Рецепт приготування в клярі
Філе в клярі на сковороді дуже схоже на улюблені дітьми нагетси. Багато мам так і роблять: обсмажують куряче філе в клярі, видають за нагетси і, як показує практика, діти охоче вірять, змітаючи без залишку. До того ж куряча грудка, яка «від природи» сухувата, в клярі виходить дуже соковитою.
Інгредієнти для рецепта:
- 1 велика куряча грудка;
- яйце;
- борошно;
- 100 мл кефіру або ряжанки;
- сіль, перець за смаком;
- масло для обсмажування.
Готуємо дуже просто:
- Філе розбираємо від кісточки, ріжемо на шматочки розміром із сірникову коробку. Курка вийде ще соковитіше, якщо заздалегідь замаринувати її в молоці.
- Готуємо кляр. Для цього змішуємо молоко, яйце, борошно, сіль і перець. Тісто має вийти такий же густоти, як сметана — гладке, без грудочок.
- Розігріваємо на сковорідці олію.
- А тепер швидко опускаємо шматочки грудки в кляр і кидаємо їх в масло. Обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки.
- Готові шматочки викладемо на паперовий рушник і воно вбере надлишки жиру.
Їмо закуску гарячою, вмочуючи в соус барбекю, кетчуп або сметанний з зеленню і часником.