Куряча грудка у вершковому соусі – 9 рецептів приготування філе

З грудкою необхідно звертатися делікатно. Зневага і неуважність тут не до місця. Якщо трохи перетримати на сковорідці, то страва не вийде ніжним і соковитим. Тому куряча грудка у вершковому соусі кращий варіант приготування. Зіпсувати це блюдо практично неможливо.

Куряча грудка у вершковому соусі, смажена на сковороді

Страва з курячої грудки в вершковому соусі на сковороді просте у приготуванні. Це незамінний варіант, коли хочеться швидко нагодувати сім’ю і витратити при цьому мінімум часу.

Інгредієнти:

  • перець;
  • грудка куряча – 3 шт.;
  • гірчиця діжонська – 1 ст. ложка;
  • вершкове масло – 1 ч. ложка;
  • сіль;
  • оливкова олія – 2 ст. ложки;
  • лимон – 0,5 шт.;
  • вершки – 210 мл;
  • часник – 3 зубки;
  • вино сухе – 0,5 ст. біле;
  • гірчиця в зернах – 1 ст. ложка.

Приготування:

  • Грудку розрізати. Повинно вийти дві рівні частини.
  • Присолити.
  • Підсипати перець.
  • Залити соком, вичавленим з половини лимона. Перемішати.
  • Прибрати в холодильник.
  • Потримати в маринаді півгодини.
  • Підготувати сковороду з товстим дном. Влити оливкову олію.
  • Помістити грудки. Прожарити. Курка повинна стати повністю готовою.
  • Прибрати в тарілку.
  • Закрити фольгою.
  • У сковорідку помістити вершкове масло.
  • Натерти на дрібній тертці часник.
  • Відправити на сковороду.
  • Згасити протягом однієї хвилини.
  • Влити вино.
  • Розмішати.
  • Загасити три хвилини.
  • Закинути гірчицю.
  • Перемішати.
  • Влити вершки. Якщо соус буде густим, можна розбавити водою.
  • Поварити дві хвилини.
  • Повернути курку в сковорідку. Розмішати.
  • Тушкувати під кришкою чотири хвилини.

Філе курки з грибами у вершках

Найпопулярнішим варіантом приготування є поєднання курячої грудки і грибів. Страва, приготовлена в вершках, вийде ароматним і ніжним.

Інгредієнти:

  • вершки – 125 мл;
  • грудка – 1 шт. куряча;
  • зелень;
  • борошно – 1 ст. ложка;
  • печериці – 530 г;
  • масло;
  • цибуля – 1 шт.;
  • перець;
  • бульйон курячий – 125 мл
Дивіться також:  Паштет із свинячої печінки – 8 рецептів в домашніх умовах

Приготування:

  • Відбити куряче м’ясо.
  • Присолити. Присипати перцем.
  • Розжарити сковороду.
  • Влити олію.
  • Помістити м’ясні заготовки.
  • Смажити до появи золотистого забарвлення скоринки.
  • Помістити у форму з товстими стінками. Накрити кришкою. Має зберігатися тепло поки готується соус.
  • Порізати гриби пластинками.
  • Нашатковану цибулю обсмажити.
  • Додати грибні пластини.
  • Потомити п’ять хвилин.
  • Залити курячим бульйоном.
  • Влити вершки.
  • Закип’ятити.
  • Присолити. Підсипати перець.
  • Засипати борошно. У цей момент соус швидко перемішувати, щоб не утворилися грудки.
  • Потомити. Маса повинна загуснути.
  • Помістити курку.
  • Нашаткувати зелень.
  • Закинути в сковороду.
  • Перемішати. Загасити п’ять хвилин.
  • Щоб м’ясо вийшло більш соковитим, витримайте під кришкою без вогню вісім хвилин.

У духовці

Якщо слідувати всім рекомендаціям, куряча грудка в духовці вийде соковита і м’яка.

Інгредієнти:

  • мускатний горіх;
  • грудка куряча – 2 шт.;
  • сіль;
  • вершки – 240 мл;
  • лимон – 0,5 шт.;
  • сир – 75 г твердого;
  • часник – 2 зубки.

Приготування:

  • Взяти форму, яка витримує високі температури, з антипригарним покриттям.
  • Залити вершки.
  • Видавити сік з лимона.
  • Розмішати до загустіння.
  • На дрібній тертці часник подрібнити.
  • Відправить в вершкову масу.
  • Присипати сіллю курку. Натерти.
  • Помістити в соус.
  • На крупній тертці подрібнити сир.
  • Отриманої стружкою присипати блюдо.
  • Додати мускатний горіх.
  • Духова шафа потрібно розігрітий, температура не менше 180 гр.
  • Помістити у форму.
  • Запікати годину.

У вершково-часниковому соусі

Якщо хочете підкреслити ніжність м’яса, то це легко зробити за допомогою солодкуватого, гострого смаку соусу.

Інгредієнти:

  • грудка куряча – 2 шт.;
  • цукор – 2 ч. ложки;
  • часник – 5 зубків;
  • вершки – 400 мл;
  • сік лимонний – 2 десертні ложки;
  • гірчиця – 2 ч. ложки;
  • сіль;
  • масло – 2 ст. ложки оливкова.

