Відбивна, смажена в панірувальних сухарях
Курячий шніцель, як по-іншому називають курячу відбивну в сухарях, претендує на право називатися ресторанним стравою. Воно смачне, незвичайне і виглядає шикарно при подачі. Своєрідний стейк готуватися досить просто, а головне, не вимагає ресторанних витрат.
Інгредієнти:
- 500 р філе курки;
- панірувальні сухарі — 100 г;
- два курячих яйця;
- соняшникова олія;
- сіль, прянощі.
Наше завдання — дуже тонко відбити куряче філе. Для цього ріжемо грудку вздовж волокон на 2 частини, а потім молотком відбиваємо їх на дерев’яній дошці. М’ясо повинно бути трохи товще газетного паперу: шніцель стає в кілька разів ширше. Присипаємо його спеціями.
- Розігріваємо сковорідку.
- Курячі яйця збиваємо виделкою з сіллю. Занурюємо шматочок м’яса яйця, слідом мочаємо його в панірування (щедро!) і кидаємо в шипляче масло.
- Обсмажуємо до скориночки з двох сторін, даємо зайвому маслу стекти на паперовому рушнику.
М’ясо готуватися практично моментально, а гаряче розпечене масло і «шубка» з сухарів щільно запечатують аромати курочки. Шніцель розтікається соком, ледь його розрізають ножем! Страва чудово їсти з овочами, подавати до картоплі і пасти. Хочете здивувати друзів на вечірці? Готуйте шніцель і не помилитеся!
В якості спецій доречний звичайний часник, але зараз у продажу легко знайти спеціальні сухарики, в які виробник додав прянощі. А ще просто приготувати їх самостійно вдома— досить перемолоти сухарики в блендері з часником, перцем і будь-якими прянощами.