Курка з яблуками в духовці – 6 рецептів смачного запікання

Курка з яблуками в духовці – просте блюдо, але, незважаючи на легкість приготування, виглядає дуже святково. Скористайтеся підбіркою кращих рецептів та оригінальне, дуже смачна страва прикрасить ваш стіл.

Курка з яблуками в духовці цілком

Курочка має вишуканий аромат, виглядає ефектно. Блюдо виходить калорійним і поживним.

Для приготування вибирайте яблука кисло-солодкі, міцні, не розсипчасті. Вони дадуть незабутній аромат і забезпечать багатющу палітру смаків.

Інгредієнти:

  • перець;
  • курча – тушка;
  • чебрець – пол ч. ложечки;
  • яблуко – 3 великих;
  • розмарин – пол ч. ложечки;
  • цедра лимона – 2 ст. ложки;
  • чорнослив – 75 г;
  • мед – 2 ст. ложки;
  • часник – 2 зубки;
  • сіль;
  • віскі – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Яблука нарізати. Для приготування необхідно використовувати часточки.
  • Чорнослив порізати.
  • Часник дрібно нашаткувати.
  • Перемішати продукти.
  • Курчати промити.
  • Натерти сіллю. Не забути посолити внутрішню частину.
  • Помістити в тушку начинку.
  • Мед перемішати з чебрецем і розмарином.
  • Додати цедру. Поперчити. Налити віскі. Підсолити.
  • Отриманою сумішшю натерти тушку.
  • Помістити курчати на деко.
  • Якщо яблука не помістилися всі, розташувати навколо тушки.
  • Готувати годину.
  • Режим духовки 180 град.

З додаванням картоплі

Цей спосіб приготування дуже зручний. Вам не доведеться окремо робити гарнір. Картопля, просочена соком курочки, виходить ніжною і соковитою.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • курча – тушка, вага до 1,5 кг;
  • сухарі панірувальні – 2 ст. ложки;
  • картопля – 1200 м;
  • олія оливкова – 2 ст. ложки;
  • яблуко – 3 великих;
  • часник – 3 зубки;
  • орегано;
  • майонез – 4 ст. ложки;
  • перець чорний;
  • лимон – 1 шт.

Приготування:

  • Часник натерти.
  • Вичавити з лимона сік.
  • Змішати сік з часником.
  • Влити масло оливкове.
  • Насипати орегано. Перемішати.
  • Промити тушку. Просушити.
  • Гарненько змастити отриманою сумішшю. Залишити маринуватися. Знадобиться три години.
  • Очищені яблучка порізати. Повинні вийде часточки.
  • Посипати тушку перцем і сіллю.
  • Помістити в курочку яблука.
  • Картоплю почистити. Посипати сіллю.
  • Полити майонезом. Перемішати.
  • На деко помістити тушку.
  • Розкласти навколо бульби картоплі і яблука.
  • Духовка повинна бути розігріта до цього часу (200 град.).
  • Запікати півтори години.
Дивіться також:  Курячі ніжки в листковому тісті – 6 смачних рецептів приготування

Рецепт з медом

За цим рецептом можна готувати не тільки цілу тушку, але і стегна або крило. Просте і смачне блюдо, на яке не треба витрачати багато часу.

Інгредієнти:

  • масло – 3 ст. ложки оливкової;
  • сіль;
  • соус соєвий – 2 ст. ложки;
  • часник – 5 зубків;
  • гірчиця – 3 ст. ложки;
  • тушка курчати – 1,5 кг;
  • мед – 2 ст. ложки натурального;
  • яблука – 3 кисло-солодких;
  • слива – 8 шт.

Приготування:

  • Дрібно нашаткувати зубки часничку.
  • Змішати гірчицю з медом. Влити олію.
  • Додати часник.
  • Налити соус соєвий.
  • Підсолити. Перемішати.
  • Промазати курочку маринадом.
  • Залишити на пару годин.
  • Нарізати яблучка часточками.
  • Сливу розрізати навпіл. Кісточки викинути.
  • Помістити яблука і сливи в тушку.
  • Покласти у форму. Використовуйте скляний з кришкою.
  • Готувати півтори години.
  • Режим духової шафи 180 град.

