Куряча грудка – 16 рецептів приготування в домашніх умовах

У кожного кулінара у раціоні щодня присутній м’ясо. Відомо безліч рецептів приготування курячої грудки. Її можна запікати, варити, тушкувати, робити на її основі салати, смажити і ще дещо цікаве, про що ви дізнаєтеся з нашої збірки. Куряче м’ясо вважається корисним дієтичним продуктом.

Куряча грудка запечена в духовці

Запечена куряча грудка в духовці збереже соковитість і первісну ніжність.

Інгредієнти:

  • часник – 3 зубки;
  • грудка куряча – 1200 м;
  • сіль;
  • майонез – 180 мл

Приготування:

  • Обрізати м’ясо.
  • Відбити. Використовувати кухонний молоток або можна скористатися качалкою.
  • Присолити.
  • Перетерти часник на маленькій тертці.
  • Промазати їм м’ясо.
  • Залити майонезом.
  • Перемішати.
  • Відставити на дві години.
  • Розстелити фольгу. Розкласти курку. Закрити фольгою. Це допоможе продукту зберегти соковитість.
  • Перемістити на деко.
  • Запекти.
  • Потрібно півгодини.
  • Температура 180 гр.

Ситний і корисний суп з курячим філе

Виходить легка юшка з невеликою кількістю м’яса і овочами. Всі продукти ідеально поєднуються, викликаючи захват у готовому блюді. Суп-локшина завжди подобається дітям.

Інгредієнти:

  • вода – 2300 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • лавр – 1 аркуш;
  • філе – 540 г куряче;
  • перець;
  • сіль;
  • картопля – 270 г;
  • морквина – 110 г;
  • локшина – 120 р.

Приготування:

  • М’ясо нарізати.
  • Помістити у воду.
  • Проварюють півгодини.
  • Підсолити.
  • Моркву подрібнити на тертці середнього розміру.
  • Нашаткувати цибулю. Присолити.
  • Пасерувати на олії. Овоч повинна забарвитися в красивий золотистий колір.
  • Додати морквяну стружку. Обсмажити.
  • Нарізати картоплю.
  • Дістати філе. Остудити. Нарізати.
  • Картоплю відправити в бульйон.
  • Поварити.
  • Закинути засмажку.
  • Закласти локшину. Розмішати слід відразу, інакше макаронний продукт злипнеться.
  • Підсолити.
  • Присипати перцем.
  • Закинути лавр.
  • Потомити шість хвилин.

Рубані котлети

Щоб рубані котлети з філе вийшли смачними, подрібнюйте м’ясо дрібно. Великим шматках складно скріплювати між собою і в процесі смаження є велика ймовірність того, що страва розвалиться.

Інгредієнти:

  • батон – 310 г;
  • масло вершкове – 120 г (для обжарювання);
  • філе – 1200 м;
  • сіль;
  • масло вершкове – 240 м (для фаршу);
  • цибуля – 540 г;
  • вершки – 310 мл;
  • сухарі – 260 р.

Приготування:

  • Дрібно порубати м’ясо.
  • Залити вершками батон.
  • Нашаткувати цибулю. Обсмажити.
  • Покласти у фарш.
  • Віджати батон. Закинути до філе.
  • Присолити. Перемішати.
  • Масло для фаршу порубати.
  • Отримані шматки помістити в морозилку.
  • Масло для засмажки розжарити на сковороді.
  • Скачати кульки з м’ясної маси.
  • В середину вкласти замерзлий масляний шматок.
  • Зліпити краю.
  • Покласти в сухарі. Обваляти.
  • Заготовки відправити на сковорідку. Прожарити.

Бастурма з курки в домашніх умовах

Незвичайне за смаком страва здатна прикрасити і внести різноманітність на святковому столі.

Інгредієнти:

  • суміш перців – 3 ст. ложки;
  • грудка – 1800 г куряча;
  • коріандр – 3 ст. ложки;
  • хмелі-сунелі – 8 ст. ложок;
  • сіль – 6 ст. ложок;
  • горілка – 120 мл
Дивіться також:  Бутерброди на святковий стіл — 29 рецептів та ідей на швидку руку

Приготування:

  • Від кісток обрізати м’ясо.
  • Підсушити, використовуючи паперовий рушник.
  • Присипати сіллю.
  • Накрити кришкою.
  • Настояти півдоби.
  • Змити сіль.
  • Просушити.
  • Залити горілкою. Розтерти.
  • Спеції перемішати.
  • Помістити м’ясо. Обкатати.
  • Загорнути в марлю.
  • Заховати в холодильник. Встановити прес. Витримати добу.
  • Товсту протягнути нитку в голку.
  • Проколоти шматок. Витягнути нитку.
  • Зав’язати.
  • Підвісити. Розмістити біля вікна або над плитою.
  • Дати отвісеться три доби.

