Курка з картоплею в духовці – 10 смачних рецептів приготування

Курка з картоплею в духовці – це комплексна страва, яка стане для вас і вищої сім’ї гарячим та ароматним прийомом їжі. Поєднання нарізаної картоплі та будь-яких частин птиці давно вважається класичним, проте, приготувати таку страву, можна безліччю способів. Наприклад, якщо ви віддаєте перевагу більш соковиті текстури, то зверніть увагу на рецепти з рукавом для запікання або фольгою, а якщо для вас важлива хрумка і золотиста скоринка, то крім дека вам більше нічого не знадобиться.

Курка з картоплею на деку в духовці

Курка з картоплею на деку в духовці – це проста в приготуванні страва, яку гідно оцінить кожен член вашої родини. Для насиченості смаку та непередаваного аромату, крім основних компонентів, нам також знадобиться майонез та свіжий часник.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Курка – 1 кг
  • Картопля – 8 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Майонез – 100 гр.
  • Олія соняшникова – 10 мл.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Курка з картоплею в духовці готується швидко та просто. Курку розрізаємо на порційні шматочки, обполіскуємо та укладаємо у миску.

Очищаємо зубці часнику і трьом на тертці з дрібними отворами, перемішуємо гарячу кашку з майонезом.

Птах солимо і обмазуємо підготовленим соусом, накриваємо кришкою і залишаємо на столі на півгодини.

Не гаючи часу, розрізаємо очищені бульби на 4 часточки.

Викладаємо картопля в лист, змащений соняшниковою олією. Присмачуємо залишками соусу, присипаємо сіллю та чорним перцем. Зверху розкладаємо замариноване м’ясо.

Готуємо за 200 градусів протягом 40 хвилин.

Курка з картоплею у духовці готова! Ароматну страву розкладаємо по тарілках та негайно запрошуємо сім’ю до столу. Смачного!

Куряче філе по-французьки з картоплею в духовці

Куряче філе по-французьки з картоплею в духовці – це ефектна та ароматна страва, яку запросто можна подати до столу не тільки під час сімейної вечері, а й до застілля з приводу. Незважаючи на простий склад та елементарне приготування, смак просто вражає!

Час приготування – 1 год.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибулини – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Майонез – 2 ст.
  • Сир твердих сортів – 70 грн.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу очищаємо овочі, знімаємо плівки з курячого філе, промиваємо та промокуємо серветками.

Крок 2. Картоплю укладаємо в каструлю, заливаємо водою і солимо – доводимо до кипіння і проварюємо 2 хвилини. Відвар виливаємо, а скибочки, що злегка остигли, нарізаємо і висипаємо у форму, промащену тонким шаром соняшникової олії.

Крок 3. Курку розрізаємо на платівки середньої товщини, солимо і перчимо з усіх боків, викладаємо поверх картоплі.

Крок 4. Наступним шаром розподіляємо півкільця цибулі.

Крок 5. На цибулю поміщаємо тонкі слайси помідора, змащуємо майонезом і трохи солимо. Забираємо в духовку на 30-35 хвилин (180-185 градусів).

Крок 6. Через півгодини посипаємо страву сирною стружкою і забираємо в духовку ще кілька хвилин.

Крок 7. Гаряче м’ясо з гарніром подаємо та насолоджуємося. Смачного!

Курка з картоплею, запечені в рукаві

Курка з картоплею, запечені в рукаві – це рецепт, який ідеально підходить для легкого та ситного їди, який сподобається абсолютно кожному! Завдяки спільному томленню в духовці, всі компоненти просочуються і насичуються соками і ароматами один одного.

Час приготування – 1 год. 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Картопля – 700 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Філе куряче – 400 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Розмарин сушений – 1 год.
  • Приправа універсальна із сіллю – 1,5 ч.л.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
Дивіться також:  Рис з креветками – 15 рецептів приготування

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо овочі: цибулю дрібно нарізаємо, а моркву подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.

Крок 2. Великими кубиками нарізаємо птаха.

Крок 3. Довільними скибочками ріжемо картоплю.

Крок 4. Висипаємо всі підготовлені компоненти в глибоку ємність, додаємо розмарин, соняшникову олію та універсальну приправу із сіллю.

Крок 5. Склад ретельно перемішуємо до рівномірного розподілу.

Крок 6. Картоплю з птицею перекладаємо в рукав, зв’язуємо пакет з двох сторін і в кількох місцях робимо 3-4 проколи для вільного виходу пари.

Крок 7. Ставимо наповнений рукав на лист і поміщаємо в духовку: 180 градусів 60 хвилин.

Крок 8. Ароматну та соковиту страву за бажанням прикрашаємо зеленню та приступаємо до трапези. Смачного!

Картопля з куркою в горщику в духовці

Картопля з куркою в горщику в духовці – це соковита і ароматна страва, яка порадує вас своєю вишуканістю, яка утворюється за рахунок апетитної сирної скоринки. Використовуючи горщики, компоненти гасять і набувають ніжної і текстури, що тане в роті.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Томати – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сметана – 3-4 ст.
  • Картопля – 4 шт.
  • Печериці – 6 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Олія – ​​1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю прямо в шкірці промиваємо зі щіткою, заливаємо водою і проварюємо 20-25 хвилин до напівготовності.

