Куряча грудка — 9 рецептів на сковороді

У вершковому соусі

Курячу грудку в вершковому соусі (і інші частини тіла птиці або кролика) називають фрикасе. Фрікасе придумали французи, відомі своєю любов’ю до м’яса у різних видах соусу. По суті, це рагу з шматочків птахи, які гасяться у жирному вершковому соусі, насичуються його соками і стають дивно ніжними.

Печериці, дрібно нарізані в соусі, прикрашають страву, але дітям давати його небажано.

За бажанням в соус можна додати трохи гірчиці, яєчних жовтків — з’явиться дивовижний, навіть благородний, ресторанний присмак, рідкісний і незвичайний.

Нам треба підготувати на півкілограма курячого філе:

  • 2 зубці часнику;
  • стакан самих жирних вершків;
  • прованські трави.
  • олії для обжарювання — 50 мл;

Для початку смужки курки обсмажуємо на рослинній олії, додаємо часник, заливаємо вершками і тушкуємо до готовності м’яса. Вершки загуснуть буквально за кілька хвилин і за цей час птах встигне просочитися вершковими соками. Приправляємо її прованськими травами і подаємо з макаронами тальятелле — гніздами з широкої локшини. Останній штрих — тертий Пармезан.

Дивіться також:  Риба, запечена з овочами – 7 рецептів приготування в духовці і в мультиварці
Прокрутка до верху