Рулетики з курячої грудки і чорносливу

Щоб страву вийшло ніжніше, рекомендується збризкувати м’ясо соком лимона.

Інгредієнти:

  • масло – 5 г вершкове;
  • філе – 5 шт. куряче;
  • сир – 65 г;
  • черрі;
  • перець;
  • майонез;
  • чорнослив -230 г;
  • горіх – 120 г волоський;
  • часник – 2 зубки;
  • сіль;
  • салат – 65 г;
  • петрушка – 65 р.

Приготування:

  • Чорнослив подрібнити.
  • Присипати перцем філе.
  • Підсолити.
  • Для часникового зубков потрібно дрібна терка. Подрібнити.
  • Закинути горіхи в блендері. Перемолоти.
  • Нарізати петрушку.
  • Змішати чорнослив із зеленню.
  • Присипати горіхами.
  • Додати часникове пюре.
  • Залити майонезом.
  • Перемішати.
  • Відбити курку.
  • Розмістити у кожен шматок підготовлену масу.
  • Загорнути.
  • Закріпити зубочистками. Промазати маслом.
  • Викласти на деко.
  • Подрібнити сир на середній тертці.
  • Присипати отриманої стружкою заготовки.
  • Готувати півгодини.
  • Режим 180 гр.
  • Дістати зубочистки.
  • Викласти на листя салату.
  • Прикрасити помідорами.

Тушкуємо в сметані

Сметана допомагає посилити смакові якості грудки, зробити її ніжніше. Для приготування можна використовувати будь-який вид грибів.

Інгредієнти:

  • кріп – 2 гілки;
  • грудка – 1 шт. куряча;
  • сіль;
  • печериці – 240 г;
  • часник – 2 зубки;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • сметана – 280 мл;
  • сир – 230 р.

Приготування:

  • Зрізати філе.
  • Нарізати.
  • Кость помістити у воду. Приготувати бульйон.
  • Засмажити борошно. Викладати на сковороду без масла.
  • Покласти в бульйон.
  • Взяти велику тертку. Подрібнити сир.
  • Половину сирної стружки закинути в бульйон.
  • Влити сметану.
  • Видавити часник.
  • Відправити в бульйон.
  • Обсмажити гриби.
  • У форму помістити філе.
  • Вкрити печерицями.
  • Залити соусом.
  • Присолити.
  • Засипати сирної стружкою.
  • Встановити режим 180 гр.
  • Запекти. Досить півгодини.

У соєвому соусі на сковороді

Страви з філе курки знайшли застосування у всіх країнах. Спробуйте приготувати і порадувати домочадців смачним страв з соковитою структурою і рум’яною скоринкою.

Інгредієнти:

  • куряча грудка – 760 г;
  • кунжут – 1,5 ст. ложки;
  • соус соєвий – 5 ст. ложок;
  • імбир;
  • мед – 4 ст. ложки;
  • перець чорний;
  • масло – 4 ст. ложки соняшникова;
  • каррі;
  • часник – 4 зубки.

Приготування:

  • В соєвий соус насипати імбир.
  • Подрібнити часник. Додати в соус.
  • Приправити.
  • Присипати каррі.
  • Підсолити. Змішати.
  • Зрізати м’ясо з кісток.
  • Нарізати.
  • Залити соусом.
  • Настояти годину.
  • Розжарити масло.
  • Залити мед. Розтопити.
  • Розмістити у сковорідці філе.
  • Обсмажити.
  • Присипати кунжутом.

Смажена в сухарях

Швидке, а головне смачне блюдо, яке легко приготувати після робочого дня. Воно нагадує курячу грудку в клярі.

Дивіться також:  Шніцель з курячої грудки – 5 рецептів, як приготувати в духовці на сковороді

Інгредієнти:

  • масло;
  • грудка – 550 г куряча;
  • борошно;
  • перець;
  • сухарі панірувальні;
  • сіль;
  • яйце – 2 шт.

