З додаванням картоплі
Цей спосіб приготування дуже зручний. Вам не доведеться окремо робити гарнір. Картопля, просочена соком курочки, виходить ніжною і соковитою.
Інгредієнти:
- сіль;
- курча – тушка, вага до 1,5 кг;
- сухарі панірувальні – 2 ст. ложки;
- картопля – 1200 м;
- олія оливкова – 2 ст. ложки;
- яблуко – 3 великих;
- часник – 3 зубки;
- орегано;
- майонез – 4 ст. ложки;
- перець чорний;
- лимон – 1 шт.
Приготування:
- Часник натерти.
- Вичавити з лимона сік.
- Змішати сік з часником.
- Влити масло оливкове.
- Насипати орегано. Перемішати.
- Промити тушку. Просушити.
- Гарненько змастити отриманою сумішшю. Залишити маринуватися. Знадобиться три години.
- Очищені яблучка порізати. Повинні вийде часточки.
- Посипати тушку перцем і сіллю.
- Помістити в курочку яблука.
- Картоплю почистити. Посипати сіллю.
- Полити майонезом. Перемішати.
- На деко помістити тушку.
- Розкласти навколо бульби картоплі і яблука.
- Духовка повинна бути розігріта до цього часу (200 град.).
- Запікати півтори години.