Курка з картоплею в рукаві зазвичай готується в духовці, але, виявляється, зробити це блюдо можна і в мультиварці. Якщо ви ще не знаєте як, то швидше ознайомтеся із запропонованими рецептами.
Курка з картоплею в рукаві, запечена в духовці
Курка з картоплею в духовці — ситне, смачне блюдо, яке швидко готується і підійде навіть для святкового столу.
Необхідні продукти:
- цибулина;
- близько 500 грам курки;
- різні приправи за своїм бажанням;
- п’ять картоплин;
- одна морквина;
- по дві ложки майонезу і кетчупу.
Процес приготування:
- Вибрані шматки курки промийте, добре присипте будь-якими спеціями за смаком, трохи обмажте майонезом і кетчупом і приберіть на деякий час в холодильник.
- Картопля поріжте на невеликі квадратики, моркву — на тонкі кухлі, а цибулю наріжте кільцями. Все це перемішайте, так само приправте спеціями, майонезом і кетчупом.
- Викладіть підготовлені овочі в рукав, зверху на них покладіть шматки курки і приберіть на 35 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку. Після цього можна зробити розріз у рукаві і прибрати блюдо знову в духовку на 15 хвилин, щоб утворилася скоринка.
В мультиварці
Приготувати курку не менш смачну, можна і в мультиварці.
Вона виходить не смажена, але і не тушкована, зі своїм, особливим смаком.
Необхідні продукти:
- 500 грам будь-яких курячих частин;
- спеції на свій смак;
- п’ять картоплин.
Процес приготування:
- Вибрані частини курки можна подрібнити або ж залишити як є. Добре обробити спеціями.
- Картоплю почистити, нарізати на половинки або четвертинки, якщо бульби дуже великі, з’єднати з куркою і перемішати. Додати ще трохи приправ і все помістити в рукав для запікання.
- Викласти його в чашу мультиварки, встановити прилад в режим «Випічка» на 60 хвилин. Але приблизно за 20 хвилин до закінчення часу потрібно відкрити кришку і обережно перевернути пакет на інший бік. Після закінчення роботи страву можна подавати.
В мікрохвильовці
Напевно, мало хто знає, що це блюдо можна приготувати таким способом. Але курка, запечена в рукаві в мікрохвильовці, виходить м’якою, соковитою і навіть більш смачною, ніж в духовці.
Необхідні продукти:
- приправи і зелень за смаком;
- дві ложки майонезу;
- близько 600 грам курки;
- чотири картоплини.
Процес приготування:
- З’єднуємо майонез з вибраними приправами і цією сумішшю добре обмазуємо курячі частини. Прибираємо їх в холодильник приблизно на дві години.
- Нарізаємо на кубики картоплю, присипаємо сіллю, а якщо хочете більш гостре блюдо, то додаємо і перцю.
- Поміщаємо всі продукти в рукав, закріплюємо його і відправляємо в мікрохвильову піч на 30 хвилин, включивши її на повну потужність.
Покроковий рецепт з додаванням грибів
Зробити улюблену страву ще більш цікавим і насиченим можна за рахунок грибів.
Необхідні продукти:
- п’ять картоплин;
- 300 грам грибів;
- 600 грам курки;
- спеції будь-які, по своєму смаку;
- 200 грам сметани.
Процес приготування:
- Сметану з’єднуємо зі спеціями, можна ще додати трохи часнику. Цією сумішшю добре натираємо курку і заздалегідь нарізаний на шматочки картоплю.
- Якщо хочете більш насичений смак, то перед тим, як натирати продукти сметанним соусом, посипте їх сіллю і перцем.
- Гриби ріжемо на невеликі шматочки і змішати з картоплею так, щоб вони теж опинилися в заливці.
- Дайте курці постояти 20 хвилин, після чого приберіть все в рукав для запікання. Зробіть в ньому дірочки, якщо їх немає, і доведіть блюдо до готовності на 180 градусах протягом 30 хвилин.
