Курка з яблуками в духовці – просте блюдо, але, незважаючи на легкість приготування, виглядає дуже святково. Скористайтеся підбіркою кращих рецептів та оригінальне, дуже смачна страва прикрасить ваш стіл.
Курка з яблуками в духовці цілком
Курочка має вишуканий аромат, виглядає ефектно. Блюдо виходить калорійним і поживним.
Для приготування вибирайте яблука кисло-солодкі, міцні, не розсипчасті. Вони дадуть незабутній аромат і забезпечать багатющу палітру смаків.
Інгредієнти:
- перець;
- курча – тушка;
- чебрець – пол ч. ложечки;
- яблуко – 3 великих;
- розмарин – пол ч. ложечки;
- цедра лимона – 2 ст. ложки;
- чорнослив – 75 г;
- мед – 2 ст. ложки;
- часник – 2 зубки;
- сіль;
- віскі – 2 ст. ложки.
Приготування:
- Яблука нарізати. Для приготування необхідно використовувати часточки.
- Чорнослив порізати.
- Часник дрібно нашаткувати.
- Перемішати продукти.
- Курчати промити.
- Натерти сіллю. Не забути посолити внутрішню частину.
- Помістити в тушку начинку.
- Мед перемішати з чебрецем і розмарином.
- Додати цедру. Поперчити. Налити віскі. Підсолити.
- Отриманою сумішшю натерти тушку.
- Помістити курчати на деко.
- Якщо яблука не помістилися всі, розташувати навколо тушки.
- Готувати годину.
- Режим духовки 180 град.
З додаванням картоплі
Цей спосіб приготування дуже зручний. Вам не доведеться окремо робити гарнір. Картопля, просочена соком курочки, виходить ніжною і соковитою.
Інгредієнти:
- сіль;
- курча – тушка, вага до 1,5 кг;
- сухарі панірувальні – 2 ст. ложки;
- картопля – 1200 м;
- олія оливкова – 2 ст. ложки;
- яблуко – 3 великих;
- часник – 3 зубки;
- орегано;
- майонез – 4 ст. ложки;
- перець чорний;
- лимон – 1 шт.
Приготування:
- Часник натерти.
- Вичавити з лимона сік.
- Змішати сік з часником.
- Влити масло оливкове.
- Насипати орегано. Перемішати.
- Промити тушку. Просушити.
- Гарненько змастити отриманою сумішшю. Залишити маринуватися. Знадобиться три години.
- Очищені яблучка порізати. Повинні вийде часточки.
- Посипати тушку перцем і сіллю.
- Помістити в курочку яблука.
- Картоплю почистити. Посипати сіллю.
- Полити майонезом. Перемішати.
- На деко помістити тушку.
- Розкласти навколо бульби картоплі і яблука.
- Духовка повинна бути розігріта до цього часу (200 град.).
- Запікати півтори години.
Рецепт з медом
За цим рецептом можна готувати не тільки цілу тушку, але і стегна або крило. Просте і смачне блюдо, на яке не треба витрачати багато часу.
Інгредієнти:
- масло – 3 ст. ложки оливкової;
- сіль;
- соус соєвий – 2 ст. ложки;
- часник – 5 зубків;
- гірчиця – 3 ст. ложки;
- тушка курчати – 1,5 кг;
- мед – 2 ст. ложки натурального;
- яблука – 3 кисло-солодких;
- слива – 8 шт.
Приготування:
- Дрібно нашаткувати зубки часничку.
- Змішати гірчицю з медом. Влити олію.
- Додати часник.
- Налити соус соєвий.
- Підсолити. Перемішати.
- Промазати курочку маринадом.
- Залишити на пару годин.
- Нарізати яблучка часточками.
- Сливу розрізати навпіл. Кісточки викинути.
- Помістити яблука і сливи в тушку.
- Покласти у форму. Використовуйте скляний з кришкою.
- Готувати півтори години.
- Режим духової шафи 180 град.
Курка, фарширована яблуками в рукаві
Хороше рішення для ситної вечері в колі родини.
Інгредієнти:
- коріандр;
- куряча тушка – 2 кг;
- перець;
- яблуко – 7 великих;
- сіль;
- майоран;
- куркума;
- паприка.
Приготування:
- Виставити духовий шафа на 220 град.
- Промити курочку. Промокнути паперовим рушником.
- Посипати сіллю і прянощами. Натерти.
- Нарізати яблучка.
- Яблучка розмістити в тушці якомога щільніше.
- Помістити в рукав.
- Зав’язати. Проткнути пакет в декількох місцях зубочисткою.
- Покласти на деко.
- Запікати годину.
З чорносливом
Смачне і корисне блюдо. Курка, запечена з яблуками і чорносливом, виходить дуже ніжною з хрусткою скоринкою.
Інгредієнти:
- хмелі-сунелі;
- курча – тушка;
- часник – 4 зубки;
- сіль;
- яблуко – 2 шт.;
- чебрець;
- чорнослив 120 г;
- перець червоний;
- масло вершкове – 120 г;
- перець чорний;
- вино червоне сухе – 60 мл;
- каррі.
Приготування:
- Очищені зубки часничку натерти. Використовуйте дрібну тертку.
- Промити тушку. Просушити. На допомогу прийде паперовий рушник.
- Змішати спеції із часником.
- Курчати натерти зовні і всередині.
- Помістити в пакет і прибрати в холод на кілька годин.
- Яблука почистити.
- Розрізати.
- Чорнослив вимити. Використовувати фрукт без кісточок.
- Змішати половину яблучних часточок і половину чорносливу.
- Помістити всередину курчати.
- Викласти курочку в рукав.
- Залишилися яблучні дольки і чорнослив розкласти навколо.
- Викласти на тушку масло вершкове.
- Влити вино.
- Зав’язати краю.
- Запікати в духовій шафі.
- Час півтори години.
- Температура 200 град.
Рулетики з курки з яблуками
Завжди виграшний варіант – яблука і куряче м’ясо. Якщо хочете на урочистому вечері здивувати гостей гарним, оригінальним, ситний і дуже смачним блюдом, то ідеальний варіант – куряче філе з яблуками. Недорого і просто, а результат – чудовий вигляд і смак. Рулетики, приготовані під сирною скоринкою принесуть насолоду і радість самим вибагливим гурманам.
Інгредієнти:
- сир – 70 г твердого;
- філе – 650 г;
- перець чорний – пол ч. ложечки;
- масло вершкове або топлене – 3 ст. ложки;
- цибуля – 1 цибулина;
- яблуко – 1 велике;
- сіль.
Приготування:
- Філе розрізати на 4 частини.
- Відбити.
- Підсолити. Посипати перцем. Натерти.
- Очистити цибулину і яблуко.
- Дрібно нашаткувати.
- Викласти на кожну частину м’яса начинку.
- Щільно скрутити.
- Взяти зубочистку. Закріпити.
- Розігріти олію на сковорідці.
- Викласти рулетики.
- Смажити до появи золотистого кольору.
- Сир нарізати. Необхідні тонкі пластинки.
- Прибрати зубочистки з рулетиків.
- Викласти на деко.
- Накрити сиром.
- Запікати в духовій шафі.
- Час – чверть години.
- Температура 170 град.
Більш корисним буде поєднання соняшникової та топленого масла.