апетитним.
Спагетті з куркою з грибами в сметанному соусі
Якщо ви вирішили побалувати рідних вишуканим ситним обідом на французький лад, — це страва саме для вас.
Компоненти:
- 1 кг курячого філе;
- 1 пачка спагетті;
- 0,2 л сметани;
- 0,3 кг печериць;
- 1 цибулина;
- сіль, базилік, перець;
- соняшникова олія.
Технологія приготування:
- М’ясо ріжемо кубиками, шампіньйони — скибочками, цибулю подрібнюємо.
- Обсмажуємо спочатку цибулю, а потім м’ясо і гриби.
- Ставимо на вогонь воду, кидаємо в окріп спагетті. Через 2 хвилини проціджуємо, не моєму пасту, як прийнято, а кидаємо до грибів і м’яса, даємо спеції, заливаємо сметаною.
- Через 5-7 хвилин, залежить від сорту борошна, з якого зроблено паста, подаємо страву до столу.
З додаванням часнику на сковороді
Курка з грибами в сметанному соусі на сковороді виходить неймовірно смачною, а приготувати її зовсім легко, головне бажання.
Компоненти:
- 0,5 кг курячого філе;
- 0,2 кг печериць;
- 0,1 л сметани;
- 2 зубці часнику;
- спеції;
- 1 цибулина;
- олія соняшникова.
Технологія приготування:
- Для початку слід підготувати інгредієнти. Гриби ріжемо у вигляді пластинок, курку — соломкою, цибулю — кубиками, часник видавлюємо з допомогою преса.
- Обсмажуємо печериці з цибулею на сковороді, додаємо курку.
- Через 10 хвилин заправляємо приправами, наливаємо сметану і тушкуємо 15 хвилин.
- В кінці додаємо часник і подаємо до столу. За бажанням, можна посипати зеленню.
У духовці під сметанним соусом
Рецепт в духовці зробить блюдо не тільки смачним, але і дивно ароматним.
Компоненти:
- 1 кг курячого філе;
- 0,3 л сметани;
- 0,4 кг печериць;
- 2 цибулини;
- 0,2 кг твердого сиру;
- 2 зубці часнику;
- спеції;
- зелень;
- соняшникова олія.
Технологія приготування:
- М’ясо ріжемо порційними шматками, відбиваємо молоточком, гриби очищаємо, подрібнюємо пластинками.
- Порізану півкільцями цибулю, смажимо разом з печерицями буквально 10 хвилин.
- У невеликій ємності змішуємо сметану зі спеціями і натертим часником.
- Духовку розігріваємо до 180 0С. На змащене деко викладаємо м’ясо, потім гриби з цибулею, заливаємо соусом, запікаємо 45 хвилин.
- За 5 хвилин до кінця присипаємо сиром.
З додаванням картоплі в духовці
Це ситна страва, воно прекрасно підійде для званого обіду.
Компоненти:
- 1 кг курячого філе;
- 1 кг картоплі;
- 0,2 л сметани;
- 0,3 кг печериць;
- 1 цибулина;
- спеції;
- соняшникова олія.
Технологія приготування:
- Отже, готуємо картоплю. Для початку слід почистити інгредієнти, нарізати овочі кружальцями, гриби — пластинками, цибулю — півкільцями.
- М’ясо нарізаємо шматками, відбиваємо молоточком, викладаємо на змащене деко.
- Зверху викладаємо картоплю, цибулю, гриби, заправляємо спеціями, заливаємо сметаною.
- Запікаємо на середньому вогні не менше години. Подаємо з зеленню
Кожне з поданих страв особливе, його смак унікальний. Вони прості у приготуванні, не вимагають витрат часу і неодмінно сподобаються рідним і гостям господині.