Курка користується великою популярністю в нашій країні. Цей продукт відноситься до бюджетних і дає великі можливості для створення кулінарних шедеврів. Навіть звичайна куряча гомілка в духовці може виходити цікавою та оригінальною за смаковими якостями.
Куряча гомілка з хрусткою скоринкою в духовці
Щоб вийшло чудове блюдо з красивою хрусткою поверхнею, не потрібно витрачати багато часу і продуктів. Головне дотримуватися температурний режим і приготувати правильний маринад.
Інгредієнти:
- гомілка куряча – 1100 м;
- сушена зелень;
- лимон – 1 шт.;
- мед для яблук – 2 ст. ложки;
- часник – 3 зубки;
- вода – 70 мл;
- мед – 3 ст. ложки;
- сіль;
- яблуко – 6 шт.
Приготування:
- Після того як промили курячі частини, помістіть їх на паперовий рушник та підсушіть.
- Віджати сік з лимона. Змішати з медом. Підсолити. Пропустити через прес часник і змішати з лимонним соком. Перемішати. Отриманим маринадом промазати курячі частини і вкрити плівкою. Прибрати в холодильник і залишити на три години.
- Яблука розрізати. Зрізати кісточки. У воду налити мед. Перемішати. Викласти яблучні шматки на деко. Полити медової рідиною. Розкласти гомілку. Присипати сухими травами.
- Відправити в духову піч. Режим 170 градусів. Коли продукт повністю буде готовий, перемкнути режим на 200 градусів і потримати 7 хвилин. Таким чином ви досягнете утворення на поверхні красивою, золотистої скоринки.
Готуємо з картоплею
Відмінний вечеря – курячі гомілки з картоплею. Таке блюдо легко приготувати після трудового дня: мінімум зусиль і максимум смаку.
Інгредієнти:
- гомілка – 950 г;
- майонез – 240 мл;
- сіль;
- чорний перець;
- картопля – 1500 р.
Приготування:
- Полити майонезом гомілку. Підсолити. Посипати перцем. Перемішати. Якщо є час, то залишити маринуватися. Якщо ні – відразу приступати до подальшого приготування.
- Нарізати пластинами картоплю. Посолити. Перемішати. Викласти на деко. Тонкими смужками розмалювати поверхню майонезом. Зверху розкласти курку.
- Відправити в духову піч. Запікати близько години. Режим 180 градусів. В останні 10 хвилин переключити на 200 градусів для того, щоб з’явилася хрустка скориночка.
В рукаві
Дуже смачно приготувати курячі гомілки в рукаві. М’ясо виходить ідеально пропеченим, м’яким і ароматним.
Інгредієнти:
- куряча гомілка – 750 г;
- майонез – 120 мл;
- часник – 5 зубків;
- перець болгарський – 2 шт.;
- сіль;
- чорний перець;
- гірчиця – 1 ч. ложка.
Приготування:
- Натерти дрібно часникові зубки. Отримане пюре відправити в майонез. Додати гірчицю. Підсолити. Посипати перцем. Перемішати. Отриманою сумішшю натерти гомілку.
- Помістити в рукав. Нарізати перець. Засипати в рукав. Краї закріпити. На поверхні зробити кілька надрізів для виходу пари.
- Відправити в духову піч. Запікати годину. Режим 190 градусів.
Курячі гомілки з рисом в духовці
Якщо є бажання повечеряти чимось ситним та смачним, то ця варіація буде порятунком.
Інгредієнти:
- каррі – 0,3 ч. ложки;
- куряча гомілка – 900 г;
- куркума – 0,3 ч. ложки;
- цибуля – 1 шт.;
- соняшникова олія – 2 ст. ложки;
- морква – 3 шт.;
- чорний перець;
- рис – 1 склянка;
- окріп – 2,5 гуртки;
- сіль;
- кмин – 0,1 ч. ложки.
Приготування:
- Порізати подрібніше цибулину. Натерти моркву.
- Гомілки посипати каррі. Додати куркуму. Підсолити. Поперчити. Розмішати.
- Промити рисові зерна. Рекомендуємо використовувати довгозернистий сорт. Він зберігає в процесі приготування розсипчасту структуру.
- У сковороду влити масло, і помістити овочі. Прожарити. Посипати перцем і підсолити. Перемішати.
- В деко з високими краями викласти засмажку. Розрівняти. Висипати рисові зерна. Розрівняти. Залити окропом. Посипати перцем і підсолити.
