Куряча грудка в клярі на сковороді – 7 рецептів приготування

Правильно приготовлений кляр дозволяє зберегти птицю соковитою всередині і при цьому створює на її поверхні апетитну хрустку скоринку. Таке гаряче ідеально підійде до щоденного обіду і стане гідною прикрасою святкового столу. Готувати курячу грудку в клярі можна кількома способами. Пропонуємо перевірені варіанти.

Класична куряча грудка в клярі на сковороді

Інгредієнти: 470 г філе птиці, суміш перчиком, сіль, 2 столові яйця, 2 великі ложки жирного майонезу, 4 ложки білого борошна.

  • Філе промивається, сушиться і ріжеться повздовжніми пластинками. Кожну з них потрібно гарненько відбити спеціальним молоточком. Потрібно попередньо прикрити м’ясо харчовою плівкою. Це не дозволить їм порватися при отбивании.
  • Майонез з’єднується з збитою сумішшю з яєць, солі і перцю. Потроху в масу додається борошно. В результаті повинен вийти досить густий кляр без грудочок.
  • Підготовлені шматочки по черзі умочують в отриману суміш і смажать до готовності на олії.

Кожен скибочку буде перебувати на сковороді приблизно 6-7 хвилин до появи рум’яних бочков.

Простий і швидкий рецепт

Інгредієнти: 620 г курячого філе, близько 120 мл рафінованої олії, 2 столові яйця, велика ложка фільтрованої води і 5 ложок пшеничного борошна, сіль.

  • Промита і обсушенная птах нарізати довгими стейками вздовж волокон.
  • Заготовки поміщаються в целофан і гарненько відбиваються тупою стороною ножа або спеціальним молоточком. Філе присаливается. Можна присипати його улюбленими приправами.
  • В піалу розбиваються яйця. Поступово до них всипається борошно, і додається вода. Суміш потрібно заважати до тих пір, поки вона не виявиться однорідної без найменших грудочок. Кляр солиться.
  • В отриману масу занурюються шматочки птиці.
  • Далі вони відразу занурюються в сковорідку з киплячим маслом і обсмажують з двох сторін.

Бажано ще гарячими викласти скибочки на паперовий рушник, щоб позбавити їх від зайвого жиру.

Дивіться також:  Геркулесова каша на воді – 7 смачних і корисних рецептів приготування

Як зробити кляр з сухарів?

Інгредієнти: 5 столових ложок сухарній крихти, 2 столові яйця, 4 столові ложки густої жирної сметани, 2 щіпки цукрового піску, суміш перців, сіль. Як зробити кляр для курячої грудки, розповідається далі.

  • Першим ділом яйця виделкою перетворюються в однорідну суміш, після чого присаливаются, добре збиваються віночком або міксером.
  • За смаком у масу додається сіль і суміш мелених кольорових перчиком. Відразу ж додається цукор. Маса добре перемішується.
  • У суміш вводиться сметана і просеянная пшеничне борошно. Компоненти розмішують до зникнення навіть найменших грудочок.

Готовим тестом змащуються шматочки курки перед обсмаженням.

Філе в сирному клярі

Інгредієнти: 330 г курячого філе, 90-110 г твердого сиру, яйце великого розміру, 3 столові ложки майонезу (можна замінити сметаною), 2 столові ложки світлого борошна, сіль за смаком, італійські трави.

  • Промите і підсушені філе нарізати поперек волокон на 3-4 частини кожну. Заготовки солятся, присипаються спеціями за смаком.
  • Для кляру з’єднується борошно, майонез/сметана, куряче яйце, сіль. Якщо використовується майонез, то потрібно пам’ятати, що він спочатку солоний і не переборщити з такою добавкою.
  • Останнім в яєчну суміш додається тертий сир. Всі інгредієнти кляру добре перемішуються.
  • Курка відправляється в сирну масу так, щоб вона повністю покрила кожен шматочок.

Смажиться м’ясо на повільному вогні кілька хвилин з кожного боку. Сир буде швидко плавитися, тому потрібно стежити за тим, щоб кляр не горів на сковороді.

З висівками і кунжутом

Інгредієнти: 600-650 г філе курки, 5 столових ложок пшеничних висівок, 2 великих яйця, 4 столові ложки світлого кунжуту, щіпка солі, суміш кольорових перчиком.

  • Спочатку в глибокій чаші перебиваються яйця. Білки повинні з’єднатися з жовтками в однорідну масу.
  • В окремій плоскій ємності перемішується кунжут і висівки. Останні потрібно гарненько розім’яти ступкою або подрібнити за допомогою спеціальної насадки блендера.
  • Шматочки курятини тонко нарізати і злегка відбивають. М’ясо потрібно посолити і поперчити за смаком.
  • Скибочки грудинки потрібно вмочати спочатку в яєчну суміш, а потім обвалювати в сухий — кунжуті з висівками.
  • Шматочки обсмажуються в розігрітій олії до рум’яності.
Дивіться також:  Курник: класичний рецепт приготування і 8 варіантів

Саме цей вид кляру вважається найбільш дієтичним і малокалорійним. Його варто використовувати тим, хто сидить на дієті. В якості додаткового інгредієнта, крім кунжуту, можна взяти і насіння льону.

Відбивна в пиві на сковороді

Інгредієнти: півкіло філе птиці,1,5 склянки світлого пива, 6 столових ложок пшеничного борошна, 2 столові яйця, 90 мл вершків середньої жирності, кухонна сіль за смаком, будь ароматні трави.

  • В скляній глибокій ємності змішується пиво і вершки. У масу по одному забиваються столові яйця. Всі складові добре перемішуються. Вони присаливаются за смаком і присипаються ароматними травами.
  • Наприкінці в тісто невеликими порціями всипається борошно. Інгредієнти потрібно дуже добре перемішати, щоб не залишилося ні найменшого грудочки. Інакше грудки борошна можуть сильно зіпсувати смак готового блюда.
  • Кляр повинен трохи постояти. Далі в нього можна вмочати шматочки курятини, попередньо відбиті, і обсмажуватися їх на розігрітій олії.

Відбивні з курячого філе смачно подавати з часниковим соусом на основі йогурту.

З сухими дріжджами

Інгредієнти: 2 курячих філе, стакан високосортної просіяного борошна, 2 столові яйця, ½ чайної ложки швидких дріжджів, півсклянки фільтрованої води, дрібку солі.

  • Вода підігрівається, в ній розмножуються дріжджі.
  • Окремо з’єднується борошно, злегка збиті яйця, сіль. Можна використовувати і будь-яку сушену зелень.
  • До борошняної суміші струменем вливається ще тепла опара. Компоненти швидко перемішуються. Нехай тісто постоїть 10-12 хвилин.
  • Філе нарізати шматочками і відбивається.

Залишається вмочити шматочки птиці в кляр і обсмажити на розігрітій олії.

Прокрутка до верху