Куряча грудка — 9 рецептів на сковороді

Рецепт приготування в клярі

Філе в клярі на сковороді дуже схоже на улюблені дітьми нагетси. Багато мам так і роблять: обсмажують куряче філе в клярі, видають за нагетси і, як показує практика, діти охоче вірять, змітаючи без залишку. До того ж куряча грудка, яка «від природи» сухувата, в клярі виходить дуже соковитою.

Інгредієнти для рецепта:

  • 1 велика куряча грудка;
  • яйце;
  • борошно;
  • 100 мл кефіру або ряжанки;
  • сіль, перець за смаком;
  • масло для обсмажування.

Готуємо дуже просто:

  • Філе розбираємо від кісточки, ріжемо на шматочки розміром із сірникову коробку. Курка вийде ще соковитіше, якщо заздалегідь замаринувати її в молоці.
  • Готуємо кляр. Для цього змішуємо молоко, яйце, борошно, сіль і перець. Тісто має вийти такий же густоти, як сметана — гладке, без грудочок.
  • Розігріваємо на сковорідці олію.
  • А тепер швидко опускаємо шматочки грудки в кляр і кидаємо їх в масло. Обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки.
  • Готові шматочки викладемо на паперовий рушник і воно вбере надлишки жиру.

Їмо закуску гарячою, вмочуючи в соус барбекю, кетчуп або сметанний з зеленню і часником.

Дивіться також:  Як варити манну кашу на молоці – 7 рецептів
Прокрутка до верху