Курка з овочами на сковороді – 7 рецептів приготування

Готуємо з грибами

Тушкована курка з грибами у вершковому соусі стане смачним і ситним доповненням до рису, макаронів або картопляного пюре. Для приготування цієї страви краще використовувати печериці, так як вони володіють власним неповторним смаком і добре поєднуються з вершками.

Слід запастися наступними інгредієнтами:

  • філе стегенець – 270 г;
  • печериці свіжі – 320 г;
  • цибуля біла – 80 г;
  • вершки нежирні – 220 мл;
  • борошно – 20 г;
  • сіль і перець.

Готують страву так:

  • Гриби і цибулю шаткуємо півкільцями.
  • У сотейнику розігрівають трохи олії, закладають цибулю і тушкують, поки він не стане м’яким.
  • Після цього додають печериці. Гриби обсмажують до золотистого кольору. Важливо, щоб вся рідина, що виділяється в процесі готування, випарувалася.
  • Курятину миють, нарізають на невеликі однакові шматки.
  • Потім до суміші додають курку, смажать не більше 7 хвилин. На даному етапі в страву потрібно додати перець і сіль.
  • У суміш додають борошно і вершки, ретельно перемішують. Як тільки рідина закипить, вогонь зменшують, закривають посудину кришкою і тушкують блюдо приблизно 10 хвилин.

Коли курка з грибами готова, вимикають вогонь і дають страві настоятися. Подають до столу в гарячому вигляді.

Дивіться також:  Свинячі реберця в мультиварці – 6 рецептів
Прокрутка до верху