Куряча грудка у фользі в духовці – 7 рецептів приготування соковитої курячої грудки

Готуємо в сметанному соусі

Кожна господиня у своєму кулінарному арсеналі має власний рецепт запікання курячої грудки. Правда, не у всіх виходить приготувати соковите м’ясо, але ми знаємо секрет. Додати курячому філе ніжність, вишуканий і незвичайний смак можна з допомогою сметанного соусу.

Інгредієнти:

  • курячі грудки;
  • ріпчаста цибуля;
  • 250 мл сметани;
  • 150 мл молока;
  • три ложки борошна;
  • дві часточки часнику;
  • 150 г твердого сиру;
  • спеції, олія, зелень.

Спосіб приготування:

  • Куряче філе обсушуємо, щоб воно не було водянистим.
  • У блендері подрібнюємо зубки часнику разом із зеленню, цибулею і гострим перцем.
  • У сотейнику розтоплюємо дві ложки вершкового масла, потім висипаємо борошно. Смажимо до золотистого кольору і починаємо вливати охолоджене молоко. Як тільки молочна суміш закипить, кладемо сметану, перемішуємо і готуємо до загустіння.
  • Форму для випічки застеляємо пергаментом, викладаємо філе, заливаємо його соусом і зверху посипаємо сиром. Готуємо страву 30 хвилин при температурі 180°С
Дивіться також:  Горбуша в клярі – 7 рецептів, як приготувати на сковороді і в духовці
Прокрутка до верху