- Розкласти курку. Відправити в духову піч (180 градусів). Запікати півтори години. У процесі приготування слідкуйте за станом рису. Якщо вода швидко вбереться і продукт сухуватий, то додайте ще рідини.
Рецепт запікання у фользі
Універсальний варіант приготування – курка у фользі. Гомілка виходить ніжною і соковитою.
Інгредієнти:
- гомілка – 750 г;
- сіль;
- морква – 3 шт.;
- майонез;
- перець болгарський – 2 шт.;
- баклажан – 1 шт.;
- перець.
Приготування:
- Натерти сіллю і перцем гомілки. Змастити майонезом.
- Моркву нарізати великими шматками. Порізати перець. Подрібнити баклажан.
- Викласти на фольгу моркву. Підсолити. Вкрити болгарським перцем. Викласти баклажани. Присипати чорним перцем. Розмістити гомілки. Загорнути краї фольги. Відправити запікатися в духову піч. Режим 180 градусів. Час – 50 хвилин.
В сметанному соусі
Ніжний сметанний соус здатний перетворити звичайні гомілки в неймовірно смачна страва, яке урізноманітнює раціон і послужить чудовим частуванням для гостей.
Інгредієнти:
- гомілка куряча – 850 м;
- вода – 150 мл;
- сіль;
- перець;
- каррі;
- сир – 230 г;
- сметана – 600 мл
Приготування:
- Підсолити сметану. Посипати перцем. Додати каррі. Натерти сир дрібно і відправити в сметану. Влити воду і перемішати.
- Промиті гомілки підсолити і розтерти. Викласти у форму. Залити підготовленим соусом. Відправити запікатися. Режим духовий печі 180 градусів. Час – 45 хвилин.
Щоб гомілки з’явилася гарна хрустка скоринка, за 10 хвилин до кінця приготування збільште температурний режим духової шафи.
Куряча гомілка в тесті, запечена в духовці
Звичайне листкове тісто перетворить гомілку в оригінальне блюдо, яке оцінять гості.
Інгредієнти:
- перець;
- листкове тісто – 2 аркуша;
- вершкове масло – 2 ст. ложки;
- сир – 120 г;
- гомілка – 8 шт.;
- печериці – 160 г;
- сіль;
- цибуля – 1 шт.
Приготування:
- Вирізати з гомілки кісточку. Для цього проткніть ножиком м’ясо поряд з кісткою з верхівки до самого хрящика. Обріжте навколо кісточки і стягніть м’якоть. Потім виверніть.
- Нашаткувати цибулину. Помістити в сковороду з розтопленим маслом. Засмажити. Помістити печериці. Тушкувати 7 хвилин. Остудити. Натерти сир. Змішати з засмажкою. Підсолити. Перемішати.
- З усіх боків підсолити і посипати перцем гомілку. Помістити в центр кожної начинку. Розкачати пласти тіста і нарізати. Повинно вийти 8 квадратів. У центр кожного поставити заготовку. Краї тіста підняти і закріпити. Вийде мішок. Відправити запікатися до золотистого кольору. Режим духовий печі 180 градусів. Потрібно приблизно годину.
В маринаді з майонезу
Майонез – незамінний продукт для приготування курячих страв.
Інгредієнти:
- гомілка – 1200 м;
- майонез – 240 мл;
- сіль;
- вода – 380 мл;
- перець;
- часник – 9 зубков.
Приготування:
- Натерти дрібно часникові зубчики. Змішати з майонезом. Підсолити. Посипати перцем. Полити Маринадом гомілки. Помістити на п’ять годин в холодильник. Вкрити плівкою або кришкою.
- Помістити у форму. Влити воду. Підсолити. Закрити кришкою. Запікати півтори години. М’ясо стане дуже ніжним і м’яким, буде відходити від кістки.
Як приготувати в кефірі
Завдяки приготовленому маринаду, гомілку вийде з легкою кислинкою. М’ясо всередині буде м’яке, а зверху запечене і дуже соковите. В якості гарніру рекомендуємо використовувати овочевий салат.
Інгредієнти:
- сушений орегано – 0,5 ч. ложки;
- курячі гомілки – 2 шт.;
- кефір – 240 мл;
- сіль;
- сушений базилік – 0,5 ч. ложки.
Приготування:
- Залити кефіром гомілки. Посипати сіллю. Поперчити. Додати орегано, потім базилік. Перемішати. Відставити на три години.
- Помістити у форму. Відправити в прогрітий духова шафа. Запікати 45 хвилин. Режим 180 градусів.