Крок 2. Очищаємо цибулю, нарізаємо півкільцями і пасеруємо на розпеченій олії.

Крок 3. До рум’яної цибулі висипаємо пластинки печериць, випарюємо надлишки вологи.

Крок 4. Тепер закидаємо кубики кабачка і чекаємо на випаровування соків, додаємо великі сегменти птиці і томимо до зміни кольору.

Крок 5. Присмачуємо страву сметаною та сіллю, перемішуємо і продовжуємо гасіння.

Крок 6. Паралельно дрібними шматочками нарізаємо томати та солодкий перець.

Крок 7. Картоплю, що остигнула, очищаємо і ріжемо невеликими кубиками.

Крок 8. Приступаємо до збирання страви: але дно горщика викладаємо частину свіжих овочів (перець та помідор), половину картоплі, вміст сковороди і знову картопля з овочами.

Крок 9. Присипаємо верхівку тертим сиром та закриваємо кришкою, готуємо при 180 градусах близько півгодини.

Крок 10. Приємного апетиту!

Курка з картоплею, запечені у фользі

Курка з картоплею, запечені у фользі в порційних формах – це ідея для обіду або вечері на швидку руку, після якої вам не доведеться навіть мити порційні тарілки! Мінімум витраченого часу, прості інгредієнти та неймовірний смак та аромат.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Картопля – 3-4 шт.
  • М’якуш курячий – 180-200 гр.
  • Помідори – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Майонез – до смаку.
  • Сир – до смаку.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Формуємо з фольги порційні формочки з бортиками, промазуємо олією.

Крок 2. Першим шаром викладаємо тонкі слайси почищеної картоплі, трохи солимо і перчимо.

Крок 3. Зверху розподіляємо скибочки птиці.

Крок 4. Додаємо кільця помідора.

Крок 5. Присипаємо натертим сиром.

Крок 6. Присмачуємо майонезом для соковитості і прибираємо в духовку, прогріту до 180 градусів на 30 хвилин.

Крок 7. Гарячі формочки ставимо на тарілки та подаємо до столу. Смачного!

Як запекти курку повністю з картоплею?

Як запекти курку повністю з картоплею? Цим питанням задаються багато хто, тому що птах чудово підходить для святкового застілля і відмінно поєднується з картопляним гарніром. Для надання курочці апетитної та рум’яної скоринки, ми замаринуємо її в суміші з гранатового та томатного соусу, а також гірчиці.

Дивіться також:  Як маринувати гриби? 11 смачних і швидких рецептів маринування

Час приготування – 1 год. 10 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Тушка куряча – 1,3-1,5 кг.
  • Картопля – 500-700 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Цибулина – 100 гр.
  • Приправа для птиці – 2 ст.
  • Олія – ​​10 мл.
  • Яблука – 1 шт.
  • Соус гранатовий – 2 ст.
  • Соус томатний – 1 ст.
  • Гірчиця російська – 1 год.
  • Соус соєвий – 30-40 мл.
  • Червоний мелений перець – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти, перелічені у списку.

Крок 2. Тушку ретельно промиваємо та насухо промокуємо паперовими рушниками, з усіх боків натираємо меленим перцем, сіллю та приправами. Починаємо прогрівання духовки до 190 градусів.

Крок 3. Всередину птиці поміщаємо яблучні часточки, попередньо вирізавши серцевину.

Крок 4. Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо великі часточки картоплі та пір’я цибулі.

Крок 5. Розподіляємо пластинки очищеного часнику, овочі солимо і приправляємо, орієнтуючись на свій смак.

Крок 6. На овочеву подушку кладемо курку і запечатуємо посуд фольгою, забираємо в духовку на 25 хвилин.

Крок 7. У цей час готуємо соус: у піалі змішуємо три різні соуси та гірчицю.

Крок 8. Після зазначеного часу знімаємо фольгу і промазуємо підготовленим соусом птицю. Запікаємо ще 12-15 хвилин.

Крок 9. Страву подаємо до столу «з запалу, з жару» і насолоджуємося неповторним смаком. Смачного!

Картопля з куркою та грибами в духовці

Картопля з куркою та грибами в духовці, приготована на кшталт запіканки – це ніжна та вершкова страва, яка підкорює своїм неповторним ароматом та оригінальною текстурою. Для особливої ​​вишуканості до списку інгредієнтів входить два види сиру, яйця та сметана.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Картопля – 6 шт.
  • Філе куряче – 3 шт.
  • Печериці – 8 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Соус соєвий – 50 мл.
  • Сметана – 4 ст.
  • Моцарелла – 100 гр.
  • Пармезан – 100 грн.
  • Яйця – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Промите та обсушене куряче філе надрізаємо так, як показано на фото.

Крок 2. У мисці поєднуємо сметану з соєвим соусом, меленим перцем та сіллю.

