Куряче філе
Філе курки можна приготувати разом з овочами і томатно-вершковим соусом. Завдяки цьому м’ясо вийде особливо соковитим, буде відмінно поєднуватися з будь-яким гарніром.
Інгредієнти для страви:
- філе з стегенець – 250 г;
- моркву соломкою – 70 г;
- цибулина кубиками – 70 г;
- подрібнений часник – 30 р;
- дрібно різаний солодкий помідор – 70 г;
- мускатний горіх, куркума і порошок солодкої паприки – по 1 ч. л.;
- вершки 10% – 240 мл
Готують страву так:
- Філе ретельно промити, розділити на порційні шматки.
- У розігрітий сотейник викласти м’ясо, гасити не більше 7 хвилин, після чого додати до нього овочі, сіль і спеції. Ретельно розмішати і готувати ще 10 хвилин.
- Отриману суміш залити вершками, зменшити вогонь, накрити кришкою і томити близько 25 хвилин. Після кришку зняти і дати суміші трохи загуснути.
Готову страву прикрасити зеленню і подавати до столу.
Приготування курки з будь-якими видами овочів не складе праці. Головне – суворо дотримуватися рецептури і технології приготування для отримання не тільки смачної, але і корисної страви.