Рецепт жульєна до сметано-вершковому соусі
Жульєн досить поширений у Франції. Часто господині лякаються цього страви, помилково вважаючи, що його важко приготувати. Насправді, воно справді вишукане, неймовірно смачне, а готувати його зовсім не складно.
Компоненти:
- 0,3 кг печериць;
- 0,4 кг курячого філе;
- 1 цибулина;
- 0,1 л сметани;
- 0,1 л вершків;
- 1 ч. л борошна;
- 0,2 кг твердого сиру;
- спеції;
- соняшникова олія.
Технологія приготування:
- Почищені шампіньйони ріжемо пластинками, цибулю кружальцями, маленькими кубиками варену курку.
- На сковороді смажимо цибулю, доки не стане прозорим, кидаємо печериці.
- Коли рідина випарується, додати курку, заправити спеціями, обсмажимо в борошні.
- Заливаємо все вершково-сметанною сумішшю і тушкуємо 15 хвилин.
- Ще гарячий жульєн посипаємо натертим сиром.
Якщо їжа охолола, можна жульєн розлити по порціях, затерти сиром і поставити в розігріту духовку на 5 хвилин. Коли сир розплавиться – можна подавати.