Готуємо в сметанному соусі
Кожна господиня у своєму кулінарному арсеналі має власний рецепт запікання курячої грудки. Правда, не у всіх виходить приготувати соковите м’ясо, але ми знаємо секрет. Додати курячому філе ніжність, вишуканий і незвичайний смак можна з допомогою сметанного соусу.
Інгредієнти:
- курячі грудки;
- ріпчаста цибуля;
- 250 мл сметани;
- 150 мл молока;
- три ложки борошна;
- дві часточки часнику;
- 150 г твердого сиру;
- спеції, олія, зелень.
Спосіб приготування:
- Куряче філе обсушуємо, щоб воно не було водянистим.
- У блендері подрібнюємо зубки часнику разом із зеленню, цибулею і гострим перцем.
- У сотейнику розтоплюємо дві ложки вершкового масла, потім висипаємо борошно. Смажимо до золотистого кольору і починаємо вливати охолоджене молоко. Як тільки молочна суміш закипить, кладемо сметану, перемішуємо і готуємо до загустіння.
- Форму для випічки застеляємо пергаментом, викладаємо філе, заливаємо його соусом і зверху посипаємо сиром. Готуємо страву 30 хвилин при температурі 180°С