Приготування:

  • Зрізати м’ясо. Для приготування кістки не потрібні.
  • Відбити.
  • Підсолити. Розтерти.
  • Присолити яйце. Перемішати.
  • М’ясний шматок помістити в борошно. Обкатати.
  • Відправити в яєчну суміш. Він повинен повністю намокнути.
  • Вмочити в сухарі.
  • Масло розжарити.
  • Помістити заготовки.
  • Засмажити.

Мармуровий рулет з курки в домашніх умовах

Красиве, оригінальне страву стане родзинкою вашого столу.

Інгредієнти:

  • паприка;
  • грудки – 1750 г курячі;
  • сіль;
  • приправа для курки – 1 ст. ложка;
  • часник – 5 зубків;
  • желатин – 25 г швидкорозчинний;
  • перець.

Приготування:

  • Зрізати філе. Шкіра і кістки не потрібні.
  • Подрібнити.
  • Порубати часник.
  • Змішати зі спеціями.
  • Засипати м’ясні шматочки.
  • Присолити.
  • Розмішати.
  • Засипати желатин. Розмішати.
  • Помістити в рукав.
  • Прибрати повітря. Закріпити краю.
  • Взяти голку.
  • Проткнути поверхню.
  • Укласти на деко.
  • Запекти.
  • Витратити доведеться годину, якщо температура 180 гр.
  • Остудити. Рукав не знімати.
  • Помістити в холодильник.
  • Потримати добу.

Купати з філе в мультиварці

З допомогою пристрою готувати смачні, різноманітні, корисні страви одне задоволення! Завдяки спеціальним режимам виходять ідеальні ковбаски.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • курячі грудки – 1450 м;
  • перець;
  • лавр – 2 аркуша;
  • спеції – 7 г;
  • горіх мускатний;
  • цибуля;
  • часник – 3 зубки;
  • вода – 3 склянки;
  • коріандр;
  • яйце.

Приготування:

  • Обрізати шкірку.
  • Відрізати кістка.
  • Дрібно нарізати м’якоть.
  • Розім’яти листя лавра.
  • Присолити м’ясний продукт.
  • Закинути лавр.
  • Посипати спеціями.
  • Розмішати.
  • Крупно нарізати цибулю.
  • Закинути в блендер.
  • Подрібнити.
  • Часник нашаткувати.
  • Помістити в м’ясну заготовку.
  • Влити яйце.
  • Розмішати.
  • Залити водою чашу.
  • Встановити контейнер для пароварки.
  • Пакет розрізати. Вийде дві частини.
  • Помістити фарш.
  • Скачати. Будуть ковбаски.
  • Скрутити і зав’язати кінці.
  • Помістити в чашу.
  • Вибрати режим для ковбасок «На пару».
  • Таймер перекрутити на півгодини.
  • Дістати. Зняти плівки.
  • Вилити з чаші воду.
  • Протерти.
  • Залити масло.
  • Помістити чашу.
  • Виставити «Смаження».
  • Помістити заготовки.
  • Обсмажити.

Листковий салат з куркою, ананасом та сиром

Салат з курячою грудкою може бути не тільки смачним, але і оригінальним. Якщо хочете справити враження, викладайте в прозору форму. Можна подавати порційно у винних келихах.

Інгредієнти:

  • ананаси – 1 банка (шматочками);
  • грудка – 1 шт.;
  • горіх – 120 г волоський;
  • яйце – 2 шт.;
  • сир – 170 г;
  • майонез – 320 мл

Приготування:

  • Грудка з яйцями потрібні відварені.
  • Подрібнити м’ясо дрібними кубиками.
  • Викласти першим шаром.
  • Промазати майонезом.
  • Злити сік з банки.
  • Помістити ананас.
  • Порубати яйця.
  • Присипати ананаси.
  • Промазати майонезом.
  • Натерти сир.
  • Присипати.
  • Зверху обсипати горіхами.

По-французьки в духовці

Призначається для любителів курячого м’яса. Готується швидше свинини.

