Курка з грибами в сметанному соусі – 9 рецептів смачного приготування

Рецепт жульєна до сметано-вершковому соусі

Жульєн досить поширений у Франції. Часто господині лякаються цього страви, помилково вважаючи, що його важко приготувати. Насправді, воно справді вишукане, неймовірно смачне, а готувати його зовсім не складно.

Компоненти:

  • 0,3 кг печериць;
  • 0,4 кг курячого філе;
  • 1 цибулина;
  • 0,1 л сметани;
  • 0,1 л вершків;
  • 1 ч. л борошна;
  • 0,2 кг твердого сиру;
  • спеції;
  • соняшникова олія.

Технологія приготування:

  • Почищені шампіньйони ріжемо пластинками, цибулю кружальцями, маленькими кубиками варену курку.
  • На сковороді смажимо цибулю, доки не стане прозорим, кидаємо печериці.
  • Коли рідина випарується, додати курку, заправити спеціями, обсмажимо в борошні.
  • Заливаємо все вершково-сметанною сумішшю і тушкуємо 15 хвилин.
  • Ще гарячий жульєн посипаємо натертим сиром.

Якщо їжа охолола, можна жульєн розлити по порціях, затерти сиром і поставити в розігріту духовку на 5 хвилин. Коли сир розплавиться – можна подавати.

Дивіться також:  Гарячі бутерброди на сковороді — 9 рецептів приготування на швидку руку