Курка з овочами на сковороді – 7 рецептів приготування

Курка з овочами на сковороді – проста й ситна страва, багате вітамінами і мікроелементами. В залежності від вхідних в склад інгредієнтів, його можна використовувати як в звичайному, так і в дитячому, дієтичному харчуванні.

Для приготування підійде як цілісна тушка птиці, рублена на частини, так і філе. Вибір овочів не обмежений: це можуть бути сезонні коренеплоди, заморожені суміші, смачним буде поєднання м’яса та грибів.

Простий рецепт курки з овочами на сковороді

За класичним рецептом тушковану курку з овочами приготувати простіше за все, буде потрібно мінімум зусиль і доступні продукти. Важливо використовувати правильну посуд для готування: у сковороди кращі високі бортики і товсті стінки. Тоді нагрівання відбувається рівномірно і компоненти не підгорають.

Для курки з овочами, тушкованої в сковороді, знадобиться:

  • картопля – 270 г;
  • цибуля червоний – 90 г;
  • часник – 40 г;
  • морква – 75 г;
  • сіль і чорний перець;
  • будь бульйон або вода – 240 мл;
  • курятина – 400 г;
  • лавровий лист – 2 шт;
  • перець горошком – 5 шт.

Готують страву наступним чином:

  • Коренеплоди нарізати, часник натерти на дрібній тертці.
  • М’ясо ретельно промити від забруднень, відокремити шкіру і кістки, порізати на порційні шматочки
  • Розігріти трохи рослинної олії в сотейнику, обсмажити курятину на середньому вогні протягом декількох хвилин.
  • Зверху викласти нарізані овочі, тертий часник, посолити і поперчити.
  • Суміш залити бульйоном, додати спеції, накрити сотейник кришкою. По можливості слід використовувати саме бульйон. Він додасть готовому страві насичений смак і аромат.
  • Тушкувати на малому вогні не більше години.

Готову страву подавати до столу гарячим. Його можна використовувати в якості повноцінного страви, яка не вимагає гарнір.

З замороженими овочами

Куряче м’ясо можна приготувати не тільки зі свіжими, але і з замороженими овочами.

Краще всього купувати готові суміші, розфасовані в пакети, так як в них оптимально витриманий баланс між різними сортами овочів. Завдяки цьому можна отримати оригінальне і апетитне блюдо.

Для курки з овочевою сумішшю знадобиться:

  • курка – 400 г;
  • м’ясний або овочевий бульйон – 160 мл;
  • дрібно нарізані кріп і петрушка – 50 г;
  • сіль і перець;
  • суміш заморожених овочів – 400 г;
  • подрібнений часник – 24 м;
  • трохи спецій для курки.
Дивіться також:  Картопляні оладки – 9 рецептів приготування

Приготувати зазначене блюдо дуже просто:

  • Курку нарізати на порційні шматки, промити, за бажанням видалити шкіру і кістки, додати спеції. Залишити в холодильнику для маринування на деякий час.
  • Розігріти рослинну олію в посуді для смаження, викласти курку, додати дрібно натертий часник і обсмажити до утворення золотистої скоринки.
  • До отриманого м’яса викласти овочеву суміш і бульйон. Зменшити вогонь і тушкувати страву до тих пір, поки рідина не випарується.

Готову страву сервірувати гарячим, попередньо прикрасивши зеленню.

Як смачно загасити птицю

Для приготування тушкованої курки можна використовувати філе не тільки з грудки, але і з гомілок, воно буде набагато м’якше і ніжніше. Готову страву виходить з підливою і відмінно поєднується з будь-яким гарніром.

Знадобляться наступні інгредієнти:

  • курка – 250 г;
  • морква – 80 г;
  • цибуля червоний – 70 г;
  • солодка паприка – 90 г;
  • помідори – 100 г;
  • сметана – 50 г;
  • часниковий порошок – 24 м;
  • вода – 325 мл;
  • сіль і перець.

Приготувати смачне і ситне блюдо не складе праці:

  • Цибулю нашаткувати, паприку і помідор нарізати кубиками, моркву натерти на тертці.
  • Філе промити і нарізати на невеликі шматочки.
  • У сотейнику розігріти олію для смаження, відправити туди курку, цибулю і моркву, трохи протушкувати.
  • До отриманої суміші покласти паприку і помідор. Важливо безперервно помішувати м’ясо і овочі, щоб вони не пригоріли.
  • Після цього страву потрібно посолити, поперчити і покласти в нього сметану, ретельно перемішати.
  • Потім у сотейник, додають гарячу воду. Вона повинна повністю покрити курку та овочі. Таким чином блюдо тушкують близько півгодини, поки рідина не википить і м’ясо не стане м’яким.
  • В кінці готування в практично готову страву додають часник, ретельно перемішують, вимикають вогонь, накривають кришкою і дають постояти 10-15 хвилин.

Готову страву подають до столу в гарячому вигляді разом з гарніром. За бажанням його можна прикрасити зеленню.

