Ароматна, соковита курка з картоплею в духовці є практичним стравою. Адже так легко помістити всі інгредієнти на деко і через малий проміжок часу, без зусиль вийде смачна курочка з рум’яною, просоченої курячим соком картоплею.
Класична курка з картоплею в духовці
Найбільш поширеним і простим є класичний рецепт, коли використовується часник і майонез. Виходить красива золота скоринка і насичений смак.
Якщо хочете, щоб м’ясо було ніжніше, то вибирайте молодих курчат, вік яких не перевищує одного року. Зрозуміти це допоможе вага тушки, який не повинен бути більше 1,5 кілограма. Курча не повинен бути підданий заморожуванню. Використовуйте тільки охолоджене м’ясо.
Інгредієнти:
Майоран – 1 ч. ложка;
Перець;
Тушка курчати – 1 шт.;
Сіль;
Часник – 5 зубків;
Майонез – 4 ч. ложки;
Базилік – 1 ч. ложка;
Орегано – 1 ч. ложка;
Картопля – 1 кг.
Приготування:
Очистити часник. Крупно порізати.
Тушку промити. Взяти паперовий рушник, промокнути від зайвої вологи.
Сіль змішати зі спеціями. Натерти тушку. Всередину помістити часник.
Помістити на деко.
Почистити картоплю. Нарізати кружальцями. Розмістити навколо тушки.
Взяти фольгу. Вкрити продукти.
Помістити в духову шафу, розігрітий до 200 гр. Процес займе півтори години.
Рецепт приготування в рукаві
Якщо хочете нагодувати гостей оригінальним блюдом, але заощадити час, то курка з картоплею в духовці в рукаві – ідеальний варіант.
Інгредієнти:
Сметана – 170 гр.;
Картопля – 10 великих бульб;
Цибуля – 2 великих цибулини;
Майонез – 120 гр.;
Суміш спецій для курки;
Курка – вага близько 2 кг;
Сіль;
Перець мелений.
Приготування:
Тушку промити. Взяти паперовий рушник, промокнути. Кость розділити на дві частини. Розвести в різні боки. Сіль змішати зі спеціями. Натерти тушку.
В піалі перемішати майонез зі сметаною.
В половині соусу і замаринувати тушку. Відставити на півгодини.
Зняти шкірку з картоплі. Нарізати кільцями.
Цибулину почистити. Нарізати.
Використовувати миску глибокого розміру. Присипати спеціями. Підсолити. Залити соусом, що залишився. Розмішати.
Взяти рукав для запікання.
Тушку спиною вниз помістити в рукав. Розвести грудку по сторонах. Помістити в розворот овочі. Закрити рукав зажимом. Помістити на деко, таким чином, щоб м’ясо виявилося над картоплею, і просочувала овочі соком під час приготування.
Помістити в нагріту духовку. Температура 200 гр. Готове блюдо буде через півтори години.
Запіканка з курки та картоплі
Ситне, не дуже калорійне, швидке в приготуванні блюдо – це запіканка з курки з картоплею.
Інгредієнти:
Сир – 150 гр.;
Олія для змащування дека;
Сіль;
Картопля – 8 шт.;
Перець мелений;
Цибулина – 1 шт.;
Томат – 1 шт.;
Майонез;
Філе курки – 450 гр.
Приготування:
Зняти шкірку з картоплі. Нарізати кружечками.
Покласти на сковорідку, змащену олією.
Лушпиння прибрати з цибулини. Нашаткувати. Накрити їм картоплю.
Помістити в духову шафу. Через 40 хвилин страва готова.
Посипати зеленню, подати.
З додаванням грибів
Приготувати курку з картоплею можна з додаванням грибів. Цей інгредієнт додасть страві особливий смак і аромат.
Інгредієнти:
Сіль;
Картопля – 10 шт.;
Сир – 150 гр.;
Грудка куряча – 2 шт.;
Прянощі;
Сало – 100 гр.;
Сметана – 50 мл;
Печериці – 300 гр.;
Цибуля – 1 шт.
Приготування:
Для приготування їжі використовуйте тільки свіже сало. Нарізати його на шматочки малого розміру.
Шкірку зняти з картоплі. Промити. Нашаткувати.
Взяти деко. Викласти сальце.
Зверху помістити картоплю.
Видалити плівку з грибів. Промити. Нарізати слайсами тонкого розміру.
Сковорідку змастити маслом. Помістити гриби. Підсмажити. Остудити. Перекласти на деко.
Курки промити. Висушити. Нарізати.
Кожен шматок відбити. Посипати приправами і сіллю. Перемішати. Розмістити зверху на печериці.
Розігріти духовку на 200 градусів. Поставити на годину.
Сир натерти. Посипати блюдо. Витримати в духовій шафі п’ять хвилин.
З кабачками і картоплею
Прості, корисні, недорогі продукти допомагають приготувати апетитну страву. Це страва прикрасить повсякденний стіл і буде шикарно виглядати на святковому столі.
Інгредієнти:
Картопля – 400 гр.;
Базилік сушений – 1 ч. ложка;
Томати – 100 гр.;
Лавровий лист – 3 шт.;
Кабачок – 400 гр.;
Цибуля – 70 гр.;
Сіль;
Морква – 100 гр.;
Курка – 700 гр. гомілки;
Вода;
Перець чорний;
Петрушка – 30 гр.;
Зелена цибуля – 30 гр.;
Олія соняшникова – 6 ч. ложок.
Приготування:
Промити м’ясо. Просушити паперовим рушником.
Зняти шкірку з картоплин. Подрібнити до освіти кубиків розмірів в два сантиметри.
Залити водою.
Цибулини очистити. Нашаткувати четвертинками.
З морквини видалити верхній шар. Взяти тертку. Натерти.
Кабачок промити. Нарізати скибочками в три сантиметри.
Томати промити. Нарізати.
Зелень порубати.
Взяти пательню. Налити олію. Помістити курку. Посипати базиліком, сіллю. Смажити до рум’яної скоринки.
Засипати морквою і цибулею.
Через п’ять хвилин перекласти на деко.
Залити водою, щоб продукти були на половину покриті рідиною.
Помістити в духову шафу, який розігрітий до 200 гр..
Через чверть години засипати картоплею. Підсолити. Закинути лаврушку. Залити водою до рівня овоча.
Через чверть години скинути кабачки і помідори на деко.
Через 20 хвилин посипати спеціями, зеленню. Розмішати. Перед подачею потомити п’ять хвилин.