Приготування:

  • Порубати часникові зубки.
  • Курку нарізати на смужки.
  • Змішати.
  • Залити соком.
  • Поперчити.
  • Помістити гірчицю.
  • Присипати цукром.
  • Влити олію.
  • Присолити. Перемішати.
  • Потримати півгодини.
  • Розмістити в сотейнику.
  • Залити вершками.
  • Розмішати.
  • Загасити чверть години.
Дивіться також:  Який рис потрібен для плову? Вибираємо сорт рису

В мультиварці

Просте, оригінальне страву легко приготувати на вечерю з використанням доступних продуктів.

Інгредієнти:

  • цибуля – 2 шт.;
  • грудка куряча – 850 м;
  • вершки – 200 мл;
  • сіль;
  • каррі – 1 ч. ложка;
  • соняшникова олія – 3 ст. ложки;
  • куркума – 1 ч. ложка.

Приготування:

  • У чашу залити масло.
  • Відокремити м’ясо від кістки. Нарізати на порційні шматочки.
  • Відправити в чашу.
  • Виставити режим «Смаження», можна використовувати «Випічка».
  • Таймер встановити на чверть години. У процесі приготування м’ясо необхідно перемішувати.
  • Отримані кубики цибулі відправити до курки.
  • Потомити вісім хвилин.
  • Присипати приправою.
  • Залити вершками. Розмішати.
  • Переключити на «Гасіння».
  • Виставити таймер на півгодини.

В сирно-вершковому соусі

Приготовлене страву по цьому рецепту виходить тане в роті. Сир допомагає посилити вершкову нотку, роблячи блюдо дивовижно красивим і смачним.

Інгредієнти:

  • грудка – 470 г куряча;
  • перець;
  • оливкова олія;
  • сир – 170 г;
  • сіль;
  • вершки – 170 мл

Приготування:

  • Порубати м’ясо.
  • У сковороду влити олію.
  • Нагріти.
  • Помістити м’ясні шматочки.
  • Засмажити.
  • Подрібнити сир скибочками.
  • Розкласти поверх курки і прикрити кришкою.
  • Вогонь зменшити на мінімум.
  • Необхідно, щоб сирні скибочки повністю розплавилися.
  • Залити вершки.
  • Присолити, поперчити.
  • Перемішати.
  • Готувати чверть години.

З додаванням брокколі

Страва з курячою грудкою завжди виходять смачними. З додаванням брокколі, страва стає більш корисним і ароматним.

Інгредієнти:

  • брокколі – 320 г;
  • грудка – 370 г куряча;
  • цибуля – 75 г ріпчаста;
  • вершки – 270 мл;
  • перець;
  • соняшникова олія – 5 ст. ложок;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • сир – 45 г Голландський.

Приготування:

  • Курку порубати шматками.
  • Присипати сіллю.
  • Додати перець.
  • Натерти. Відставити на час.
  • Влити масло в сковороду.
  • Розжарити.
  • Помістити курячі частини.
  • Потомити п’ять хвилин.
  • Перекласти на тарілку.
  • Нашаткувати цибулю.
  • Відправити в сковороду, де мліло м’ясо.
  • Обсмажити.
  • Помістити назад курку.
  • Розділити на суцвіття брокколі і додати до м’яса.
  • Залити вершками. Розмішати.
  • Накрити кришкою. Загасити чверть години.
  • Присипати натертим сиром страву перед подачею.
Дивіться також:  Крильця як у КФС – 5 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

Паста з курячою грудкою у вершковому соусі

Страва з макаронами і куркою, приготоване у вершковому соусі – чудовий варіант для сімейної вечері.

Інгредієнти:

  • паста коротка (макарони черепашки, пір’я, ріжки або бантики) – 450 г;
  • прованські трави;
  • соняшникова олія;
  • грудка куряча – 570 г;
  • перець;
  • цибуля – 260 г;
  • сіль;
  • вершки – 270 мл

Приготування:

  • Нарізати м’ясо шматочками.
  • Нашаткувати цибулю кубиками.
  • Влити в сковороду масло.
  • Помістити підготовлені продукти.
  • Обсмажити. Потрібно чверть години.
  • Підсолити.
  • Присипати перцем і прованськими травами. Перемішати.
  • Залити вершками.
  • Накрити кришкою.
  • Потомити хвилин 8-10.
  • Відварити макарони.
  • Помістити до курки.

У вершках і гірчиці

Максимально швидке в приготуванні блюдо, на яке доведеться витратити всього чверть години. Виходить дуже смачно, а головне ситно. Підходить для будь-якого гарніру.

Інгредієнти:

  • каррі – 1 ч. ложка;
  • куряча грудка – 3 шт.;
  • оливкова олія;
  • вершкове масло – 35 г;
  • вершки – 220 мл;
  • гірчиця – 1 ст. ложка;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль;
  • мед – 1,5 ст. ложки.

Приготування:

  • Подрібнити цибулю кубиками.
  • М’ясо нарізати тонкими смужками.
  • Обсмажити цибулю в оливковій олії.
  • Додати м’ясо.
  • Присипати каррі.
  • Підсолити.
  • Додати гірчицю.
  • Покласти вершкове масло.
  • Залити медом.
  • Розмішати.
  • Потомити п’ять хвилин.
  • Залити вершками.
  • Гасити ще п’ять хвилин.