Варіант запікання в сметанному соусі
Сметана завжди робить страву більш м’яким, і надає йому особливий смак і аромат.
Необхідні продукти:
- баночка сметани;
- два зубчики часнику;
- шість картоплин;
- приблизно 500 грам курки;
- приправи за своїм бажанням.
Процес приготування:
- Курку промиваємо, за бажанням, її можна нарізати на більш дрібні частини. Картоплю перетворюємо в кубики.
- Сметану хорошою жирності з’єднуємо з сіллю, меленим чорним перцем і тиском часником. Перемішуємо і цим соусом ретельно промазуємо курку. Даємо їй постояти хоча б 30 хвилин для просочення.
- Змішуємо картоплю з куркою, кладемо все в рукав і прибираємо в духовку на 30 хвилин, встановивши нагрівання на 180 градусів.
Курка з картоплею і овочами
Для приготування взимку буде достатньо покласти цибулю, моркву і помідори, а якщо робите блюдо влітку, то можна додати кабачки, баклажани, селера та інші овочі по своєму смаку.
Необхідні продукти:
- один помідор;
- невелика куряча тушка;
- п’ять картоплин;
- моркву і цибулю;
- приправи за своїм смаком;
- 20 мілілітрів оливкової олії;
- два зубчики часнику.
Процес приготування:
- М’ясо промиваємо, злегка змащуємо маслом, зверху натираємо сіллю та іншими приправами за своїм бажанням. Можна залишити заготовку на кілька годин у холоді для просочення.
- У мисці змішуємо нарізану картоплю з іншими подрібненими будь-яким способом овочами, заправляємо спеціями і додаємо роздавлений часник.
- В рукав поміщаємо спочатку суміш з овочів, а на неї кладемо курку і прибираємо всі в гарячу духовку приблизно на 60 хвилин. Точний час залежить від розміру птаха. Нагрівання встановіть на 200 градусів.
Як приготувати страву з пряними нотками?
Цей варіант приготування, безумовно, сподобається тим, хто любить різні трави і прянощі. Зверніть увагу, що вони грають ще краще, якщо поєднувати їх з оливковою олією.
Необхідні продукти:
- близько 800 грам курки;
- два зубчики часнику;
- розмарин, чебрець та інші сухі трави на свій смак;
- лимон;
- п’ять картоплин;
- 50 мл рослинного масла.
Процес приготування:
- Якщо у вас цілісна тушка, то її треба промити, зверху промазати маслом, а потім ретельно натерти усіма сухими травами. Всередину кладуть шматочки лимона і часнику.
- Якщо ж у вас частини курки, зверху натираємо так само, тільки ще збризкуємо їх лимоном, а тисків часник додамо до картоплі.
- Його ріжемо на шматочки, приправляємо спеціями, прибираємо в рукав для запікання, зверху кладемо курку і готуємо на 200 градусах близько 30 хвилин. За 10 хвилин до готовності можна злегка розрізати пакет і дати курки трохи підрум’янитися.
Фарширована курка
Мало того, що страва виходить апетитним і красивим, так ще і дуже смачним. Це відмінний варіант для сімейної вечері або святкового столу.
Необхідні продукти:
- приправи за своїм смаком;
- ціла курка;
- шість картоплин;
- цибулина;
- 100 грам сметани.
Процес приготування:
- Сметану збиваємо з сіллю, перцем та іншими спеціями. Можна ще додати часнику або аджику. Цією масою натираємо курку зверху і всередині, даємо їй настоятися хоча б 40 хвилин — тоді вона буде ще смачніше.
- Подрібнюємо на кубики картоплю, а цибулю півкільцями. Солимо овочі. Можна приправити і чимось іншим.
- Овочами ретельно і щільно набиваємо курячу тушку, а скріплюємо краю за допомогою зубочисток або ж кулінарної нитки.
- Рукав разом з підготовленою куркою ставимо в розігріту до 200 градусів духовку і тримаємо там приблизно півтори години. А за деякий час до закінчення процесу пакет можна розрізати і підрум’янити м’ясо.