Курка з яблуками в духовці – 6 рецептів смачного запікання

З додаванням картоплі

Цей спосіб приготування дуже зручний. Вам не доведеться окремо робити гарнір. Картопля, просочена соком курочки, виходить ніжною і соковитою.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • курча – тушка, вага до 1,5 кг;
  • сухарі панірувальні – 2 ст. ложки;
  • картопля – 1200 м;
  • олія оливкова – 2 ст. ложки;
  • яблуко – 3 великих;
  • часник – 3 зубки;
  • орегано;
  • майонез – 4 ст. ложки;
  • перець чорний;
  • лимон – 1 шт.

Приготування:

  • Часник натерти.
  • Вичавити з лимона сік.
  • Змішати сік з часником.
  • Влити масло оливкове.
  • Насипати орегано. Перемішати.
  • Промити тушку. Просушити.
  • Гарненько змастити отриманою сумішшю. Залишити маринуватися. Знадобиться три години.
  • Очищені яблучка порізати. Повинні вийде часточки.
  • Посипати тушку перцем і сіллю.
  • Помістити в курочку яблука.
  • Картоплю почистити. Посипати сіллю.
  • Полити майонезом. Перемішати.
  • На деко помістити тушку.
  • Розкласти навколо бульби картоплі і яблука.
  • Духовка повинна бути розігріта до цього часу (200 град.).
  • Запікати півтори години.
Дивіться також:  Смажені макарони – 8 рецептів приготування
Прокрутка до верху