У кожного кулінара у раціоні щодня присутній м’ясо. Відомо безліч рецептів приготування курячої грудки. Її можна запікати, варити, тушкувати, робити на її основі салати, смажити і ще дещо цікаве, про що ви дізнаєтеся з нашої збірки. Куряче м’ясо вважається корисним дієтичним продуктом.
Куряча грудка запечена в духовці
Запечена куряча грудка в духовці збереже соковитість і первісну ніжність.
Інгредієнти:
- часник – 3 зубки;
- грудка куряча – 1200 м;
- сіль;
- майонез – 180 мл
Приготування:
- Обрізати м’ясо.
- Відбити. Використовувати кухонний молоток або можна скористатися качалкою.
- Присолити.
- Перетерти часник на маленькій тертці.
- Промазати їм м’ясо.
- Залити майонезом.
- Перемішати.
- Відставити на дві години.
- Розстелити фольгу. Розкласти курку. Закрити фольгою. Це допоможе продукту зберегти соковитість.
- Перемістити на деко.
- Запекти.
- Потрібно півгодини.
- Температура 180 гр.
Ситний і корисний суп з курячим філе
Виходить легка юшка з невеликою кількістю м’яса і овочами. Всі продукти ідеально поєднуються, викликаючи захват у готовому блюді. Суп-локшина завжди подобається дітям.
Інгредієнти:
- вода – 2300 мл;
- цибуля – 1 шт.;
- лавр – 1 аркуш;
- філе – 540 г куряче;
- перець;
- сіль;
- картопля – 270 г;
- морквина – 110 г;
- локшина – 120 р.
Приготування:
- М’ясо нарізати.
- Помістити у воду.
- Проварюють півгодини.
- Підсолити.
- Моркву подрібнити на тертці середнього розміру.
- Нашаткувати цибулю. Присолити.
- Пасерувати на олії. Овоч повинна забарвитися в красивий золотистий колір.
- Додати морквяну стружку. Обсмажити.
- Нарізати картоплю.
- Дістати філе. Остудити. Нарізати.
- Картоплю відправити в бульйон.
- Поварити.
- Закинути засмажку.
- Закласти локшину. Розмішати слід відразу, інакше макаронний продукт злипнеться.
- Підсолити.
- Присипати перцем.
- Закинути лавр.
- Потомити шість хвилин.
Рубані котлети
Щоб рубані котлети з філе вийшли смачними, подрібнюйте м’ясо дрібно. Великим шматках складно скріплювати між собою і в процесі смаження є велика ймовірність того, що страва розвалиться.
Інгредієнти:
- батон – 310 г;
- масло вершкове – 120 г (для обжарювання);
- філе – 1200 м;
- сіль;
- масло вершкове – 240 м (для фаршу);
- цибуля – 540 г;
- вершки – 310 мл;
- сухарі – 260 р.
Приготування:
- Дрібно порубати м’ясо.
- Залити вершками батон.
- Нашаткувати цибулю. Обсмажити.
- Покласти у фарш.
- Віджати батон. Закинути до філе.
- Присолити. Перемішати.
- Масло для фаршу порубати.
- Отримані шматки помістити в морозилку.
- Масло для засмажки розжарити на сковороді.
- Скачати кульки з м’ясної маси.
- В середину вкласти замерзлий масляний шматок.
- Зліпити краю.
- Покласти в сухарі. Обваляти.
- Заготовки відправити на сковорідку. Прожарити.
Бастурма з курки в домашніх умовах
Незвичайне за смаком страва здатна прикрасити і внести різноманітність на святковому столі.
Інгредієнти:
- суміш перців – 3 ст. ложки;
- грудка – 1800 г куряча;
- коріандр – 3 ст. ложки;
- хмелі-сунелі – 8 ст. ложок;
- сіль – 6 ст. ложок;
- горілка – 120 мл
Приготування:
- Від кісток обрізати м’ясо.
- Підсушити, використовуючи паперовий рушник.
- Присипати сіллю.
- Накрити кришкою.
- Настояти півдоби.
