У вершковому соусі
Курячу грудку в вершковому соусі (і інші частини тіла птиці або кролика) називають фрикасе. Фрікасе придумали французи, відомі своєю любов’ю до м’яса у різних видах соусу. По суті, це рагу з шматочків птахи, які гасяться у жирному вершковому соусі, насичуються його соками і стають дивно ніжними.
Печериці, дрібно нарізані в соусі, прикрашають страву, але дітям давати його небажано.
За бажанням в соус можна додати трохи гірчиці, яєчних жовтків — з’явиться дивовижний, навіть благородний, ресторанний присмак, рідкісний і незвичайний.
Нам треба підготувати на півкілограма курячого філе:
- 2 зубці часнику;
- стакан самих жирних вершків;
- прованські трави.
- олії для обжарювання — 50 мл;
Для початку смужки курки обсмажуємо на рослинній олії, додаємо часник, заливаємо вершками і тушкуємо до готовності м’яса. Вершки загуснуть буквально за кілька хвилин і за цей час птах встигне просочитися вершковими соками. Приправляємо її прованськими травами і подаємо з макаронами тальятелле — гніздами з широкої локшини. Останній штрих — тертий Пармезан.