Курка з овочами на сковороді – 7 рецептів приготування

Як смачно загасити птицю

Для приготування тушкованої курки можна використовувати філе не тільки з грудки, але і з гомілок, воно буде набагато м’якше і ніжніше. Готову страву виходить з підливою і відмінно поєднується з будь-яким гарніром.

Знадобляться наступні інгредієнти:

  • курка – 250 г;
  • морква – 80 г;
  • цибуля червоний – 70 г;
  • солодка паприка – 90 г;
  • помідори – 100 г;
  • сметана – 50 г;
  • часниковий порошок – 24 м;
  • вода – 325 мл;
  • сіль і перець.

Приготувати смачне і ситне блюдо не складе праці:

  • Цибулю нашаткувати, паприку і помідор нарізати кубиками, моркву натерти на тертці.
  • Філе промити і нарізати на невеликі шматочки.
  • У сотейнику розігріти олію для смаження, відправити туди курку, цибулю і моркву, трохи протушкувати.
  • До отриманої суміші покласти паприку і помідор. Важливо безперервно помішувати м’ясо і овочі, щоб вони не пригоріли.
  • Після цього страву потрібно посолити, поперчити і покласти в нього сметану, ретельно перемішати.
  • Потім у сотейник, додають гарячу воду. Вона повинна повністю покрити курку та овочі. Таким чином блюдо тушкують близько півгодини, поки рідина не википить і м’ясо не стане м’яким.
  • В кінці готування в практично готову страву додають часник, ретельно перемішують, вимикають вогонь, накривають кришкою і дають постояти 10-15 хвилин.

Готову страву подають до столу в гарячому вигляді разом з гарніром. За бажанням його можна прикрасити зеленню.

Дивіться також:  Печінка свиняча – 6 рецептів на сковороді і в мультиварці, секрети приготування м’якої і смачної свинячої печінки
Прокрутка до верху