- Змити сіль.
- Просушити.
- Залити горілкою. Розтерти.
- Спеції перемішати.
- Помістити м’ясо. Обкатати.
- Загорнути в марлю.
- Заховати в холодильник. Встановити прес. Витримати добу.
- Товсту протягнути нитку в голку.
- Проколоти шматок. Витягнути нитку.
- Зав’язати.
- Підвісити. Розмістити біля вікна або над плитою.
- Дати отвісеться три доби.
Рулетики з курячої грудки і чорносливу
Щоб страву вийшло ніжніше, рекомендується збризкувати м’ясо соком лимона.
Інгредієнти:
- масло – 5 г вершкове;
- філе – 5 шт. куряче;
- сир – 65 г;
- черрі;
- перець;
- майонез;
- чорнослив -230 г;
- горіх – 120 г волоський;
- часник – 2 зубки;
- сіль;
- салат – 65 г;
- петрушка – 65 р.
Приготування:
- Чорнослив подрібнити.
- Присипати перцем філе.
- Підсолити.
- Для часникового зубков потрібно дрібна терка. Подрібнити.
- Закинути горіхи в блендері. Перемолоти.
- Нарізати петрушку.
- Змішати чорнослив із зеленню.
- Присипати горіхами.
- Додати часникове пюре.
- Залити майонезом.
- Перемішати.
- Відбити курку.
- Розмістити у кожен шматок підготовлену масу.
- Загорнути.
- Закріпити зубочистками. Промазати маслом.
- Викласти на деко.
- Подрібнити сир на середній тертці.
- Присипати отриманої стружкою заготовки.
- Готувати півгодини.
- Режим 180 гр.
- Дістати зубочистки.
- Викласти на листя салату.
- Прикрасити помідорами.
Тушкуємо в сметані
Сметана допомагає посилити смакові якості грудки, зробити її ніжніше. Для приготування можна використовувати будь-який вид грибів.
Інгредієнти:
- кріп – 2 гілки;
- грудка – 1 шт. куряча;
- сіль;
- печериці – 240 г;
- часник – 2 зубки;
- борошно – 2 ст. ложки;
- сметана – 280 мл;
- сир – 230 р.
Приготування:
- Зрізати філе.
- Нарізати.
- Кость помістити у воду. Приготувати бульйон.
- Засмажити борошно. Викладати на сковороду без масла.
- Покласти в бульйон.
- Взяти велику тертку. Подрібнити сир.
- Половину сирної стружки закинути в бульйон.
- Влити сметану.
- Видавити часник.
- Відправити в бульйон.
- Обсмажити гриби.
- У форму помістити філе.
- Вкрити печерицями.
- Залити соусом.
- Присолити.
- Засипати сирної стружкою.
- Встановити режим 180 гр.
- Запекти. Досить півгодини.
У соєвому соусі на сковороді
Страви з філе курки знайшли застосування у всіх країнах. Спробуйте приготувати і порадувати домочадців смачним страв з соковитою структурою і рум’яною скоринкою.
Інгредієнти:
- куряча грудка – 760 г;
- кунжут – 1,5 ст. ложки;
- соус соєвий – 5 ст. ложок;
- імбир;
- мед – 4 ст. ложки;
- перець чорний;
- масло – 4 ст. ложки соняшникова;
- каррі;
- часник – 4 зубки.
Приготування:
- В соєвий соус насипати імбир.
- Подрібнити часник. Додати в соус.
- Приправити.
- Присипати каррі.
- Підсолити. Змішати.
- Зрізати м’ясо з кісток.
- Нарізати.
- Залити соусом.
- Настояти годину.
- Розжарити масло.
- Залити мед. Розтопити.
- Розмістити у сковорідці філе.
- Обсмажити.
- Присипати кунжутом.
Смажена в сухарях
Швидке, а головне смачне блюдо, яке легко приготувати після робочого дня. Воно нагадує курячу грудку в клярі.
Інгредієнти:
- масло;
- грудка – 550 г куряча;
- борошно;
- перець;
- сухарі панірувальні;
- сіль;
- яйце – 2 шт.