Курка «Теріякі» з овочами на сковороді

Курка Теріякі – смачне і ситне блюдо в азіатському стилі, дуже просте у приготуванні. Подається з гарніром. Краще всього, якщо це буде відварна яєчна або пшенична локшина типу удон.

Дивіться також:  Курячі відбивні з сиром – 7 рецептів приготування в духовці на сковороді

Знадобляться такі компоненти як:

  • курятина – 250 г;
  • тонко шаткована морква – 90 г;
  • тонко різаний кабачок – 90 г;
  • резану півкільцями паприка – 90 г;
  • соус Теріякі» – 210 мл;
  • кунжут для прикраси – 50 р.

Приготувати курку в азіатському стилі не складе праці:

  • Спочатку потрібно підготувати м’ясо. Його миють, розрізують на невеликі смужки.
  • У сотейнику розігріти трохи олії, викласти овочі, додати трохи соусу і протушкувати кілька хвилин.
  • Після цього додати до овочевої суміші курку і решті соус. Коли рідина закипить, вогонь зменшують і готують суміш до тих пір, поки соус не випарується більше, ніж наполовину.

Готову страву прикрасити цедрою лайма і подавати разом зі свежесваренной локшиною.

Готуємо з грибами

Тушкована курка з грибами у вершковому соусі стане смачним і ситним доповненням до рису, макаронів або картопляного пюре. Для приготування цієї страви краще використовувати печериці, так як вони володіють власним неповторним смаком і добре поєднуються з вершками.

Слід запастися наступними інгредієнтами:

  • філе стегенець – 270 г;
  • печериці свіжі – 320 г;
  • цибуля біла – 80 г;
  • вершки нежирні – 220 мл;
  • борошно – 20 г;
  • сіль і перець.

Готують страву так:

  • Гриби і цибулю шаткуємо півкільцями.
  • У сотейнику розігрівають трохи олії, закладають цибулю і тушкують, поки він не стане м’яким.
  • Після цього додають печериці. Гриби обсмажують до золотистого кольору. Важливо, щоб вся рідина, що виділяється в процесі готування, випарувалася.
  • Курятину миють, нарізають на невеликі однакові шматки.
  • Потім до суміші додають курку, смажать не більше 7 хвилин. На даному етапі в страву потрібно додати перець і сіль.
  • У суміш додають борошно і вершки, ретельно перемішують. Як тільки рідина закипить, вогонь зменшують, закривають посудину кришкою і тушкують блюдо приблизно 10 хвилин.

Коли курка з грибами готова, вимикають вогонь і дають страві настоятися. Подають до столу в гарячому вигляді.

Ситне блюдо з рисом

Дана страва не вимагає приготування гарніру. Рис відмінно поєднується з курятиною, а додаткове використання приправ зробить їжу ще смачніше.

Дивіться також:  Як варити манну кашу на воді – смачні рецепти

Для приготування смаженої курки з рисом знадобиться:

  • філе білого м’яса грудки – 350 г;
  • цибуля біла – 70 г;
  • часник – 45 г;
  • морква – 90 г;
  • пропарений рис – 180 г;
  • порошок паприки – 12 м;
  • сіль і перець.

Готується курка з рисом так:

  • М’ясо промивають і нарізають на невеликі порційні шматки.
  • Цибулю ріжуть кубиками, моркву – соломкою, часник проганяють через прес.
  • У глибокій товстостінній посуді розігрівають рослинне масло і обсмажують на ньому курку разом з цибулею та морквою до золотистого кольору.
  • Після цього треба додати всі спеції і часник, ретельно перемішати.
  • Поверх суміші овочів і курки викласти промитий рис і залити водою так, щоб вона покривала його на пару сантиметрів.
  • Зменшити вогонь, накрити сотейник кришкою і тушкувати суміш, поки не буде готовий рис.

Після цього потрібно вимкнути вогонь, страва ретельно перемішати і залишити під кришкою для настоювання протягом півгодини.

Куряче філе

Філе курки можна приготувати разом з овочами і томатно-вершковим соусом. Завдяки цьому м’ясо вийде особливо соковитим, буде відмінно поєднуватися з будь-яким гарніром.

Інгредієнти для страви:

  • філе з стегенець – 250 г;
  • моркву соломкою – 70 г;
  • цибулина кубиками – 70 г;
  • подрібнений часник – 30 р;
  • дрібно різаний солодкий помідор – 70 г;
  • мускатний горіх, куркума і порошок солодкої паприки – по 1 ч. л.;
  • вершки 10% – 240 мл

Готують страву так:

  • Філе ретельно промити, розділити на порційні шматки.
  • У розігрітий сотейник викласти м’ясо, гасити не більше 7 хвилин, після чого додати до нього овочі, сіль і спеції. Ретельно розмішати і готувати ще 10 хвилин.
  • Отриману суміш залити вершками, зменшити вогонь, накрити кришкою і томити близько 25 хвилин. Після кришку зняти і дати суміші трохи загуснути.

Готову страву прикрасити зеленню і подавати до столу.

Приготування курки з будь-якими видами овочів не складе праці. Головне – суворо дотримуватися рецептури і технології приготування для отримання не тільки смачної, але і корисної страви.

Прокрутка до верху