Готуємо з грибами
Тушкована курка з грибами у вершковому соусі стане смачним і ситним доповненням до рису, макаронів або картопляного пюре. Для приготування цієї страви краще використовувати печериці, так як вони володіють власним неповторним смаком і добре поєднуються з вершками.
Слід запастися наступними інгредієнтами:
- філе стегенець – 270 г;
- печериці свіжі – 320 г;
- цибуля біла – 80 г;
- вершки нежирні – 220 мл;
- борошно – 20 г;
- сіль і перець.
Готують страву так:
- Гриби і цибулю шаткуємо півкільцями.
- У сотейнику розігрівають трохи олії, закладають цибулю і тушкують, поки він не стане м’яким.
- Після цього додають печериці. Гриби обсмажують до золотистого кольору. Важливо, щоб вся рідина, що виділяється в процесі готування, випарувалася.
- Курятину миють, нарізають на невеликі однакові шматки.
- Потім до суміші додають курку, смажать не більше 7 хвилин. На даному етапі в страву потрібно додати перець і сіль.
- У суміш додають борошно і вершки, ретельно перемішують. Як тільки рідина закипить, вогонь зменшують, закривають посудину кришкою і тушкують блюдо приблизно 10 хвилин.
Коли курка з грибами готова, вимикають вогонь і дають страві настоятися. Подають до столу в гарячому вигляді.