Смажена куряча грудка з овочами
Прийшла пора розповісти рецепт філе з овочами для стрункості. Будь-який дієтолог радить періодично влаштовувати легкі трапези всім, особливо людям, які вважають калорії.
Приготуйте на пару великих курячих філе:
- томати — пара великих;
- баклажан — 1 шт.;
- кабачок — 1 шт. (невеликий плід);
- великий пучок зелені;
- сіль із приправами за смаком;
- пісне масло (використовуємо для смаження) — 50 мл
Ви вільні вибирати будь-які овочі — стручкову квасолю, цвітну капусту, броколі, морква. Чим більше розмаїття буде, тим смачніше вийде блюдо.
- Овочі ріжемо на кубики і обсмажимо на сильному вогні. Обробляємо грудку і теж обсмажимо, але на окремій сковорідці.
- З’єднуємо м’ясо, овочі, зелень і спеції і тушкуємо до готовності. Томати бажано додавати останніми — вони виділяють багато соку, так що рагу стає водянистим. Але, якщо ви любите страви по консистенції між першим і другим — готуйте по-своєму.
- Заключний етап — спеції та часник. Соковите рагу вийде особливо смачною з сезонних овочів, їдять його як самостійне блюдо, заїдаючи хлібом.
Куряча грудка — універсальний продукт. Упаковку морозива філе завжди краще мати в запасі в холодильнику. Нежирна, соковита при правильному приготуванні, вона добре поєднується не тільки з поживними компонентами, начебто грибів, м’яса та сиру, але навіть з ананасами, сухофруктами, горіхами (згадаймо грузинське сациві). А готується за лічені хвилини! Дозволяйте собі експерименти, будьте ситі і щасливі.