Крок 3. В отриману суміш укладаємо м’ясо і залишаємо для просочення на 20 хвилин.

Крок 4. Картоплю чистимо і ріжемо тонкими пластинками, висипаємо у вогнетривку форму.

Крок 5. Зверху розкладаємо слайси грибів.

Крок 6. Посипаємо заготівлю цибульними півкільцями, солимо і перчимо.

Крок 7. Кладемо на овочі курку та запікаємо 35-40 хвилин при 180 градусах.

Крок 8. Паралельно перемішуємо натертий пармезан із кубиками моцарелли та яйцем.

Крок 9. Сирно-яєчну масу викладаємо на філе та запікаємо ще близько 15 хвилин.

Крок 10. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!

Курка з картоплею в майонезі в духовці

Курка з картоплею в майонезі в духовці – це проста в приготуванні і дуже смачна страва, яка надовго позбавить вас почуття голоду і зарядить енергією на довгий годинник. Обов’язково спробуйте класичне поєднання інгредієнтів і ви залишитеся задоволені – гарантовано!

Час приготування – 1 год. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Дивіться також:  Маринад для курячої грудки – 8 найсмачніших рецептів

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Картопля – 1 кг.
  • Цибулина велика – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Сир твердих сортів – 150 грн.
  • Майонез – 200 грн.
  • Олія соняшникова – 1 ст.л.
  • Куркума – 1 год.
  • Суміш перців мелена – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зачищаємо м’ясо від плівок та ополіскуємо, ріжемо на скибочки середнього розміру.

Крок 2. Цибулину «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо півкільцями.

Крок 3. Курку поміщаємо в ємність і поливаємо майонезом.

Крок 4. Додаємо цибулю та перемішуємо до рівномірного розподілу. Маринуємо компоненти в холодильнику близько півгодини.

Крок 5. Картоплю чистимо, промиваємо і нарізаємо максимально тонкими кільцями.

Крок 6. З зубців часнику знімаємо лушпиння, дрібно рубаємо ножем.

Крок 7. До птиці відправляємо часник, картоплю, куркуму, суміш перців та сіль – заважаємо.

Крок 8. Сир натираємо в окрему тарілку.

Крок 9. Вогнетривку ємність змащуємо олією і викладаємо філе з овочами, посипаємо сиром і накриваємо фольгою або кришкою.

Крок 10. Готуємо при 180 градусах 30-40 хвилин, потім прибираємо фольгу і підрум’янюємо страву ще 8-10 хвилин. Смачного!

Курка з картоплею, запечені у скляній формі

Курка з картоплею, запечені у скляній формі – це ситна і проста у приготуванні страва, яка подарує вашим смаковим рецепторам справжнє гастрономічне захоплення. Для соковитості додамо трохи майонезу та натуральної томатної пасти.

Час приготування – 1 год.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8-10.

Інгредієнти:

  • Картопля – 3 кг.
  • Курка – 1 шт.
  • Цибуля – 5 шт.
  • Помідори – 1-2 шт.
  • Майонез – 1 ст.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Спеції – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Курку ретельно промиваємо та обсушуємо всередині та зовні.

Крок 2. Ріжемо на порційні шматки, солимо і присипаємо спеціями – добре перемішуємо.

Крок 3. Присмачуємо м’ясо майонезом та пастою з перетертих томатів, знову розмішуємо.

Крок 4. Почищену картоплю і цибулю нарізаємо кільцями і викладаємо у форму.

Крок 5. Розкладаємо туди ж шматочки птаха.

Крок 6. Доповнюємо напівфабрикат слайсами помідора та закриваємо кришкою, прибираємо форму в холодну духовку та починаємо розігрівати до 200-220 градусів.

Крок 7. Засікаємо 40-60 хвилин і приступаємо до дегустації. Смачного!

Картопля з куркою у вершках у духовці

Картопля з куркою у вершках у духовці – це неймовірно ніжна страва, яка стане для вас смачною та ситною вечерею. Особливу родзинку картоплі з м’ясом надають спеції, а саме яскрава куркума, пікантний гранульований часник, свіжа зелень та овочі.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 200 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник гранульований – 1 год.
  • Вершки – 1 ст.
  • Куркума – до смаку.
  • Каррі – до смаку.
  • Зелень – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Приправа для курки – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу очищуємо та ополіскуємо овочі, промиваємо курку та обсушуємо будь-яким зручним способом.

Крок 2. Очищену картоплю ріжемо на кубики середнього розміру, висипаємо в ємність із високими бортами. Прогріваємо духову шафу до 180 градусів.

Крок 3. До картоплі засипаємо невеликі скибочки моркви та цибулі.

Крок 4. Відправляємо нарізку з м’яса.

Крок 5. Доповнюємо компоненти вершками, сіллю та приправами – активно перемішуємо.

Крок 6. Висипаємо склад у форму для запікання та вкриваємо фольгою, запікаємо 35 хвилин, а потім ще 10 хвилин, але вже без фольги.

Крок 7. Не чекаючи остигання, знімаємо пробу. Смачного!