Курка з рисом в духовці – злегка незвичне поєднання, адже найчастіше використовуються інші компоненти, наприклад, картопля. Але в результаті виходить дуже ситне і смачне блюдо.
Курка з рисом в духовці – покроковий рецепт
Це найпростіший варіант приготування.
Необхідні продукти:
Трохи рослинного масла і спеції за смаком;
Тушка курки або окремі частини;
Два склянки рису;
Цибулю і моркву по одній штуці.
Процес приготування:
Почніть з підготовки овочів. Для цього наріжте їх на дрібні шматочки і викладіть на дно форми для запікання.
Необхідну кількість рису всипте на овочі і все залийте водою. Сюди ж додайте потрібні спеції і рослинне масло.
Якщо ви використовуєте цілу курку, то її краще розібрати на частини. Потім підготовлене м’ясо натирається приправами і кладеться поверх інших продуктів.
Поставте блюдо в духовку приблизно на 60 хвилин при температурі 180 градусів.
Під сирною скоринкою
Чудове блюдо, яке не тільки красиво виглядає, воно ароматне, ще дуже смачне.
Необхідні продукти:
Кілька зубчиків часнику;
Близько 300 грам сиру;
Трохи сметани або майонезу;
Приблизно кілограм будь-курки;
400 грам рису;
Різні спеції за власним смаком.
Процес приготування:
Крупу потрібно довести до напівготовності, для цього слід відварити її близько 15 хвилин.
В окремому посуді трохи проваріть курку, залишивши бульйон.
Підготовлене м’ясо звільнити від кісток, жил. Потім подрібнити і змішати з невеликою кількістю тертого сиру, сметаною, часником і приправами.
В обрану форму для готування, бажано щоб вона була досить глибокою, налити трохи бульйону, що залишився від курки, потім частина рису. Щоб покрити все дно, а зверху помістити курку.
Поверх м’яса знову викласти залишився рис, залити форму бульйоном і зверху накрити шаром тертого сиру.
Готувати в нагрітій до 200 градусів духовці не менше 20 хвилин.
Курка, фарширована рисом – відмінний варіант ситного святкової страви.
Необхідні інгредієнти:
Цибулю і моркву – по одній штуці;
Ціла тушка курки;
Кілька ложок сметани;
Склянку рису;
Часник, сіль та інші спеції на свій розсуд;
Трохи рослинного масла.
Процес приготування:
Підготуйте м’ясо добре промийте його, дайте обсохнути і натріть обраними спеціями.
Окремо змішайте сметану разом з натертим часником і цією сумішшю також обробіть курку. Дати їй постояти близько 20 хвилин.
Овочі подрібнити, краще натерти і трохи обсмажити. А рис зварити до стану напівготовності, потім змішати разом з підсмаженими овочами. Не забудьте посолити.
Отриманою масою з рису з овочами наповнити курку, а її кінець, щоб суміш не виповзав потрібно закріпити за допомогою шпажки або декількох зубочисток.
Страву готувати в духовці не менше півтора годин з температурою 180 градусів.
Рис з овочами і куркою в духовці
Приготувати рис з овочами і куркою досить просто, причому овочі можна використовувати практично будь-які.
Необхідні продукти:
Трохи масла рослинного;
Курка цілком або частинами;
Кілька помідор;
Моркву, цибулю і часник;
Зелень і спеції за смаком;
Два склянки рису.
Процес приготування:
Для початку підготуйте курку. Якщо ви купили її цілком, то необхідно розділити її на частини. Якщо у вас філе або ніжки, то приступите до її обжарке на сковороді.
Окремо наріжте часник і також злегка обсмажте, потім викладіть на дно форми для готування.
Поверх часнику покладіть курку, а зверху попередньо нарізані і обсмажені помідори з морквою. Зверніть увагу, що всі овочі нарізаються, а не труться.
Курка з овочами засипається рисом, порізаною зеленню, все посипається обраними спеціями і заливається водою.
Готується блюдо трохи більше 60 хвилин при 200 градусах.
Для приготування відмінно підійдуть печериці або будь-які інші гриби.
Необхідні продукти:
Склянку рису;
Приблизно 200 грам грибів;
Одне яйце;
Моркву і цибулю по одній штуці;
Ціла тушка курки;
Спеції за смаком.
Процес приготування:
М’ясо добре промийте, потім ретельно обваляйте в спеціях, які обрали і залиште трохи постояти, приблизно на тридцять хвилин.
Рис трохи відваріть, так щоб він був майже готовий. А овочі наріжте і злегка обсмажте, до них же додайте одне яйце.
Змішайте отриману овочеву суміш з рисом, додайте приправи і начиніть цією масою нутрощі курки.
Готуйте в духовій шафі годину або трохи більше до золотистого кольору.
Рецепт приготування зі сметаною
Це досить калорійне блюдо, але шалено ніжне, смачне, соковите. Підійде як для ситного обіду, так і святкового столу.
Необхідні продукти для приготування:
Велика упаковка не дуже жирної сметани – близько 500 грам;
Склянку рису;
Сіль, часник і перець – все на свій смак;
Ціла курка або шматки.
Процес приготування страви:
Почніть з підготовки м’яса. Краще готувати з цільної курки, тоді у вас будуть різні її частини. Курку необхідно розділити на невеликі шматки і промити.
Потім м’ясо обтирається часником, різними спеціями, бажано додати чорного меленого перцю. Зверху все заливається сметаною і в глибокій ємності забирається в холодильник не менше ніж на 60 хвилин. За цей час м’ясо стане м’яким і ароматним. Через відведений час курку необхідно запекти в духовці до повної готовності при температурі 180 градусів.
Поки основний компонент готується, час зайнятися рисом. Його потрібно злегка відварити, хвилин 10 після того, як вода закипіла. Потім, коли м’ясо буде готове, його спочатку потрібно прибрати з форми, а її заповнити відвареним рисом. Поверх крупи знову покласти курку і запікати страву ще хвилин 15, тому, щоб з’явилася апетитна скориночка. Зверніть увагу, для того щоб зберегти смак страви, потрібно не порушувати шари при подачі: спочатку рис потім курка.