Поради щодо готування страви
- Щоб приготувати смачну страву з курячої грудки, необхідно провести попередню підготовку м’яса. Для цього краще взяти охолоджене філе, обмити, обсушити його, видалити всі хрящики і зайвий жир. Якщо ви плануєте запікати грудку цілісним шматком, то м’ясо можна злегка відбити. Якщо будете готувати його шматочками, то потрібно різати філе не вздовж волокон, а поперек.
- Приготувати м’яке і соковите філе можна, якщо до процесу запікання м’ясо замаринувати. Для маринаду можна використовувати кефір, мед, гірчицю, соєвий соус, сухе вино. З спецій до курячого м’яса ідеально підходять майоран, орегано, розмарин, базилік, імбир та інші пряні трави.
- Правильна температура для запікання – це запорука вдало приготованого блюда. Ставити м’ясо в холодну духовку категорично не можна, її потрібно заздалегідь розігріти до 200 градусів (плюс-хвилин 10 градусів, все залежить від самого духової шафи). Також не можна тривалий час залишати вже приготоване блюдо в духовці, максимум на 30 хвилин.
Якщо ви хочете приготувати куряче м’ясо, яке буквально танути в роті, то витратьте трохи часу на приготування розсолу, в ньому потрібно буде замаринувати грудку на 6 годин. Для цього у двох літрах води розмішайте дві ложки солі і будь-які спеції. Проваріть кілька хвилин розсіл, остудіть і додайте сік половини лимона. Такий маринад дозволить м’яса добре насититися вологою, а лимон зробить волокна більш м’якими.