Як приготувати з картоплею
На перший погляд може здатися, що картопля з курячими грудками досить простий і нудний рецепт. Але ми пропонуємо цікавий спосіб приготування, в результаті якої ви отримаєте ніжне м’ясо з апетитною картоплею і золотистої сирною скоринкою. Замість картоплі можна використовувати кольорову капусту, що стане хорошим вибором для приготування низькокалорійного страви.
Інгредієнти:
- курячі грудки;
- дві головки ріпчастої цибулі;
- п’ять картоплин;
- шість ложок майонезу;
- 300 г сиру;
- спеції, зелень.
Спосіб приготування:
- Беремо форму для запікання, змащуємо її маслом і викладаємо тонкі півкільця цибулі.
- Зверху розподіляємо нарізані шматочки курячого філе, приправляємо сіллю і наливаємо трохи води або бульйону для соковитості.
- Картоплю нарізаємо кругляком і викладаємо їх так, щоб не залишилося щілин, і сир не зміг стекти вниз. Посипаємо картопляний шар сіллю, перцем і пряними травами за смаком, наприклад, сушеним часником.
- Сир тремо на крупній тертці, посипаємо картоплю і тільки потім змащуємо все майонезом. Форму ставимо в духовку при 180 градусів на 40 – 50 хвилин.