Приготування:
- Зрізати м’ясо. Для приготування кістки не потрібні.
- Відбити.
- Підсолити. Розтерти.
- Присолити яйце. Перемішати.
- М’ясний шматок помістити в борошно. Обкатати.
- Відправити в яєчну суміш. Він повинен повністю намокнути.
- Вмочити в сухарі.
- Масло розжарити.
- Помістити заготовки.
- Засмажити.
Мармуровий рулет з курки в домашніх умовах
Красиве, оригінальне страву стане родзинкою вашого столу.
Інгредієнти:
- паприка;
- грудки – 1750 г курячі;
- сіль;
- приправа для курки – 1 ст. ложка;
- часник – 5 зубків;
- желатин – 25 г швидкорозчинний;
- перець.
Приготування:
- Зрізати філе. Шкіра і кістки не потрібні.
- Подрібнити.
- Порубати часник.
- Змішати зі спеціями.
- Засипати м’ясні шматочки.
- Присолити.
- Розмішати.
- Засипати желатин. Розмішати.
- Помістити в рукав.
- Прибрати повітря. Закріпити краю.
- Взяти голку.
- Проткнути поверхню.
- Укласти на деко.
- Запекти.
- Витратити доведеться годину, якщо температура 180 гр.
- Остудити. Рукав не знімати.
- Помістити в холодильник.
- Потримати добу.
Купати з філе в мультиварці
З допомогою пристрою готувати смачні, різноманітні, корисні страви одне задоволення! Завдяки спеціальним режимам виходять ідеальні ковбаски.
Інгредієнти:
- сіль;
- курячі грудки – 1450 м;
- перець;
- лавр – 2 аркуша;
- спеції – 7 г;
- горіх мускатний;
- цибуля;
- часник – 3 зубки;
- вода – 3 склянки;
- коріандр;
- яйце.
Приготування:
- Обрізати шкірку.
- Відрізати кістка.
- Дрібно нарізати м’якоть.
- Розім’яти листя лавра.
- Присолити м’ясний продукт.
- Закинути лавр.
- Посипати спеціями.
- Розмішати.
- Крупно нарізати цибулю.
- Закинути в блендер.
- Подрібнити.
- Часник нашаткувати.
- Помістити в м’ясну заготовку.
- Влити яйце.
- Розмішати.
- Залити водою чашу.
- Встановити контейнер для пароварки.
- Пакет розрізати. Вийде дві частини.
- Помістити фарш.
- Скачати. Будуть ковбаски.
- Скрутити і зав’язати кінці.
- Помістити в чашу.
- Вибрати режим для ковбасок «На пару».
- Таймер перекрутити на півгодини.
- Дістати. Зняти плівки.
- Вилити з чаші воду.
- Протерти.
- Залити масло.
- Помістити чашу.
- Виставити «Смаження».
- Помістити заготовки.
- Обсмажити.
Листковий салат з куркою, ананасом та сиром
Салат з курячою грудкою може бути не тільки смачним, але і оригінальним. Якщо хочете справити враження, викладайте в прозору форму. Можна подавати порційно у винних келихах.
Інгредієнти:
- ананаси – 1 банка (шматочками);
- грудка – 1 шт.;
- горіх – 120 г волоський;
- яйце – 2 шт.;
- сир – 170 г;
- майонез – 320 мл
Приготування:
- Грудка з яйцями потрібні відварені.
- Подрібнити м’ясо дрібними кубиками.
- Викласти першим шаром.
- Промазати майонезом.
- Злити сік з банки.
- Помістити ананас.
- Порубати яйця.
- Присипати ананаси.
- Промазати майонезом.
- Натерти сир.
- Присипати.
- Зверху обсипати горіхами.
По-французьки в духовці
Призначається для любителів курячого м’яса. Готується швидше свинини.
Інгредієнти:
- філе – 1200 г куряче;
- майонез;
- сіль;
- томат – 4 шт.;
- часник – 2 зубки;
- цибуля – 2 шт.;
- перець;
- сир – 220 р.
