Як смачно загасити птицю
Для приготування тушкованої курки можна використовувати філе не тільки з грудки, але і з гомілок, воно буде набагато м’якше і ніжніше. Готову страву виходить з підливою і відмінно поєднується з будь-яким гарніром.
Знадобляться наступні інгредієнти:
- курка – 250 г;
- морква – 80 г;
- цибуля червоний – 70 г;
- солодка паприка – 90 г;
- помідори – 100 г;
- сметана – 50 г;
- часниковий порошок – 24 м;
- вода – 325 мл;
- сіль і перець.
Приготувати смачне і ситне блюдо не складе праці:
- Цибулю нашаткувати, паприку і помідор нарізати кубиками, моркву натерти на тертці.
- Філе промити і нарізати на невеликі шматочки.
- У сотейнику розігріти олію для смаження, відправити туди курку, цибулю і моркву, трохи протушкувати.
- До отриманої суміші покласти паприку і помідор. Важливо безперервно помішувати м’ясо і овочі, щоб вони не пригоріли.
- Після цього страву потрібно посолити, поперчити і покласти в нього сметану, ретельно перемішати.
- Потім у сотейник, додають гарячу воду. Вона повинна повністю покрити курку та овочі. Таким чином блюдо тушкують близько півгодини, поки рідина не википить і м’ясо не стане м’яким.
- В кінці готування в практично готову страву додають часник, ретельно перемішують, вимикають вогонь, накривають кришкою і дають постояти 10-15 хвилин.
Готову страву подають до столу в гарячому вигляді разом з гарніром. За бажанням його можна прикрасити зеленню.