Інгредієнти:

  • філе – 1200 г куряче;
  • майонез;
  • сіль;
  • томат – 4 шт.;
  • часник – 2 зубки;
  • цибуля – 2 шт.;
  • перець;
  • сир – 220 р.
Дивіться також:  Крижана риба – 8 рецептів приготування

Приготування:

  • М’ясо нарізати пластинками.
  • Відбити.
  • Присолити.
  • Обсипати перцем. Перемішати.
  • Розкласти на деко.
  • Нарізати помідори.
  • Отримані гуртки розкласти на курку.
  • Нашаткувати цибулю.
  • Кільцями вкрити томати.
  • Промазати майонезом.
  • Натерти сир.
  • Обсипати.
  • Запікати півгодини.
  • Режим 200 гр.

Пастрома з курячого філе — незвично і смачно

Страва підкорює всіх чудовим ароматом і служить хорошою заміною ковбасним виробам, а головне виходить натуральним.

Інгредієнти:

  • грудка куряча – 2 шт.;
  • приправа для курки;
  • часник – 8 зубчиків;
  • перець;
  • масло – 80 г оливкова;
  • паприка;
  • сіль – 35 р.

Приготування:

  • Шкіру зрізати.
  • Розрізати повздовж.
  • Вийняти кістку.
  • Вийде філе в кількості чотирьох штук.
  • Змішати спеції і сіль.
  • Залити олією.
  • Подрібнити часник. Відправити в пряну суміш.
  • Перемішати.
  • Промазати отриманою масою м’ясні шматки.
  • Витримати В холодильнику три години.
  • Помістити у форму.
  • Томити чверть години.
  • До моменту початку приготування духова піч повинна піднятися до 250 гр.
  • Вимкнути піч. Двері не відкривати.
  • Залишити на чотири години.

Дієтичні курячі котлетки в мультиварці

Це страва підходить для харчування дітей до року. Буде корисним і для дорослих.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • філе – 540 г куряче;
  • перець;
  • часник;
  • сметана – 2 ст. ложки;
  • крохмаль – 2 ст. ложки;
  • яйце – 2 шт.

Приготування:

  • Подрібнити м’ясо. Можна скористатися м’ясорубкою.
  • Порубати зубки часникові. Надіслати до м’яса.
  • Приперчити.
  • Влити сметану.
  • Підсолити.
  • Влити яйця.
  • Всипати крохмаль.
  • Розмішати.
  • Кошик для мультиварки промазати маслом.
  • Скачати кулі. Щоб легше було формувати котлети, регулярно слід змочувати руки водою.
  • Викласти заготовки.
  • Залити в чашу воду.
  • Встановити контейнер.
  • Вибрати режим «Пароварка».
  • Таймер – півгодини.

Відбивні з філе

Це дуже корисна страва, яка готується на невеликій кількості олії.

Інгредієнти:

  • сіль – 7 г;
  • борошно – 8 ст. ложки цільнозернові;
  • часник – 4 зубки;
  • яйце – 2 шт.;
  • масло – 2 ст. ложки лляна;
  • перець – 4 г;
  • філе – 4 шт.;
  • вода – 12 ст. ложок.

Приготування:

  • Нарізати м’ясо пластами.
  • Порубати зубки часникові.
  • Відбити курку.
  • Присипати перцем.
  • Додати зубки.
  • Присолити.
  • Перемішати.
  • Перемішати віночком яйця.
  • Промочити відбиті шматки в яєчної суміші.
  • Помістити в борошно.
  • Обваляти.
  • Налити олію у сковорідку.
  • Розкласти заготовки.
  • Посмажити.

Шашлик із курячого філе в духовці

Складно знайти того хто не любить шашлик. Але не завжди є можливість виїхати на природу, тоді на допомогу прийде пропонований варіант.

Інгредієнти:

  • сіль – 1,5 ч. ложки;
  • олія соняшникова;
  • філе – 1200 г куряче;
  • перець;
  • майонез – 120 мл

Приготування:

  • Нарізати шматками м’ясо.
  • Засипати перець.
  • Залити майонез.
  • Підсолити.
  • Розмішати.
  • Відставити на пару годин.
  • Взяти шпажки.
  • Надіти м’ясні шматки.
  • Залити масло в сковороду. Помістити заготовки. Підрум’янити, не доводячи до готовності.
  • Викласти на вузький деко так, щоб м’ясо висіло.
  • Потомити вісім хвилин в духовій шафі при 200 гр.

Прокрутка до верху