Приготування:
- М’ясо нарізати пластинками.
- Відбити.
- Присолити.
- Обсипати перцем. Перемішати.
- Розкласти на деко.
- Нарізати помідори.
- Отримані гуртки розкласти на курку.
- Нашаткувати цибулю.
- Кільцями вкрити томати.
- Промазати майонезом.
- Натерти сир.
- Обсипати.
- Запікати півгодини.
- Режим 200 гр.
Пастрома з курячого філе — незвично і смачно
Страва підкорює всіх чудовим ароматом і служить хорошою заміною ковбасним виробам, а головне виходить натуральним.
Інгредієнти:
- грудка куряча – 2 шт.;
- приправа для курки;
- часник – 8 зубчиків;
- перець;
- масло – 80 г оливкова;
- паприка;
- сіль – 35 р.
Приготування:
- Шкіру зрізати.
- Розрізати повздовж.
- Вийняти кістку.
- Вийде філе в кількості чотирьох штук.
- Змішати спеції і сіль.
- Залити олією.
- Подрібнити часник. Відправити в пряну суміш.
- Перемішати.
- Промазати отриманою масою м’ясні шматки.
- Витримати В холодильнику три години.
- Помістити у форму.
- Томити чверть години.
- До моменту початку приготування духова піч повинна піднятися до 250 гр.
- Вимкнути піч. Двері не відкривати.
- Залишити на чотири години.
Дієтичні курячі котлетки в мультиварці
Це страва підходить для харчування дітей до року. Буде корисним і для дорослих.
Інгредієнти:
- сіль;
- філе – 540 г куряче;
- перець;
- часник;
- сметана – 2 ст. ложки;
- крохмаль – 2 ст. ложки;
- яйце – 2 шт.
Приготування:
- Подрібнити м’ясо. Можна скористатися м’ясорубкою.
- Порубати зубки часникові. Надіслати до м’яса.
- Приперчити.
- Влити сметану.
- Підсолити.
- Влити яйця.
- Всипати крохмаль.
- Розмішати.
- Кошик для мультиварки промазати маслом.
- Скачати кулі. Щоб легше було формувати котлети, регулярно слід змочувати руки водою.
- Викласти заготовки.
- Залити в чашу воду.
- Встановити контейнер.
- Вибрати режим «Пароварка».
- Таймер – півгодини.
Відбивні з філе
Це дуже корисна страва, яка готується на невеликій кількості олії.
Інгредієнти:
- сіль – 7 г;
- борошно – 8 ст. ложки цільнозернові;
- часник – 4 зубки;
- яйце – 2 шт.;
- масло – 2 ст. ложки лляна;
- перець – 4 г;
- філе – 4 шт.;
- вода – 12 ст. ложок.
Приготування:
- Нарізати м’ясо пластами.
- Порубати зубки часникові.
- Відбити курку.
- Присипати перцем.
- Додати зубки.
- Присолити.
- Перемішати.
- Перемішати віночком яйця.
- Промочити відбиті шматки в яєчної суміші.
- Помістити в борошно.
- Обваляти.
- Налити олію у сковорідку.
- Розкласти заготовки.
- Посмажити.
Шашлик із курячого філе в духовці
Складно знайти того хто не любить шашлик. Але не завжди є можливість виїхати на природу, тоді на допомогу прийде пропонований варіант.
Інгредієнти:
- сіль – 1,5 ч. ложки;
- олія соняшникова;
- філе – 1200 г куряче;
- перець;
- майонез – 120 мл
Приготування:
- Нарізати шматками м’ясо.
- Засипати перець.
- Залити майонез.
- Підсолити.
- Розмішати.
- Відставити на пару годин.
- Взяти шпажки.
- Надіти м’ясні шматки.
- Залити масло в сковороду. Помістити заготовки. Підрум’янити, не доводячи до готовності.
- Викласти на вузький деко так, щоб м’ясо висіло.
- Потомити вісім хвилин в духовій шафі при 200 гр.