Філе в сирному клярі
Інгредієнти: 330 г курячого філе, 90-110 г твердого сиру, яйце великого розміру, 3 столові ложки майонезу (можна замінити сметаною), 2 столові ложки світлого борошна, сіль за смаком, італійські трави.
- Промите і підсушені філе нарізати поперек волокон на 3-4 частини кожну. Заготовки солятся, присипаються спеціями за смаком.
- Для кляру з’єднується борошно, майонез/сметана, куряче яйце, сіль. Якщо використовується майонез, то потрібно пам’ятати, що він спочатку солоний і не переборщити з такою добавкою.
- Останнім в яєчну суміш додається тертий сир. Всі інгредієнти кляру добре перемішуються.
- Курка відправляється в сирну масу так, щоб вона повністю покрила кожен шматочок.
Смажиться м’ясо на повільному вогні кілька хвилин з кожного боку. Сир буде швидко плавитися, тому потрібно стежити за тим, щоб кляр не горів на сковороді.