Куряча грудка — 9 рецептів на сковороді

Смажимо філе в соусі з майонезу

Коли під рукою немає вершків або сметани, на допомогу прийде улюблений соус росіян — майонез. Багато критикують його за сумнівний склад і високу калорійність… І тим не менш складно знайти людину, готового відмовитися від шматочки грудки, замаринованого в майонезі з часником.

Для рецепту потрібні: 500 г курячого філе, майонез, часник, рослинне масло, чорний перець.

  • Відбиваємо шматочки філе довільно. Можна не робити їх занадто тонкими, шматочки можуть бути різної величини.
  • Тепер підсолюємо їх, видавлюємо часник (або трьом його на дрібній тертці), щедро обмазуємо майонезним соусом і обсмажуємо з двох сторін на рослинній олії.
  • Готується все 10 хвилин, але птах, просочена соусом, буквально тане в роті.

Подайте її з печеною картоплею, вершковим маслом і свіжим огірочком — трапеза вийде царської!

По-хорошому, м’ясо повинно промаринуватися 30-60 хвилин і його легко заготовити таким чином на два-три дні. Курятина спокійно лежить в холодильнику і стає тільки краще, маринуясь в майонезі з часником. Це дуже зручно. Легко приготувати м’ясо заздалегідь, а потім швидко обсмажувати на вечерю (або з ранку, щоб забрати з собою обід на роботу).

Дивіться також:  Печеня з курки — 9 рецептів, як приготувати в мультиварці, в каструлі, в духовці на сковороді і в казані
Прокрутка до верху