Курка, фарширована яблуками в рукаві

Хороше рішення для ситної вечері в колі родини.

Інгредієнти:

  • коріандр;
  • куряча тушка – 2 кг;
  • перець;
  • яблуко – 7 великих;
  • сіль;
  • майоран;
  • куркума;
  • паприка.

Приготування:

  • Виставити духовий шафа на 220 град.
  • Промити курочку. Промокнути паперовим рушником.
  • Посипати сіллю і прянощами. Натерти.
  • Нарізати яблучка.
  • Яблучка розмістити в тушці якомога щільніше.
  • Помістити в рукав.
  • Зав’язати. Проткнути пакет в декількох місцях зубочисткою.
  • Покласти на деко.
  • Запікати годину.

З чорносливом

Смачне і корисне блюдо. Курка, запечена з яблуками і чорносливом, виходить дуже ніжною з хрусткою скоринкою.

Інгредієнти:

  • хмелі-сунелі;
  • курча – тушка;
  • часник – 4 зубки;
  • сіль;
  • яблуко – 2 шт.;
  • чебрець;
  • чорнослив 120 г;
  • перець червоний;
  • масло вершкове – 120 г;
  • перець чорний;
  • вино червоне сухе – 60 мл;
  • каррі.

Приготування:

  • Очищені зубки часничку натерти. Використовуйте дрібну тертку.
  • Промити тушку. Просушити. На допомогу прийде паперовий рушник.
  • Змішати спеції із часником.
  • Курчати натерти зовні і всередині.
  • Помістити в пакет і прибрати в холод на кілька годин.
  • Яблука почистити.
  • Розрізати.
  • Чорнослив вимити. Використовувати фрукт без кісточок.
  • Змішати половину яблучних часточок і половину чорносливу.
  • Помістити всередину курчати.
  • Викласти курочку в рукав.
  • Залишилися яблучні дольки і чорнослив розкласти навколо.
  • Викласти на тушку масло вершкове.
  • Влити вино.
  • Зав’язати краю.
  • Запікати в духовій шафі.
  • Час півтори години.
  • Температура 200 град.
Дивіться також:  Як варити Геркулесову кашу – 8 рецептів

Рулетики з курки з яблуками

Завжди виграшний варіант – яблука і куряче м’ясо. Якщо хочете на урочистому вечері здивувати гостей гарним, оригінальним, ситний і дуже смачним блюдом, то ідеальний варіант – куряче філе з яблуками. Недорого і просто, а результат – чудовий вигляд і смак. Рулетики, приготовані під сирною скоринкою принесуть насолоду і радість самим вибагливим гурманам.

Інгредієнти:

  • сир – 70 г твердого;
  • філе – 650 г;
  • перець чорний – пол ч. ложечки;
  • масло вершкове або топлене – 3 ст. ложки;
  • цибуля – 1 цибулина;
  • яблуко – 1 велике;
  • сіль.

Приготування:

  • Філе розрізати на 4 частини.
  • Відбити.
  • Підсолити. Посипати перцем. Натерти.
  • Очистити цибулину і яблуко.
  • Дрібно нашаткувати.
  • Викласти на кожну частину м’яса начинку.
  • Щільно скрутити.
  • Взяти зубочистку. Закріпити.
  • Розігріти олію на сковорідці.
  • Викласти рулетики.
  • Смажити до появи золотистого кольору.
  • Сир нарізати. Необхідні тонкі пластинки.
  • Прибрати зубочистки з рулетиків.
  • Викласти на деко.
  • Накрити сиром.
  • Запікати в духовій шафі.
  • Час – чверть години.
  • Температура 170 град.

Більш корисним буде поєднання соняшникової та топленого масла.

Прокрутка до верху