Куряча грудка — 9 рецептів на сковороді

В соєвому соусі

М’ясо курячої грудки дивно добре змінює смак в залежності від виду маринаду. Соєвий соус, особливо якщо змішати його з медом, апельсинами і імбиром, надає грудці той самий смак, який дуже люблять в Азії. А адже саме азіатська кухня сьогодні у великому фаворі.

Для приготування такої грудки підготуємо філе птиці, соєвий соус, трохи меду, корінець імбиру і один стиглий апельсин, з нього потрібно повністю вичавити сік.

Готуємо соус:

  • В соєвий соус додаємо мед.
  • Натираємо трохи імбиру.
  • Розбавляємо апельсиновим соком.

Солити, перчити не обов’язково. Для пікантності можна видавити трохи часнику.

Занурюємо шматочки курки в соус і маринуємо від 3 до 5 годин, після закінчення яких обсмажуємо на невеликій кількості рослинного масла. Можна приготувати на сковорідці-гриль — філе буде виглядати дуже апетитно. Варіант ідеально поєднується з печеними цукіні, баклажанами, помідорами, квасолею і, обов’язково, з рисом.

Дивіться також:  Як варити перловку – 5 рецептів
Прокрутка до верху